treviso napisał(a):Witam,
Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii odnośnie egzaminowania w różnych województwach. Interesuje mnie gdzie statystycznie najłatwiej zaliczyć pozytywnie egzamin biorąc pod uwagę szybki termin egzaminu (przykładowo kolejny egzamin po niezaliczonym praktycznym tj nie zdaję pozytywnie ale za 3-4 dni mogę podjąć kolejną próbę) oraz w miarę możliwości nieskomplikowany ruch w mieście (krótko mówiąc "proste" miasto).
Dla mnie niepojętym są 3 miesięczne przerwy między kolejnymi egzaminami co wiąże się z dodatkowymi godzinami jazd, co następnie wiązać się może z kolejnym egzaminem teoretycznym, dodatkowym, niepotrzebnym stresem itd.
Proszę o nieużywanie argumentu, że im dłużej walczę o prawo jazdy tym lepszym będę kierowcą bo ten argument do mnie nie przemawia :)
Chcę zaliczyć egzamin zgodnie z obowiązującymi przepisami ale pomijając po drodze tę chorą biurokrację.
Jakie są Wasze doświadczenia? Jakie pomysły na ułatwienie drogi po upragniony dokument uprawniający do jazdy?
Częściowo Cie rozumiem - a częsciowo pojąć nie mogę.
Piszesz że chcesz szybko - aby długo nie czekać . OK to rozumiem :)
Ale jesli mieszkasz w Przemyslu a dostaniesz info że w Koszalinie jest wolny termin - to pojedziesz tam ???
A jesli już pojedziesz do obcego miasta (jak sam piszesz w miarę prostego) to zdasz od 1 strzału ????
Skoro tak myslisz że wpadniesz w obce miasto i spoko zaliczone - no to gratuluję - mistrz kierownicy.
Faktem jest że trzeba długo czekać i to jest denerwujace - jednak WORDY nie są z gumy, nie mają po 100 samochodów i 100 egzaminatorów - stad i kolejki.
Nie powiem gdzie jest szybko a gdzie wolno ( długo czy krótko się czeka na kolejny egtzamin) - po pierwsze nie wiem, po drugie sytuacja jest dynamiczna więć wróżenie z fusów pozostaje