UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez malenstwo17-91 » piątek 31 lipca 2009, 12:35

Nie rozumiem po co kogoś oskarżąć o co nikt nie wiem co jest prawdą, tylko każdy z was się "nakręca". I powstaja głupie historyjki, to robi się juz żenujące.. Niech każdy się zajmie sobą, i tak już nikt nic nie zmieni, bo śledztwo zostało rozpoczęte. Ja wiem pare rzeczy jak jest i napewno nie tak jak piszecie, większość to same bzdury!!!
malenstwo17-91

Postprzez Maćka » piątek 31 lipca 2009, 13:40

malenstwo17-91 napisał(a):Nie rozumiem po co kogoś oskarżąć o co nikt nie wiem co jest prawdą, tylko każdy z was się "nakręca". I powstaja głupie historyjki, to robi się juz żenujące.. Niech każdy się zajmie sobą, i tak już nikt nic nie zmieni, bo śledztwo zostało rozpoczęte. Ja wiem pare rzeczy jak jest i napewno nie tak jak piszecie, większość to same bzdury!!!

A może to Ty piszesz bzdury, jako jedna i jedyna na tym forum i nie tylko na tym...
Maćka

Postprzez oczko » piątek 31 lipca 2009, 15:58

Ciekawe jaki Ty masz w tym interes,,malenstwo..'' sama wypisujesz glupoty i nie bron go juz tak ok?kazdy wie jak jest i zapewne czego mozemy sie spodziewac!!!!!!!!!!!!!
oczko

Postprzez Grzegorz199991 » piątek 31 lipca 2009, 16:20

Dzisiaj sprawa została nagłośniona w "radiu Eska".
Pozdrawiam.
Pasjonat kolei żelaznych ;)) i miłośnik prowadzenia autka;)).
20.08.2009 (Za pierwszym podejściem zdane!):)
od 2.09.2009 szczęśliwy posiadacz kategorii B:).
Grzegorz199991

Postprzez telemasca » piątek 31 lipca 2009, 18:39

Sprawa dzisiaj została przez policję umorzona ponieważ nie było tutaj zamiaru popełnienia przestępstwa. Zostaje jedynie droga cywilna. Sprawa może ciągnąc się latami, Robert może nie stawiać się w sądzie. Ja w każdym razie chyba jednak zaryzykuje. Jeżeli ktoś jest zainteresowany niech da znać na pw. Nie wyobrażam sobie jazd 1 raz na 2 tygodnie na Pradze. To miał być kurs "ekspresowy". Śmiechu warte.
telemasca

Postprzez MRP » piątek 31 lipca 2009, 22:30

Dobrze, ze robi sie glosno o tym oszustwie, gazeta, radio, telewizja.
Ja proponuje jeszcze zglosic ta sprawe do "faktu" wiem, ze nie najwyzszym lotow gazeta, ale przynajmniej bedzie glosno, w koncu jest to gazeta ogolnopolska. W fakcie tez zawsze daja imie i nazwisko, wiec moze tez p. Roberta by zareklamowali odpowiednio...
Jakies zdjecie uda nam sie zorganizowac, zaslonia oczy i dadza na pierwsza strone i jakis chwytliwy tytol, bedzie przynajmniej pan Robert slawny. Jeszcze dodac ten domek nad morzem i fakt powinien to chwycic, nie takie rzeczy w tej gazecie widzialem.
Ostatnio zmieniony niedziela 11 października 2009, 19:11 przez MRP, łącznie zmieniany 1 raz
MRP

Postprzez monika123 » niedziela 02 sierpnia 2009, 22:09

Proponuje, aby ktos przekazal dane policji o tych domkach w jaroslawcu, przeciez wszystko da sie sprawdzic. Bo jezeli to nalezy do pana Roberta to wiadomo co sie stalo z waszymi pieniedzmi!!
monika123

Postprzez sara_rokitnica » niedziela 02 sierpnia 2009, 22:30

przepraszam, że się wtrącę, ale jeśli chodzi o media to proponuję zgłosić to również do "Interwencji"- pracują tam na prawdę fajni i pomocni ludzie ;) Myślę, że jak im przedstawicie całą sytuację do zadziałają odpowiednio ;)
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez wojak » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 20:57

Jestem jak najbardzej zainteresowany skierowanie sprawy na drogę cywilną.Skoro nasza"kochana policja dała dupy" musimy sie tym jaks zajać z drugiej strony. Ma ktoś w tym ktoś jakieś doświadczenie?Wie ktoś do kogo się trzeba z tym zgłosić?? Co z tym pozwem zbiorowym??Na co czekamy czas leci a pieniedzy i prawka nadal nie mamy!!!!!Co do "interwencji" uważam ze to jest dobry pomysł.Musimy walczyć!!
wojak

Postprzez wojak » wtorek 04 sierpnia 2009, 09:28

Ja zdecydowałem się kontynuować kurs jazdy w innej szkole.Wolę jeździć gdzie indziej i z kimś innym kto mnie nie oszuka tak jak Robert.
Pier....dole jakiekolwiek umawianie się z tym człowiekiem.Sprawy z policji i tak nie wycofam.Jeżli to nie przyniesie skutku.Na pewno skieruje sprawę na drogę cywilną.Co w końcu z tym pozwem zbiorowym??Robimy coś takiego czy nie???Musimy zacząć w końcu działać!!!! Nie podaruje mu tego.Robert okradł nas i najwyraźniej nic sobie z tego nie robi.Więc szanowny panie Robercie jeżeli zaglądasz na te forum moesz być przekonany i gwarantuje to tak jak ty gwarantowałeś nam kursantom kurs expresowy super szybki itp to że na pewno spotkamy się w sądzie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wojak

Postprzez kasia_85 » wtorek 04 sierpnia 2009, 12:51

Wojak. Ja także chce pozwać cztery kółka. Co do pozwu zbiorowego- musi być przynajmniej 10 osób. Możliwość skorzystania z instytucji pozwu zbiorowego dotyczyć ma spraw cywilnych, w których dochodzone są roszczenia jednego rodzaju, oparte na jednakowej podstawie faktycznej lub prawnej, jeżeli istotne okoliczności faktyczne uzasadniające żądanie są wspólne dla wszystkich roszczeń. W postępowaniach grupowych właściwe są sądy okręgowe. Poszkodowanych będzie musiał reprezentować adwokat lub radca prawny ewentualnie rzecznik konsumentów.
Wynagrodzenie adwokata będzie mogło być ustalone jako prowizja od wywalczonej kwoty. O tym by poszkodowanych mógł reprezentować rzecznik konsumentów wnosił UOKiK.Od pozwu grupowego pobiera się opłatę stosunkową w wysokości 2% wartości przedmiotu sporu, a zatem jest to opłata niższa niż w tradycyjnym postępowaniu w sprawach o prawa majątkowe, wynosząca 5% wartości przedmiotu sporu. Zgodnie z projektem ustawy będzie ona wynosiła 2% warto?ci przedmiotu sporu lub przedmiotu zaskarżenia, jednak nie mniej niż 30 zł oraz nie więcej niż 100 000 zł.

Problem jest w tym, iż projekt tej ustawy został przedstawiony w kwietniu, a sejm ma go rozpatrzyć po wakacyjnej przerwie. tak przynajmiej mi sie wydaje.
Również przeszłam do innej szkoły, i nie widzę sensu ani możliwości na umawianie się z p. Robertem. Wątpie czy ktokolwiek ukończy kurs w czterech kółkach. Trzeba się zebrać i dokopać temu facetowi. Może uda się odzyskać przynajmniej część pieniędzy.

Nie jestem w stanie nawet odebrac moich badań lekarskich za które przecież zapłaciłam. stanowią one przecież moją włąsność i są poufne.
kasia_85

Postprzez wojak » wtorek 04 sierpnia 2009, 15:45

No właśnie z tymi badaniami jest tak żeby kontynuować jazdy w innej szkole są one potrzebne.To jest kolejny powód do oskarżenia roberta. Możemy go oskarżyć o przywłaszczenie tych badan lekarskich.Są one również naszą włąsnością i jak pisała koleżanka wyżej są one naszą własnością.
Wiec czekamy września.I zbieramy ludzi do tego pozwu!!!!!
Musimy mu dokopać i odzyskać to co nasze ja napewno sie nie poddam do walki.Kto się przyłącza??.We wrześniu trzeba bedzie sie spotkać i zrobić wycieczkę do sądu
wojak

Postprzez oszu_kana » wtorek 04 sierpnia 2009, 17:09

Ja również zostałam oszukana... Ale co z tymi badaniami lekarskimi? Czy ktoś z Was próbował je odebrać u tego całego Roberta? Mam rozumieć że ten człowiek ma czelność odmówić wydania tych badań??
oszu_kana

Postprzez biala » środa 05 sierpnia 2009, 17:45

Witam, napiszcie coś bliżej o tej zmianie szkoły? ile Wam kazali np. zapłacić? A czy jak ktoś miał część jazd to też mu uznali czy tylko teorię macie z głowy? Pozdrawiam
biala

Postprzez paipai » środa 05 sierpnia 2009, 18:08

SZUKAM OSÓB, KTÓRE CHCĄ ZŁOŻYĆ POZEW CYWILNY. ZRZESZMY SIĘ!

Co z tego, że jest telefoniczny kontakt z p. Robertem skoro w każdej sprawie trzeba do niego dzwonić kilkukrotnie? Więcej wydamy na telefony niż na ten kurs. Terminy są u niego kosmiczne. Do końca życia nie wyrobimy tych jazd.

PS
Bardzo mi się spodobało stwierdzenie maleństwa1791, że te jazdy na Pradze to nie problem, bo to tylko 15 min jednym środkiem transportu, a potem 10 kolejnym, a potem... CZY TO JAKIŚ CYRK JEST?
paipai

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka