Plac tylko raz...?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez jarq89 » wtorek 02 czerwca 2009, 19:31

Egzaminator może poprosić Cię abyś wykonał manewr ponownie.
08.04.2009 - zdana teoria ;)
23.04.2009 - plac manewrowy :) miasto :(
22.05.2009 - kolejne podejście... UDANE!!! :D

29.05.2009 Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
02.06.2009 Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
jarq89

Postprzez sankila » środa 03 czerwca 2009, 22:59

sht napisał(a):I żeby nie było wątpliwości - nikomu tu nic nie chcę narzucać, jedynie chodzi mi o to, że na egzaminie jest to wymagane i jest w tym jakiś "głębszy" sens niż tylko czyjeś "widzimisie".

Właśnie o to "wymagane" mi chodzi. Ja nie twierdzę, że na lusterka jeździ się precyzyjniej. Rzecz w tym, że w tej chwili zaliczenie przejazdu naprawdę zależy od widzimisię egzaminatora - jeśli uzna, że jedziesz za bardzo "na lusterka" czy "na szybę" - może ci przejazdu nie uznać.
A zniesienie "za pomocą szyby i lusterek" rozwiązuje ten problem.
sankila

Postprzez silossi » czwartek 04 czerwca 2009, 12:29

Drogi autorze tematu, jeżeli egzaminowany nie ma problemów ze zdaniem placu manewrowego na 1wszym egzaminie, to i na kolejnych nie będzie miał tego problemu. No chyba, że zdajemy bez umiejętności, mając nadzieję, że dopisze nam szczęście. .
Dziękuję egzaminatorom, że z taką uwagą wyłapują tych szczęściarzy i kierują ich na kolejne egzaminy. Oby jak najmniej takich kierowców na drogach.
silossi

Postprzez Amos » czwartek 04 czerwca 2009, 15:43

Tylko po co tracić czas np. trzy razy powtarzając to samo, skoro za pierwszym razem egzaminator potwierdził swoim podpisem, że zdający nie ma problemów z przygotowaniem do jazdy, jazdą po pasie ruchu i ruszaniem na wzniesieniu?
Teraz to wygląda tak, jakby egzaminatorzy nie ufali sobie nawzajem i sprawdzali, czy aby na pewno poprzednio na placu było wszystko dobrze...
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez cman » czwartek 04 czerwca 2009, 16:06

Jeżeli ktoś oblał za wymuszenie, to żeby nie tracić czasu, można go potem wziąć na najbliższe skrzyżowanie, zobaczyć czy nie wymusi i jak nie, to zaliczyć egzamin...
cman

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy