Zdałem :-) !!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdałem :-) !!!

Postprzez Krzysztofuks » poniedziałek 29 czerwca 2009, 10:19

Witam,

Egzamin teoretyczny zdałem 19 kwietnia 2009 roku w Gliwicach z dwoma błędami.
Egzamin praktyczny miałem dzisiaj 29 czerwca 2009 roku o godzinie 7:30.
Zostałem wywołany jako czwarty. Idziemy na tylni plac manewrowy, komputer wylosował dla mnie sprawdzenie sygnału dźwiękowego oraz świateł awaryjnych. Wykonałem te czynności bez problemu.
Przygotowałem się jazdy, fotel, lusterka, zagłówek, światła, ręczny.
Egzaminator przestawił samochód na kopertę, łuk. Nawet nie ruszyłem a już mi zgasł. Próba druga, dodaje więcej gazu powoli puszczam sprzęgło, jakoś poszło, do tyłu już bez problemu.
Wyjeżdżamy ruszanie na wzniesieniu przy bramie WORD-u.
Skręcamy w lewo z ośrodka, na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym w lewo. Potem dwa razy "pajączek", parkowanie równoległe przy krawężniku, zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury czyli wjazd do bramy tyłem, wyjazd przodem.
Pokręciliśmy się także na koniec przy sądzie, następnie kierunek ośrodek.
Dojeżdżamy do ośrodka, i na górny parking brama nr. 1.
Egzaminator odhaczył wykonane manewry, z jednym błędem, ale poprawionym-ruszanie do przodu na łuku.
Wynik egzaminu POZYTYWNY.
Rozpoczęcie jazdy: 7:45, koniec 8:25

Zdałem za pierwszym podejściem teorie oraz 2 miesiące później praktykę. Stres był ogromny, na szczęście opuścił mnie po prawidłowym wykonaniu łuku. Potem już był luz.

Pozdrawiam, wszystkich zdających, przyszłych i obecnych kierowców, egzaminatorów w szczególności mojego bardzo sympatycznego, moich 3 instruktorów nauki jazdy "Lisek" Zabrze, wyjeździłem z nimi 32 godziny (30 h kurs + 2h dokupione), oraz wszystkich tych, którzy przyczynili się do tego, że zdałem egzamin za pierwszym podejściem.

Dziękuję Wam !!!
Krzysztofuks

Postprzez wjot1 » poniedziałek 29 czerwca 2009, 10:31

Mam pytanie, czy na egzaminie przed ruszeniem trzeba również sprawdzić sygnał dźwiękowy ?
Nie mówię tutaj o wylosowanych dwóch rzeczach, które należy sprawdzić tylko o samo przygotowanie się do jazdy.

Mój instruktor mówił, że na egzaminie trzeba to zrobić przed ruszeniem.

Pozdrawiam
wjot1

Postprzez Krzysztofuks » poniedziałek 29 czerwca 2009, 10:36

Ja miałem wylosowane przez komputer te 2 rzeczy- awaryjne, klakson.

Niektórzy egzaminatorzy chcą abyś zatrąbił jak będziesz przygotowany do jazdy po łuku, czyli przed ruszeniem.

Mi powiedział że jak się przygotuję mam ruszać.
Krzysztofuks

Postprzez Pajejek » poniedziałek 29 czerwca 2009, 10:45

Gratulacje :!: Co do klaksonu, to oczywiście nie trzeba trąbić.
Szerokiej drogi
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez anonimowa18 » poniedziałek 29 czerwca 2009, 16:04

ja też miałam dzisiaj egzamin ale niestety nie zakończył się wynikiem pozytywnym... Szkoda ale nauczkę mam dużą. Następny egzamin 27 lipca:) Wtedy już musi być dobrze. Pozdrawaim i życzę wszystkim zdającym szczęścia:)
anonimowa18

Re: Zdałem :-) !!!

Postprzez silossi » poniedziałek 29 czerwca 2009, 16:09

Krzysztofuks napisał(a):Witam(. . .)Dziękuję Wam !!!

Witam, również Ci dziękuję, a jednocześnie proszę o umieszczanie tematów w odpowiednich działach i jedynie tam. . .

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 79&start=0

Pozdrawiam. ;)
silossi

Postprzez kama18 » poniedziałek 29 czerwca 2009, 17:52

Ja dzisiaj podchodziłam 3 raz do egzaminu praktycznego bo egzamin teoretyczny zdałam za pierwszym razem. Zaczęłam o godzinie 6.45 a skończyłam ok 7.15 z wynikiem...POZYTYWNYM. Cieszyłam się jak dziecko
kimkusia
kama18

Powrót do Egzamin na prawo jazdy