UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wojak » czwartek 23 lipca 2009, 22:51

Dobra więc co teraz naleaży robić??Mamy czekać aż policja w końcu się tym zajmie czyli jakiś pół roku a później kolejne pół roku aż sprawa trafi do sądu??
Kto z was ostatnio rozmawiał z Robertem??On sobie wogole zdaje sprawe ze ludzie są juz na tyle wk.u..rwieni ze zgłosili jego w raz z firmą na policje??Co on wogule robi w tej sprawie??..Trza wkońcu się dowiedzieć na czym się stoi.Powiem tak wyjeździłęm 14 godzin od marca a praktycznie nic sie nie nauczyłęm bo miałęm po 1 godzinie jazd w tygodniu.Pier....dole taki interes bo to nie jest żadna nauka.
Postawmy mu sprawe jasno albo oddaje kase albo spotykamy się z nim wszyscy w sądzie ewentualnie niech on sam wymyśli jakieś zaloagdozenie tej sprawy tak zeby wszyscy byli zadowolenie.Dla mnie nie jest to jakimś dobry rozwiazanie ze zadzwonie do niego i da mi jakis numer zeby sie umówić z jakąś babą gdzieś na pradze na jazdy.Tego nie było na pewno w żadnej umowie przy zapisywaniu na kurs.
wojak

Postprzez malenstwo17-91 » czwartek 23 lipca 2009, 23:13

Ja mam cały czas kontakt z nim. Wie o całej sprawie i już był na policji. Jeżeli uważasz, że się nie nauczyłeś to widać nie zbyt się nadajesz na "rajdowego kierowcę". Pieniędzy nie odda, gdyż kurs trwa dalej a ty jesteś ubezpieczony.

"Dla mnie nie jest to jakimś dobry rozwiazanie ze zadzwonie do niego i da mi jakis numer zeby sie umówić z jakąś babą gdzieś na pradze na jazdy.Tego nie było na pewno w żadnej umowie przy zapisywaniu na kurs."

Ale tez nigdzie nie było pisane, że będzie zawsze na stawki. To oni decydują :!:
malenstwo17-91

Postprzez prawko89 » piątek 24 lipca 2009, 00:01

Widze że na forum są również obrońcy Roberta :D a jeszcze bardziej zadziwiające jest to, że jedną z tych osób jest kursantka. Zobaczymy co powiesz jak po 10 latach wyjeździsz wszystkie godziny i nie dostaniesz zaświadczenia :wink: Gratuluje opanowania, choć i tak uważam, że jesteś podstawiona... A odnośnie "miejsc spotkań" to zauważcie, że niektóre, dobre, szanujące się OSK sami przyjezdzają po kursantów. To sie nazywa dbałość o klienta, porównajmy nasze 4 kółka :roll: Ta szkoła to jest dobry cyrk.
prawko89

Postprzez wojak » piątek 24 lipca 2009, 00:15

A gdzie teraz mieści sie całe biuro.

Raidowym kierowca nie zamierzam zostać.Ale zeby sie nauczyć jeździć to trzeba jeździć i powinna być jakś tego ciągłośc. A nie ze jede ciągle po tych samych ulicach i to nie godzine tylko jakiś 30 minut raz na tydzień bo to sie instruktor spóznił bo to tak wszyło i sranie w banie.Jeżeli mam sie czegoś nauczyć i być dobrym kierowcą to jest stanowczo za mało.

Malenstwo17-91 nie wiem czemu ale twój post ostatni brzmi jak byś stawał lub stawał w obronie Roberta.Jezeli uważasz ze jest wszystko teraz w pożądku bo robert ma drugą firmę i jeździ sobie z kursantami to twoja sprawa.Ja czuje się nadal oszukany i napewno nie wycofam swoich oskrzen co do niego z policji.
wojak

Postprzez malenstwo17-91 » piątek 24 lipca 2009, 08:12

Nikogo nie bronie tylko mówię jak jest, uważaj sobie co chcesz.. twój problem.. Ja tez złożyłam zeznania na policji, jeżeli Robert się wywiąże to wycofuje oskarżenia. I jak chcesz wiedzieć, dzięki temu kontaktowi mam normalnie jazdy i dziś idę na 10. U mnie trwają ok 2 godz. przecież nigdy nie będzie on trwał równo określony czas.
malenstwo17-91

Postprzez biala » piątek 24 lipca 2009, 09:28

Witam, no ja zdecydowałam się umówić na jazdy, uważam że pieniędzy nie ma szans odzyskać, więc trzeba wyjeździć to co zostało, zdaję sobie sprawę że trzeba będzie sobie dokupić gdzieś jazdy dodatkowe. Będę maiała 2 godziny jazd od razu, a nie tak jak wcześniej, mi jeszcze ich dużo zostało więc mam nadzieję że czegoś jeszcze dam radę się nauczyć. Co do zaświadczeń to chyba jest jakieś miejsce w którym można sprawdzić czy dana firma czy osoba ma uprawnienia do ich wydawania? No i napewno nie ma czegoś takiego że można nie dostać zaświadczenia bo się egz. wewnętrznego nie zdało!!! ewentualnie można przez taki niby egzamin zasugerować czy ktoś powinien dokupić sobie jazdy, ale to egzamin państwowy decyduje czy się nadajesz czy nie, bo tak to można by było wszystkim kursantom wmawiać że się nie nadają jeszcze i naciągać na dodatkową kasę! Pozdrawiam
biala

Postprzez wojak » piątek 24 lipca 2009, 09:36

Dobra to gdzie teraz jest ta nowa firma??
wojak

Postprzez Maćka » piątek 24 lipca 2009, 09:48

Jest jeszcze rzecznik praw konsumenta.
Maleństwo, ja tez mam wrażenie że jesteś "podstawiona"... Dobra szanująca się szkoła oczekuje od klienta włazidupstwa?? Sorry rynek jest tak przepełniony szkołami jazdy, że to szkoła powinna uprawiać włazidupstwo.
I mylisz się pisząc, że przecież jazdy nie będa nigdy trwały równo dwie godziny, godna i szanująca się szkoła postara się by były czy obecny kursant był zadowolony i nawoływał kolejnych klientów o szkole gdzie się prawdopodobnie uczysz nie można tego powiedzieć.
Mój instruktor przyjeżdżał pod mój blok, jazdy również kończyły się pod moim blokiem, jak trzeba mi było załatwić formalności związane z niezdaniem 3 egzaminów to on to za mnie nieodpłatnie pozałatwiał wiedząc, że mam dzieci i jestem w ciąży, zaświadczenie dostarczył mi na jazdy, jak chciałam dodatkowych jazd przed egzaminem a miał akurat napięty grafik to zawsze przekładał nowych kursantów na inny termin by ci przed egzaminem mogli jeszcze potrenować, każdy się na to zgadzał bo każdy wiedział, że jak będzie zdawał to też dla niego zrobi taki wyjątek!
Jazdy trwały tyle czasu za ile się zapłaciło i ile się w danym dniu chciało, nie było skracania!
I jak napisałam wcześniej, mój kurs trwał 2 miesiące a nie pół roku i nie pisz głupot, że po kursie ktoś zostaje rajdowcem, Ty również nim nie będziesz (o ile nie jesteś fikcją) bo jeżdżąc godzinę czy dwie tygodniowo nie da się nauczyć dobrze jeździć, nawet sobie nie wyobrażam podejścia do egzaminu po takich jazdach... To jak uczyć się matematyki, godzina tygodniowo w domu bez materiałów po pół roku podchodzić do obrony pracy dyplomowej...
Maćka

Postprzez maler6 » piątek 24 lipca 2009, 10:06

Witam malenstwo raczej nie jest podstawione gdyz jak pisałem wczesniej o gaszacym swietle na teori to wiedziała o co chodzi ale mimo wszystko w wielu sprawach nie ma racji ta szokoła to nie OSK tylko cyrk i to jest fakt tylko że w cyrku pracuja profesjonaliści a tu banda jełopów którym przydało by sie wpie...... a to pewnie niedługo.
maler6

Postprzez Maćka » piątek 24 lipca 2009, 10:09

maler6 napisał(a):Witam malenstwo raczej nie jest podstawione gdyz jak pisałem wczesniej o gaszacym swietle na teori to wiedziała o co chodzi ale mimo wszystko w wielu sprawach nie ma racji ta szokoła to nie OSK tylko cyrk i to jest fakt tylko że w cyrku pracuja profesjonaliści a tu banda jełopów którym przydało by sie wpie...... a to pewnie niedługo.

Taaaa a instruktorowi który prowadził zajęcia światło nie gasło??
Maćka

Postprzez maler6 » piątek 24 lipca 2009, 10:15

Co racja to racja ale ci instruktorzy juz tam nie pracują chyba a raczej napewno.
maler6

Postprzez biala » piątek 24 lipca 2009, 10:33

z tego co wiem firmy jeszcze nie ma jest w trakcie zakładnia, podobno mamy być przepisani z 4 kółek do tej nowej firmy (która powstaje)
biala

Postprzez malenstwo17-91 » piątek 24 lipca 2009, 13:56

Cała sprawa jest w napięciu, po jakimś czasie się wszystko uspokój. I wypraszam sobie mówienia takich rzeczy o mnie. Nie znasz, nie oceniaj :!: :!: :!:
malenstwo17-91

Postprzez kasia_85 » piątek 24 lipca 2009, 15:11

witam jestem także oszukana przez Cztey Kółka. Robert nie odpisuje na smsy.. Mam wyjeżdzone 10 h i nie wiem co dalej robić. Co radzicie? Jeszcze sprawy nie zgłosiłam na policję ale zamierzam. Gdzie to robicie na żytniej? Pozdr
kasia_85

Postprzez biala » piątek 24 lipca 2009, 15:39

Chyba większość zgłosiła na żytniej, Robert odebrał pod numerem 6(....podaj na PW/moderator) wcześniej podanym na forum i podawał numer do Sylwi instruktorki, ale co z tych jazd będzie to niewiadomo.
biala

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka