Dożywotnie odbieranie prawka za jazdę po alhokolu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ewa837 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 17:26

Moim zdaniem powinni zabierać prawko i wsadzać do więzienia i to na długie lata a to że ciasno trudno mógł pomyśleć jeden z drugim za nim wsiadł do auta pijany!!!!Siedzenie w więzieniu to nie m,a być nagroda tylko kara!!!!Albo pijanym kierowcom konfiskować auta jak by któremuś zabrali auto za 20 tyś to by troszkę bolało i może by pomyślał zanim by to zrobił 2 raz!!!!!!!!!!!
ewa837

Postprzez adxXx » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 19:34

Bądzmy realistami. Zanim coś takiego wejdzie w życie i zaczną przestrzegać regorystycznych zasad (zabieranie prawka dożywotnie, czy samochodu) to jeszcze duuużo krwi na drogach upłynie. Moim skromnym zdaniem (znając nasz kraj) to jest w ogóle niewykonalne.
MazZzda team!
Obrazek
9 pasażer Mazdy, Duszek jest 8 :D
adxXx

Postprzez ewa837 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 21:06

Pewnie masz rację!!!!!!Ale coś z tymi ludźmi wypadało by zrobić aby im się odechciało jeździć na podwójnym gazie!!!
ewa837

Postprzez rocko19 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 21:50

Odnosząc sie do artykułu, jestem za tym aby wprowadzili dożywotnie zatrzymania praw jazdy, wtedy może sie oduczą ludzie jechac pod wpływem alko. W koncu perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )
rocko19

Postprzez sankila » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 23:38

rocko19 napisał(a):perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )

Perspektywa konsekwencji może odstraszyć trzeźwego. Pijany ma to w .... . A jak mu zabierzesz prawko dożywotnio, to i tak nie ma nic do stracenia.

Lepszym rozwiązaniem byłoby 2 -3 lata z przymusową wszywką. W końcu nie chodzi o to, żeby siedział w więzieniu, tylko żeby nie jeździł po alkoholu. A niech spróbuje taki kozak zapić wszywkę :D
sankila

Postprzez Edward20 » wtorek 04 sierpnia 2009, 00:27

przemcus napisał(a):
sankila napisał(a):A ja bym zaczęła od znakowania autek. Trójkąty ostrzegawcze z flaszką, klejone tak, żeby razem z lakierem schodziły i tak, żeby było widać ze wszystkich stron. I nie ma zmiłuj, że samochód służbowy albo potrzebny do wykonywania zawodu. Albo delikwent zapłaci sobie za lakiernika albo będzie wytykany jako ochlaptus za kółkiem.
Bo tak już jest w naszym kochanym kraju, że co innego jeździć po pijaku a co innego dać się złapać. A nic tak nie boli Polaka jak wstyd.

Obecny system kar jest nieskuteczny - kary nie zapłaci, bo nie ma pieniędzy, samochodu mu nie zabiorą (była taka wersja) bo współwłasność, nie spłacony, pożyczony itd., do więzienia nie wsadzą, bo nie ma miejsc.
A taki sposób jest szybki, niedrogi i skuteczny :)

Znakowanie samochodów dobry pomysł. Ja swego czasu napisałem tekst o tym, żeby ludzi karać bilbordami, np. na jakiejś głównej trasie zdjęcie kierowcy z podpisem "Jeżdżę po alkoholu".

naprawde strzanie bym sie przejal takim bilbordem... ale mi to kara...
Edward20

Postprzez kiora » wtorek 11 sierpnia 2009, 03:00

rocko19 napisał(a):Odnosząc sie do artykułu, jestem za tym aby wprowadzili dożywotnie zatrzymania praw jazdy, wtedy może sie oduczą ludzie jechac pod wpływem alko. W koncu perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )

Odstrasza Ciebie bo jesteś porządnym kierowcą, któremu głupoty nie w głowie.
Mam na placu takich delikwentów, którzy od momentu kiedy im się samochody spodobały zaczęli jeździć (14,15 , 16 lat) i jeżdżą po dziś dzień, najczęściej po spożyciu.
Nie ukrywam, że już wiele osób dzwoniło z alarmem, że dziady wyjechali na wycieczkę po uliczkach naszego miasta, policja złapała, raz, drugi, za trzecim biedaki rozłupali całego malucha na drzewie i pouciekali.

Nie wyciągnęli z tego żadnego wniosku, poza tym, ze policja im może do d*** naskakać.

Mają zawiasy, każdy z nich już siedział po kilka miesięcy, więc cele to ich prywatne apartamenty z wyżywieniem jak im coś odbije.

Nie mniej jednak brzydzę się wszystkimi osobnikami, którzy z różnych przyczyn zasiedli za kółko i postanowili się przemieścić swoim dupowozem gdziekolwiek.

A kara z naklejkami mi się podoba :D

Ja bym proponowała grawer zamalowany na siarczysty żółty odcień.
28.02.2009-egzamin teoretyczny +
06.07.2009-egzamin praktyczny +
17.07.2009-Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie
kiora

Postprzez pawcio1978 » środa 12 sierpnia 2009, 03:37

rocko19 napisał(a):Odnosząc sie do artykułu, jestem za tym aby wprowadzili dożywotnie zatrzymania praw jazdy, wtedy może sie oduczą ludzie jechac pod wpływem alko. W koncu perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )

Rocko:
Obecnie bedzie to martwy przepis nawet jesli go wprowadza.
Wyjedzesz do innego kraju UE, zrobisz prawko i dupa blada. Czemu? Zgodnie z Dyrektywa UE jesli prawko wydane zostalo przez kraj czlonkowski to musi byc honorowany przez kazdy z krajow UE:P
pawcio1978

Postprzez cwaniakzpekaesu » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 17:07

przemcus napisał:
sankila napisał:
A ja bym zaczęła od znakowania autek. Trójkąty ostrzegawcze z flaszką, klejone tak, żeby razem z lakierem schodziły i tak, żeby było widać ze wszystkich stron. I nie ma zmiłuj, że samochód służbowy albo potrzebny do wykonywania zawodu. Albo delikwent zapłaci sobie za lakiernika albo będzie wytykany jako ochlaptus za kółkiem.
Bo tak już jest w naszym kochanym kraju, że co innego jeździć po pijaku a co innego dać się złapać. A nic tak nie boli Polaka jak wstyd.

Obecny system kar jest nieskuteczny - kary nie zapłaci, bo nie ma pieniędzy, samochodu mu nie zabiorą (była taka wersja) bo współwłasność, nie spłacony, pożyczony itd., do więzienia nie wsadzą, bo nie ma miejsc.
A taki sposób jest szybki, niedrogi i skuteczny Smile

Znakowanie samochodów dobry pomysł. Ja swego czasu napisałem tekst o tym, żeby ludzi karać bilbordami, np. na jakiejś głównej trasie zdjęcie kierowcy z podpisem "Jeżdżę po alkoholu".

naprawde strzanie bym sie przejal takim bilbordem... ale mi to kara...

A ja bym sie obawiał... Tzw. przypadkowe społeczeństwo mogłoby takiego sławnego pijaka na posła wybrać...
Historia zna takie przypadki...
Aaaa.... i to przypadkowe społeczeństwo jakoś na błędach się nie chce uczyć...
No ale to forum nie o polityce jest... więc zamilknę.
cwaniakzpekaesu

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka