przez ewa837 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 17:26
przez adxXx » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 19:34
przez ewa837 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 21:06
przez rocko19 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 21:50
przez sankila » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 23:38
rocko19 napisał(a):perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )
przez Edward20 » wtorek 04 sierpnia 2009, 00:27
przemcus napisał(a):sankila napisał(a):A ja bym zaczęła od znakowania autek. Trójkąty ostrzegawcze z flaszką, klejone tak, żeby razem z lakierem schodziły i tak, żeby było widać ze wszystkich stron. I nie ma zmiłuj, że samochód służbowy albo potrzebny do wykonywania zawodu. Albo delikwent zapłaci sobie za lakiernika albo będzie wytykany jako ochlaptus za kółkiem.
Bo tak już jest w naszym kochanym kraju, że co innego jeździć po pijaku a co innego dać się złapać. A nic tak nie boli Polaka jak wstyd.
Obecny system kar jest nieskuteczny - kary nie zapłaci, bo nie ma pieniędzy, samochodu mu nie zabiorą (była taka wersja) bo współwłasność, nie spłacony, pożyczony itd., do więzienia nie wsadzą, bo nie ma miejsc.
A taki sposób jest szybki, niedrogi i skuteczny :)
Znakowanie samochodów dobry pomysł. Ja swego czasu napisałem tekst o tym, żeby ludzi karać bilbordami, np. na jakiejś głównej trasie zdjęcie kierowcy z podpisem "Jeżdżę po alkoholu".
przez kiora » wtorek 11 sierpnia 2009, 03:00
rocko19 napisał(a):Odnosząc sie do artykułu, jestem za tym aby wprowadzili dożywotnie zatrzymania praw jazdy, wtedy może sie oduczą ludzie jechac pod wpływem alko. W koncu perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )
przez pawcio1978 » środa 12 sierpnia 2009, 03:37
rocko19 napisał(a):Odnosząc sie do artykułu, jestem za tym aby wprowadzili dożywotnie zatrzymania praw jazdy, wtedy może sie oduczą ludzie jechac pod wpływem alko. W koncu perspektywa odebrania prawka i tego ze niemozna juz kolejny raz zdobyc odstrasza(przynajmniej mnie:) )
przez cwaniakzpekaesu » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 17:07
przemcus napisał:
sankila napisał:
A ja bym zaczęła od znakowania autek. Trójkąty ostrzegawcze z flaszką, klejone tak, żeby razem z lakierem schodziły i tak, żeby było widać ze wszystkich stron. I nie ma zmiłuj, że samochód służbowy albo potrzebny do wykonywania zawodu. Albo delikwent zapłaci sobie za lakiernika albo będzie wytykany jako ochlaptus za kółkiem.
Bo tak już jest w naszym kochanym kraju, że co innego jeździć po pijaku a co innego dać się złapać. A nic tak nie boli Polaka jak wstyd.
Obecny system kar jest nieskuteczny - kary nie zapłaci, bo nie ma pieniędzy, samochodu mu nie zabiorą (była taka wersja) bo współwłasność, nie spłacony, pożyczony itd., do więzienia nie wsadzą, bo nie ma miejsc.
A taki sposób jest szybki, niedrogi i skuteczny Smile
Znakowanie samochodów dobry pomysł. Ja swego czasu napisałem tekst o tym, żeby ludzi karać bilbordami, np. na jakiejś głównej trasie zdjęcie kierowcy z podpisem "Jeżdżę po alkoholu".
naprawde strzanie bym sie przejal takim bilbordem... ale mi to kara...