wylosowane elementy pod maską i swiatła

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

wylosowane elementy pod maską i swiatła

Postprzez MOLEk44 » wtorek 09 czerwca 2009, 20:21

Mam pytanko podczas egzaminu praktycznego kto wybiera dwa pytania losowe pod maską i jedno ze świateł to ja mam wybrać jakiś dowolny element czy egzaminator będzie musiał dać polecenie gdzie co jest np gdzie się znajdują światła drogowe?
MOLEk44

Postprzez mk61 » wtorek 09 czerwca 2009, 20:28

Nie wiem, jak na tych nowych zasadach, ale na egzaminie na C pierwsze nazwisko z grupy losowało zestaw zadań dla wszystkich. Może teraz też tak jest na B.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Pajejek » wtorek 09 czerwca 2009, 20:54

Losowanie przeprowadza komputer dla każdego zdającego osobno. Wylosowane elementy są wpisane na karcie, którą zdający otrzymuje od koordynatora, który to kieruje osobę do odpowiedniego pojazdu i egzaminatora. Tak jest przynajmniej w łódzkim ośrodku. Czy jest tak w innych, tego nie wiem. Ale wydaje mi się, że tak.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez tristan » wtorek 09 czerwca 2009, 21:19

Plotka głosi, że WORD Katowice nabył drogą przepłacenia karty do losowania, plastykowe czy też laminowane z piktogramami. Ale może tak tylko ściemniał sprzedawca takowych kart, żeby OSKi od niego kupowały.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez MOLEk44 » wtorek 09 czerwca 2009, 21:22

jeśli komputer wylosował takie elementy to tylko trzeba wskazać gdzie się znajduje tak?
MOLEk44

Postprzez Grażi » wtorek 09 czerwca 2009, 21:26

Dzisiaj w Krakowie wyglądało to tak, że egzaminator miał dwa zestawy takich ładnych zielonych kart - na jasnych były wypisane płyny a na ciemnych światła, po jednej rzeczy na każdej. I musiałam sobie wylosować po jednej karcie i sprawdzić to, co wylosowałam.
Grażi

Postprzez asiaaa123 » wtorek 09 czerwca 2009, 22:01

Też niedługo czeka mnie egzamin na kat. A i nie wiem dokładnie na czym to bedzie polegac. Ja słyszałam od mojego wykladowcy, ze beda dwie karty: zielona i żółta i że samemu się je losuje i idzie do egzaminatora już zdawac...
asiaaa123

Postprzez Tomek1900 » środa 10 czerwca 2009, 00:33

Ja zdawałem dziś prawko no i zdałem :) tak jak mówisz...egzaminatora ma karty z pośród nich wybierasz 2 i już wiesz co masz wskazać :)
Tomek1900

Postprzez ewa837 » środa 10 czerwca 2009, 18:03

W Dąbrowie Górniczej Egzaminator u którego zdajesz ci mówi co zostało dla ciebie wylosowane nie ma żadnych kart wiec losują to gdzieś u siebie
ewa837

Postprzez skov » środa 10 czerwca 2009, 19:01

losuje albo komputer jak ma taką mozliwość jak nie ma lub jest awaria losowanie odbywa się "analogowo".
skov

Postprzez Pajejek » środa 10 czerwca 2009, 23:41

MOLEk44 napisał(a):jeśli komputer wylosował takie elementy to tylko trzeba wskazać gdzie się znajduje tak?

Kryteria pozostają niezmienione. Jeżeli, więc wylosujesz np.
1) sprawdzenie stanu technicznego podstawowych elementów pojazdów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo ruchu drogowego - osoba egzaminowana musi zaprezentować, że potrafi sprawdzić:
a) poziom oleju w silniku (osoba egzaminowana powinna co najmniej wskazać gdzie i przy użyciu jakich przyrządów sprawdza się poziom oleju w pojeździe),

To tak jak jest napisane w instrukcji egzaminowania. I jeżeli chodzi o światełka to samo. Wylosujesz światła mijanie to musisz je włączyć i sprawdzić czy żaróweczki się świecą.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez DEXiu » czwartek 11 czerwca 2009, 17:23

Jaja będą, jak się okaże, że któryś z podzespołów jest niesprawny (choćby światła mijania), a ktoś go akurat nie wylosuje do sprawdzenia :lol:
Chociaż nie mam złudzeń, że i w czasach kiedy się sprawdzało wszystkie światła (och, jak dawno to było :wink: ) zdarzali się kursanci, którzy tylko włączali światła, obchodzili samochód i mówili "działa" i nie zauważyliby, gdyby sprawdzanego światła w ogóle nie było :roll:
DEXiu

Postprzez Natalchen » czwartek 11 czerwca 2009, 20:02

Ja wczoraj zdawałam egzamin, gdy przyszłam na plac egzaminator zaprosił mnie do samochodu i powiedział co mam zrobić, tak więc zadania losował komputer :)
Natalchen

Powrót do Egzamin na prawo jazdy