Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » niedziela 02 sierpnia 2009, 23:07

No ale to już przesada, przecież to trwa chyba z tydzień.
Doraźnie to polecam wyłączać JavaScript na czas korzystania z forum, przynajmniej wtedy zaczyna chodzić szybko, bo ma ucięty dostęp do tego przeklętego Novem'a.
cman

Postprzez marcij » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 00:42

Hmm , u mnie działa ;P normalnie ....
Obrazek
marcij

Postprzez cman » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 08:50

Tzn. jak, wchodzisz tutaj: http://robin.novem.pl - i łączy się z serwerem?
cman

Postprzez marcij » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 11:01

Nie , ten adres wogole mi sie nie wczytuje. Nie przeczytalem dokladnie tematu , myslalem , ze
Pinhead napisał(a):Forum działa z prędkością internetu na modemie 14200bps. Przypominają się stare czasy, 0202122 i stoper obok monitora 8)

mial na mysli to forum , ktore dziala standardowo
Obrazek
marcij

Postprzez cman » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 14:46

Ale masz włączony JavaScript? Jeżeli tak, to forum wywołując skrypt, czeka aż on odpowie i dopiero wtedy kontynuuje działanie, a skoro serwer nie odpowiada, to każde przejście na podstronę się mocno wydłuża, aż do timeout'u. Więc ogólnie forum też Ci się powinno zamulić.
cman

Postprzez marcij » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 20:20

Tak , javascripta mam wlaczonego , jednak wylaczona mam obsluge javy, flasha i jeszcze jakichs innych nieprzydatnych pluginow pewnie. Ale to mam wylaczone zawsze, bo po pierwsze opera kiepsko wspiera flasha , a po drugie zadne denerwujace reklamy nie wyskakuja.
Obrazek
marcij

Postprzez tom9 » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 22:15

koledzy i kolezanki.
dostalem dawno temu mandat i chce go teraz zaplacic jednak za cholere nie potrafie znalezc blankietu do wpłaty.

mam blankiet z poprzedniego mandatu, które dostałem na terenie Katowice od Policji i tam widnieje "slaski urzad wojewodzki", a np od Straży Miejskiej znów nie płaci się do Urzędu tylko do nich.

ten obecny co chce zaplacic dostalem na granicy Mysłowice-Katowice od policji.
Nie wiem jakie miski tam się ustawiły.
Czy moge gdzies zadzownic? dowiedziec sie? gdzie mam dokonac wpłaty?
Pozdrawiam
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez qwer0 » wtorek 04 sierpnia 2009, 10:22

jesli masz mandat to w gornym prawym rogu jest stempel "organ nakladajacy mandat". Na necie szukasz do nich nr tel. i pytasz ;)
A moze i na stronce bedzie napisane, chociaz watpie.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez tom9 » wtorek 04 sierpnia 2009, 11:53

problem w tym ze zgubilem caly mandat. te 3 papierki :?

tom9

Postprzez Silent » wtorek 04 sierpnia 2009, 12:17

cman napisał(a):Tzn. jak, wchodzisz tutaj: http://robin.novem.pl - i łączy się z serwerem?

Ja po prostu zablokowałem ten adres w AdBlock i stronka chodzi teraz w miarę szybko ;)
Obrazek
Silent

Postprzez tom9 » środa 05 sierpnia 2009, 14:48

tom9 napisał(a):koledzy i kolezanki.
dostalem dawno temu mandat i chce go teraz zaplacic jednak za cholere nie potrafie znalezc blankietu do wpłaty.

mam blankiet z poprzedniego mandatu, które dostałem na terenie Katowice od Policji i tam widnieje "slaski urzad wojewodzki", a np od Straży Miejskiej znów nie płaci się do Urzędu tylko do nich.

ten obecny co chce zaplacic dostalem na granicy Mysłowice-Katowice od policji.
Nie wiem jakie miski tam się ustawiły.
Czy moge gdzies zadzownic? dowiedziec sie? gdzie mam dokonac wpłaty?
Pozdrawiam

Jeśli ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem niech napisze na PW, to wyjaśnie jak załatwiłem sprawę.

tom9

Postprzez cman » środa 12 sierpnia 2009, 17:16

cman

Postprzez qwer0 » środa 12 sierpnia 2009, 19:49

Tu nasuwa mi się proste pytanie. Do jasnej cholery! Co się z nami dzieje!? Jak można być tak znieczulonym na cudzą krzywdę!?

No ja bym sie za3mal, ale... ale nic bym nie pomog, bo nie umialbym udzielic fachowej pomocy komus, kto wpieprzyl sie przecinakiem w bok auta. Co moglbym zrobic? Plasterek na rane nakleic?
Jedyne co moge zrobic, to wezwac karetke.
Jak przyjedzie karetka to, nie zrobi duzo wiecej.
Dostanie pewnie jakiegos procha/zastrzyk przeciwbolowy, kroplowke i tyle, reszte to mozna ze sprzetem w szpitalu zdzialac. Wiec nie wiem czego spodziewal sie koles piszacy artykul? Ze przybiegnie 2 chlopa i go na plecach do szpitala zaniosa?
Zapewne gdyby ktos tylko wiedzial jak mu pomoc, to by sie bez wachania za3mal, po jaka cholere maja wszyscy leciec do goscia, jak nie potrafia mu pomoc?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez cman » środa 12 sierpnia 2009, 20:00

Ale przecież tu nie chodzi o to, żeby komuś zacząć robić operację na ulicy. Chodzi o to, żeby udzielić najbardziej podstawowej pomocy. W pierwszej kolejności jakkolwiek zabezpieczyć miejsce wypadku i wezwać pomoc. A potem, najprostszą pomoc medyczną, czyli sztuczne oddychanie i/lub masaż serca, jeżeli jest to konieczne. Przecież to nie jest takie znowu trudne, oczywiście że to nie będzie fachowa resuscytacja, ale lepsza taka niż żadna.
cman

Postprzez qwer0 » środa 12 sierpnia 2009, 20:21

W pierwszej kolejności jakkolwiek zabezpieczyć miejsce wypadku i wezwać pomoc.

Myslisz, ze nikt tego nie zrobil? To ze nie zatrzymal sie ktos i na srodku jezdni nie zaczal wykrecac 112 nie znaczy, ze nikt nie wezwal pomocy. Nie uwierze tez, ze nikt sie nie zatrzymal. I wystarczy ze za3ma sie jeden, nie musza wszyscy po kolei. Byl koles co zrobil fotki? Ano byl, po co maja wszyscy po kolei sie za3mywac?
Jesli widze, ze ktos juz tam jest, a ja nic wiecej nie zdzialam, to nie mam po co sie za3mywac, bo za3mam sie na chwile ja i kazdy za mna tez, a z tylu moze jechac karetka i ona tez postoi. Ale widac, niektorzy by chcieli jakies pielgrzymki do niego, aby sie w kolejce wszyscy ustawili "przepraszam, nic sie Panu nie stalo"??
Jak na moich oczach ktos sie rozwali to na pewno sie za3mam, sprawdze czy wszystko ok i ewentualnie wykrece 112, pomoge na tyle, na ile potrafie. I tak zapewne zrobily pierwsze osoby, ktore to widzialy.
Sam jeszcze kolizji/wypadku nie spowodowalem, ale uczestniczylem i w wypadku i w kilku kolizjach i mam calkiem inne doswiadczenia niz to, co jest opisane w tym artykule.
qwer0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka