Złe warunki atmosferyczne-przyczyną oblanego egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Złe warunki atmosferyczne-przyczyną oblanego egzaminu

Postprzez MGosia » sobota 30 maja 2009, 10:59

Wczoraj 29.05. miałam egzamin na prawo jazdy w godzinach popoludniowych w Zielonej Górze w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego. Chciałam się dowiedzieć czy można się odwołać ponieważ padał tak ulewny deszcz że podczas robienia na placu 2 zadania czyli.łuku patrząc się w lusterka i tylnią szybe nic nie widziałam tylko ściane deszczu przez którą nic nie było widać.
Jestem pewna że gdyby nie ta pogoda napewno bym zaliczyła to zadanie bo łuk umiem perfekcyjnie .
Czekam na odpowiedź.
MGosia

Postprzez qwer0 » sobota 30 maja 2009, 12:10

nie bylo wycieraczki na tylnej szybie?
Probowac zawsze mozna, ale nie sadze, aby uznali.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez serwal4 » sobota 30 maja 2009, 12:13

Ja teraz jak zdawałem robiłem łuk zaraz po ostrych opadach deszczu... oczywiście dalej padało ale już nie tak mocno, było ciemnawo, pochmurno...

Podejrzewam, że odwołanie nic nie da...
Bo skwitują to wypowiedzią typu:
"To mamy rozumieć, że Pani będzie tylko w dni bez-deszczowe jeździć?"
Czy czymś podobnym;
serwal4

Postprzez ghoti_mp » sobota 30 maja 2009, 19:29

Pani Gosiu,
rozumiem żal i złość, ale nie można odsuwać się od odpowiedzialności i zwalać winę na pogodę.
Fakt, że złe warunki pogodowe napewno utrudniły Pani znacznie wykonanie tego zadania, ale już któryś z moich poprzedników zwrócił uwagę na to, że w przyszłości napewno będzie miała Pani do czynienia z takimi warunkami na drodze. Trzeba być przygotowanym. Nieudany egzamin to nie jest porażka, proszę tak tego nie traktować. To jest kolejna lekcja - bardzo ważna lekcja, która z pewnością pozwoli Pani na lepsze przygotowanie do uczestnictwa w ruchu drogowym w przyszłości.
Pozdrawiam i życzę sukcesow.
ghoti_mp

Powrót do Egzamin na prawo jazdy