UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

ja taz - naglasniajmy

Postprzez wodz_ocelot » wtorek 21 lipca 2009, 09:49

mam znajomego w Super Expressie.
cos ustaliliscie na spotkaniu o 9 rano?
niestety nie moglem dotrzec..
wodz_ocelot

Postprzez oczko » wtorek 21 lipca 2009, 11:15

Ja tez mam kontakt do znajomego z gazety wyborczej
oczko

Oszusty i złodzieje "Cztery kułka"

Postprzez paulina1916 » wtorek 21 lipca 2009, 11:59

W dniu 15 byłam u mowiona na jazdy...instruktor odwołał smsem ze nie bedzie jazd...zadzwoniłam tego samego dnia do Roberta Buzik powiedział ze tym wszystkim sie zajmie i umowił sie ze mna na jazdy 21 na 7 rano ale nie powiedział gdzie i miał do mnie zadzwonic dzien przed jazdami i powiedziec gdzie dokładnie sie spotykamy....oczywiscie dzwoniłam do niego i oczywiscie nie odbierał telefonu dzwoniłam tez z roznych numerow i tez nie odbierał...a zostały mi tylko 2 godziny jazd...czy oni nie sa niepowarzni co oni robia...pisze sie do tego zeby napisac do nich skarge i jak dobrze pojdzie to i tez sprawe w sadzie...jak bedziecie cos wiedzieli to piszcie do mnie na email...paulinagrzywacz@wp.pl. Z góry dziekuje
paulina1916

?

Postprzez szisz9 » wtorek 21 lipca 2009, 17:56

No to sluchajcie. Co robimy? musimy sie zebrac dogadajcie sie z tymi znajomymi w gazetach i piszcie na bierzaca na forum co sie dzieje. gg 7050804
szisz9

ja moge wieczorami codziennie

Postprzez wodz_ocelot » wtorek 21 lipca 2009, 18:24

jak w temacie.
nr gg: 4570011.

dzis pytalem prawnika u Rzecznika Konsumentow - mowi, ze sprawa moze byc trudna, bo trudno bedzie znalezc samego pana Roberta i s-ke. to, ze policja ma zeznania grupy osob jest dobrym pomyslem. co wiecej, po regonie i nipie mozna znalezc, na kogo jest zarejestrowana firma - czy ktos byl w siedzibie firmy na Zlotej??? pozew zbiorowy ma wejsc w zycie za kilka tygodni lub 2-3 miesiace, rzecznik sugeruje poczekanie na wejscie tej ustawy i walenie z grubej rury.

UWAGA! sady sa tak oblozone, ze na zwykla sprawe czeka sie 3-4 miesiace, w zwiazku z tym nie nalezy sie spodziewac, zebysmy zbyt szybko te pieniadze odebrali :-/ chyba ze stanie sie cud i komus z panem Robertem uda sie skontaktowac. moze komus udalo sie ostatnio?

od piatku na pewno komorka jest wylaczona.
nie mamy zadnego innego telefonu, kontatku?
wodz_ocelot

Postprzez wojak » wtorek 21 lipca 2009, 19:18

Jurek przyjechal na spotkanie oddal nam karty jazdy.Powiedzal ze robert jest mu winien w <&%#$@> kasy i tak samo go poszukuje.Jedna osoba jest z nim umówiona na 23 na jazdy ja proponuje niech ta osoba napisze tutaj na forum czy te jazdy sie odbędą i gdzie.Jak poznamy miejsce to proponuje zebyśmy wszysce sie do niego wybrali.
A moze jest jaks szansa zeby go policja namieżyłą po numerze telefonu.Moze jeszcze używa tego numeru.
Ja jestem za tym zeby nagłośnić to przez media.
Nie wiem jak to sie robi :)ALe to chyba trza by sie spotkać z kimś kto sie tym zajmuje i przedstawić calą sprawę.
Wiec prosze osoby ktore maja jakiś dostęp do mediów o umówienie sie z nami na jakies spotkanie.
Wląsnie żeby ściagnać tą kase od roberta trzenba go najpierw znaleść co napewno nie bedzie łatwe.
wojak

.

Postprzez szisz9 » wtorek 21 lipca 2009, 19:36

Mi osobiście wydaje sie ze ten cały Jurek to tez farmazony opowiada ze sam leje wahe ze swoich pieniedzy wiec moze zlapac tego Jurka 23 lipca(bo ktos pisal ze jest umowiony wtedy) dzwonic po policje i niech jego tez sprawdza
szisz9

Postprzez biala » wtorek 21 lipca 2009, 20:12

Witam, także zostałam oszukana przez 4 kółka, proszę o informacje czy coś nowego zostało ustalone w tej sprawie. Ewentualnie proszę o kontakt na gg 4744768 :(
biala

Postprzez malenstwo17-91 » wtorek 21 lipca 2009, 21:29

Ja mogę od razu powiedzieć, że jazdy się nie odbędą ja byłam u mówiona z góry na 20, 22 i 24 lipca i co nikogo nie było w poniedziałek. Tel wyłączony a ta osoba nie ma co się trudzić i iść tam! Mówię poważnie strata czasu jak by się pojawił by zadzwonił.

Mój kontakt: gg 7577752
malenstwo17-91

Oszukany

Postprzez maler6 » środa 22 lipca 2009, 11:10

Witam tez zostałem oszukany po 10 lip kontaktowałem sie z Panem Jerzym i umówiłem sie na jazdy z nim 31 lipca na stawkach pytałem sie co tam sie dzieje powiedział że jazdy sa jak cos było by nie tak to by sie kontaktował wiec zobacze wczesniej jedziłem z Sylwią no i odeszła chyba potem własnie na 31 umówiłem sie z Jerzym dzwoniłem tez któregos razu pod ten nr 509 601 812 rozmawiałem z z typem co mówił cos o porwaniu dziecka i że on był kierownikiem tego osrodka i sam ma problemy by z włascicielem sie skontaktowac mówił cos ze bedzie tworzył własna firme i bedzie przejmował wszystkich z tego osrodka wystarczy wysła sms z danymi itp a czy to prawda .... to wie niewiem sam co robic zabardzo poczekam na jazdy z tym Jerzym do 31 czy beda jak nie to na żytnia a tak pozatym proponuje nagłosnic sprawe do tvn warszawa wystarczy zadzwonic i jak ma sie ciekawy tematy odrazu złapia
maler6

Do maler6 - Pan Jerzy

Postprzez biala » środa 22 lipca 2009, 11:43

Witam, ja byłam umówiona z Panem Jerzym D. na wczoraj (21.07), dzisiaj i piątek. Raczej nie ma sensu czekać do 31.07. bo Pan Jerzy wczoraj mi oddał kartę a od 3 tyg. odwoływał jazdy z powodu choroby i awarii (co nie było prawdą). Prawdopodobnie musiał brać jazdy doszkalające żeby jakąś kasę dorobić bo podobno z 4 kółek mu od czerwca nie płacą. Poinformował mnie że szkoła jazdy prawdopodobnie nie istnieje, a samochód miał już zdjęte naklejki i Pan Jerzy powiedział wczoraj że już nie jeździ.
Pozdrawiam
biala

Postprzez malenstwo17-91 » środa 22 lipca 2009, 14:40

Hey :)
Mam kontakt z Robertem, wiem co się działo i dlaczego nie było go w umówionych miejscach na jazdy. Miał kłopoty rodzinne to spowodowało problemy w firmie. Obecnie chce wrócić do pracy i naprawić wszystkie zaistniałe dotychczas nieprzyjemne sytuacje. Firma "Cztery Kółka" częściowo istnieje, ale będziemy automatycznie przeniesieni do nowej firmy, która on już otwiera. Dotychczasowe lokale zostały zamknięte, wkrótce będzie otwarta nowa siedziba.

Kontakt z Robertem : (..patrz regulamin..) ( od pon-pt w godz. 8-12, 21-22) Ważny od jutra (23.07) ok. godz 8 rano

:!: :!:Z WYŁĄCZENIEM od 28.07.2009 do 6.08.2009 :!: :!:
malenstwo17-91

Postprzez telemasca » środa 22 lipca 2009, 19:26

Widzę, że nie jestem jedyny, który ma z tym problemy. Jak tylko skończyłem kurs teoretyczny widać było, że coś jest nie tak. Żaden z instruktorów nie chciał mnie do siebie wziąć tłumacząc, że nie mają czasu. Potem wyjeździłem 4 godziny z Robertem koło kwietnia i koniec. Nie odbiera telefonów, nie ma z nim żadnego kontaktu. Szczerze mówiąc nie mam zamiaru się z tym człowiekiem dogadywać bo straciłem już cierpliwość. Mam dość ściem i bajek. Jest zwykłym złodziejem. Nie dajcie się nabrać bo to jest metoda oszusta. Idę jutro też tak jak część z Was na policję na Żytnią. Mam nadzieję, że pójdzie siedzieć.
telemasca

Postprzez malenstwo17-91 » środa 22 lipca 2009, 22:07

Trochę duża fantazja, nasze organy ścigania nie wkładają do więzienia za takie coś, co kolega uważa. Zobaczymy na razie wziął 25 os. i na każdego przyjdzie kolej. A i z tym zaświadczeniem chodzi o to, że nie każdemu się należy trzeba jeszcze zdać egzamin praktyczny co nie każdy to zdaje.
malenstwo17-91

Postprzez wojak » środa 22 lipca 2009, 23:25

Co znaczy ze on już otwiera??To znaczy ze mozemy sie od nowa umawiać na jazdy??Kto teraz bedze jeździł z instruktorów i czy wogole jakiekolwiek umawianie na jazdy ma sens.Nie mam zamiaru jeździć jak do tej pory po 1 godzinie raz na tydzień.Robie ten urs od marca a nie mam nawet wyjeźdzonych poły godzin.W normalnym ośrodku kurs nei przekracza 3 miesięcy.
Mamy dzwonić do tego Roberta indywidualnie czy sam bedzie dzwonił do nas??
wojak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka