auto na parkingu policyjnym ?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

auto na parkingu policyjnym ?

Postprzez paweloswiecim » piątek 03 lipca 2009, 10:20

witam okolo 2 miesiace temu kolega sprzedal samochod nie przerejestrowany na niego tylko na umowe . wiec kolega nieprzerejestrowujac auta postanowil sprzedac za 200 zł ;p heh . i sprzedal bez umowy samochod tylko dal ciaglosc umow i skasowal pieniadze . a kupujacy powiedzial ze i tak za tydzien ją zesłomuje ..a dzis dzwoni do mnie policja i kolegi ze stoi na parkingu policjnnym i musimy odebrac samochod co mam zrobic ze sprzedalem bez umowy czy co ? jak to wyjasnic
paweloswiecim

Postprzez BOReK » piątek 03 lipca 2009, 10:40

Skoro bez umowy, to kolega formalnie nadal jest właścicielem samochodu. Może sam poszukać nabywcy i pogadać albo wyjaśnić to na policji. Tak czy owak będzie miał przerąbane przez takie sprzedawanie bez umowy.
BOReK

Postprzez paweloswiecim » piątek 03 lipca 2009, 11:49

bo doba na parkingu to malo a jak kolega ma odebrac auto jak nie ma kluczykow oraz dokumentow ? mozna zrobic cos takiego ze oddac na zlom ? za darmo tylko ze tych kluczykow nie ma i dok . ? ale laweta zeby zabral zlomiarz
paweloswiecim

Postprzez luklic » piątek 03 lipca 2009, 12:33

paweloswiecim napisał(a): za darmo tylko ze tych kluczykow nie ma i dok . ? ale laweta zeby zabral zlomiarz

Nie ma nic za darmo :D
luklic

Postprzez wilkuzzz » piątek 03 lipca 2009, 13:26

paweloswiecim napisał(a): mozna zrobic cos takiego ze oddac na zlom ?

W Polsce za złomowanie musisz zapłacić :P to nie Niemcy że jeszcze 2 tys Euro dostaniesz :P
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez scorpio44 » wtorek 07 lipca 2009, 13:57

BOReK napisał(a):Skoro bez umowy, to kolega formalnie nadal jest właścicielem samochodu.

Kolega nie jest właścicielem samochodu, bo go nie zarejestrował. Z zawiłego opisu rozumiem, że formalnie właścicielem samochodu jest jeszcze wcześniejszy właściciel, od którego rzekomy kolega :D go kupił. Ogólnie za mało sensownych danych, żeby móc wyrokować, jak sprawa dokładnie wygląda.

I jeszcze taka rada na przyszłość:
paweloswiecim napisał(a):kolega sprzedal

paweloswiecim napisał(a):kolega (...) postanowil sprzedac

Nie czaruj z kolegą, tylko pisz od razu, że chodzi o Ciebie, bo potem się plączesz w zeznaniach. :D
paweloswiecim napisał(a):dzis dzwoni do mnie policja

paweloswiecim napisał(a):co mam zrobic ze sprzedalem bez umowy czy co ?
scorpio44

Postprzez BOReK » wtorek 07 lipca 2009, 14:09

Kolega jest właścicielem samochodu, bo zawarł odpowiednią umowę z poprzednim właścicielem. Policja na pewno najpierw uderzyła do tego poprzedniego właściciela, ale on ma legalny dowód zbycia pojazdu. Brak rejestracji przez nabywcę go nie interesuje. Natomiast nasz przyjaciel już takiej umowy nie ma, jest w martwym punkcie.
BOReK

Postprzez knurowica » niedziela 19 lipca 2009, 23:14

A jaki to samochod jesli mozna wiedziec?
knurowica

Postprzez kamix500 » niedziela 19 lipca 2009, 23:22

luklic napisał(a):
paweloswiecim napisał(a): za darmo tylko ze tych kluczykow nie ma i dok . ? ale laweta zeby zabral zlomiarz

Nie ma nic za darmo :D

jest za darmo, już 2 auta ode mnie z domu poszły właśnie w ten sposób do zezłomowania ( dodatkowo gość przyjechał lawetą około 100km w jedną stronę ) on kupuje samochód od Ciebie za małe pieniążki które sobie żąda za wypisanie świstka ze złomuje samochód, w ten sposób pozbywasz sie samochodu a nic za to nie płacisz, jeśli ktoś jest zainteresowany to moge podać numer do tej firmy złomującej :)
kamix500

Postprzez qwer0 » poniedziałek 20 lipca 2009, 09:33

jest za darmo, już 2 auta ode mnie z domu poszły właśnie w ten sposób do zezłomowania ( dodatkowo gość przyjechał lawetą około 100km w jedną stronę ) on kupuje samochód od Ciebie za małe pieniążki które sobie żąda za wypisanie świstka ze złomuje samochód, w ten sposób pozbywasz sie samochodu a nic za to nie płacisz, jeśli ktoś jest zainteresowany to moge podać numer do tej firmy złomującej Smile

tez mi biznes...
Pod Lublinem jest koles, ktory skupuje wszystkie auta, ktore waza powyzej tony, niezaleznie od stanu auta za 1000zl - sam sobie swistek wypisze, a auto ma na czesci + na zlom.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Luźna gadka