UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wredna franca » niedziela 16 sierpnia 2009, 23:27

Oczko odezwij się do mnie na gg bo pisze do ciebie na numer który mi podałaś i zero odezwu.

Z góry dzięki.
wredna franca

Postprzez oczko » niedziela 16 sierpnia 2009, 23:43

2235264
oczko

Postprzez malenstwo17-91 » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 10:33

Nie było mnie przez jakiś czas, bo wyjechała. Ale widzę, że jest podział na tych, którzy częściowo zaufali po całej tej sprawie i na tych, którzy wolą się nagadać niż zadzwonić i się umówić(lenistwo lub trzymanie swojego honoru ponad wszystko). Też zauważyłam, że niektórzy bezczelnie oskarżają innych kursantów o podstawianie się pod Roberta. Jest to nie w porządku do innych dla, których ta sprawa ma jakieś znaczenie.

I dla niektórych pomyśli trzy, a nawet pięć razy zanim coś napiszesz lub kogoś obrazisz pod wpływem emocji. Te forum miało dotyczyć informacji o OSK "Cztery Kółka".
malenstwo17-91

Postprzez wredna franca » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 11:08

Oczko pisałam wczoraj na te twoje gg ale zero odezwu z twojej strony :/
wredna franca

Postprzez zenonek » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 11:48

Przeczytalem caly watek i ani troche nie jest mi was zal.
Przed kursem nie przeczytaliscie zasad na jakich odbywa sie kurs, te placze ze przejechaliscie 30h i nie macie zaswiadczenia i wielkie zdziwienie ze istnieje cos takiego jak egzamin wewnetrzny.
Zgadzaliscie sie na nielegalna klauzule o nie zwracaniu zaliczki i oplaty za kurs w momencie jego przerwania. I najwazniejsze dziwicie sie ze firma upadaljak kurs kosztowal 1000 zl (sic!). Nie trzeba byc geniuszem, zeby domyslic sie ze cena jest za niska. Po oplaceniu wynajmu sali biura i wykladow zostaje okolo 15-20zl/h jazdy. W godzine samochod przepali z 5-6 zł.
Jak ktos jest na tyle glupi by myslec ze za 1000zl kurs jest uczciwy, nie przeczyta zasad kursu zgadza sie na nielegalne klauzule, to potem cierpi.
zenonek

Postprzez kasia_85 » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 13:47

Ja oczywiście dalej jestem za złożeniem pozwu. Ukończyłam kurs w innej szkole i jestem już zapisana na egzamin:)

Nawet jeśli jacyś kursanci dalej chcą kontynuować kurs - ich sprawa. Resztę zachecam do rozwiązania sprawy drogą sądową. Jest kilka paragrafów na które można się powołać.

Proszę o kontakt na pw osoby zainteresowane, wojak ma rację przydałoby się spotkanie. trzeba znaleź prawnika, żeby we wrześniu szybko ruszyć ze sprawą.
kasia_85

Postprzez athlon » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 13:56

zenonek kursu nikt z kursantów nie przerwał, tylko przerwała je szkoła, a to różnica. Po drugie rozumiem, że kurs za 1000zł przy obecnych cenach paliwa lokalu i kadry jest znacznie zaniżony, ale skoro ktoś za Tę CENĘ oferuje pełny kurs (teorie, praktyke, wyposażenie sali itp) to widocznie skalkulował wszystkie koszty i zyski i widocznie musi mu to sie opłacać, skoro oferuje taki kurs. A mi jest bardzo żal tych wszystkich kursantów bo zostali nabici w butelkę, ktoś zgarnął kasę i zniknął zostawiając wszystkich na lodzie.

I chyba nie do końca zrozumiałeś problem, bo problemem nie jest słabe przygotowanie do egzaminu, tylko zagarnięcie pieniędzy, dokumentacji i nie wyjezdzenie z kursantami godzin. (biura pozamykane, telefonu gluche, nikt nic nie wie).

A tak na marginesie to troszkę ci zyczę, żebyś znalazł np pracę za 10000zł, przepracował cały miesiąc w cięzkich warunkach i na koniec nie dostał wypłaty. A inny frajer ci jeszcze powie, że dobrze ci tak bo chyba nie myślałeś ze ktoś ci zapłaci tyle pieniędzy za twoją pracę. może wtedy poczujesz się tak jak ci kursanci!!!
athlon

Postprzez zenonek » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 14:16

Glupota jest wiara, ze jezeli ktos podaje mocno zanizona cene to wszytsko wyliczyl. W takim przypadku wiadomo, ze trzeba uwazac a nioe zgadzac sie na klauzule ze zaliczka nie podlega zwrotowi.
zenonek

Postprzez athlon » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 15:40

Glupota jest wiara, ze jezeli ktos podaje mocno zanizona cene to wszytsko wyliczyl. W takim przypadku wiadomo, ze trzeba uwazac a nioe zgadzac sie na klauzule ze zaliczka nie podlega zwrotowi.

Po pierwsze ta szkoła nie istniala kilka miesięcy tylko kilka ładnych lat i wyszkoliła dużą liczbę kierowców. Więc jezeli szkoła ma dobrą renomę, jest polecana przez kursantów/kierowców którzy zrobili tam prawojazdy i takie opłaty tam już były oddawana to nie wiem o co Ci chodzi. Po drugie z twoich obliczeń wynika że po odjęciu kosztów biura,paliwa itp, zostaje tam ok 10-15zł za godzine. Zważywszy że instruktorami byli właściciele szkoły więc cała pozostała kwota szła do ich kieszeni.
Po drugie czy ty odróżniasz zaliczkę od opłaty za kurs???? Wiesz co to jest zaliczka???? A czym jest opłata???? Po trzecie klauzula jest niezgodna z prawem więc nie ma mocy prawnej. Zgodnie z ustawą kursant może przerwać kurs w dowolnym momencie i moze zmienić OSK, opłacie podlega tylko ta ilość godzin która została wyjeżdżona, reszta podlega zwrotowi, wraz z całą dokumentacją.
athlon

Postprzez lith » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 15:41

Czy ja wiem 1050 to aż tak mało? Co prawda tańszych juz chyba nie widziałem, ale w tej cenie były kursy niektóych szkół. Jeżeli juz te najlepsze szkoły kasowały 1200zł za kurs to myślę, że cena 1050 jest dość realna.
Wybierając taki kurs liczyłbym się z tym, że sala może się okazać gorzej wyposażona, niekoniecznie w dobrze położonym miejscu, plac manewrowy stary, brzydki i z przepróchniałymi pachołkami, a samochody mocno wysłużone itd :P Ale tłumaczenia, że kurs mógł nie zostać ukończony, a kasa zabrana, 'bo byl tani' są śmieszne.

A jakby gość skasował wszystkich po 1500, a potem zamknął bude i zniknął to co?
lith

Postprzez athlon » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 15:57

A jakby gość skasował wszystkich po 1500, a potem zamknął bude i zniknął to co?

To by znowu zezolek napisał że to zbyt wygórowana kwota i jawny przekręt więc i tak kursanci są sobie sami winni :P
athlon

Postprzez zenonek » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 16:08

@athlon No pewnie kokosy zbijali, tylko jeszcze oplacic skladke na ZUS i skladke zdrowotna, podatek dochodowy, naprawy samochodow. Jak kupujesz chleb za 5 gr. to tez masz pretensje ze jest nie dobry?
@lith no nie wiem czy sala wykladowa i siedziba w centrum warszawy to tania lokalizacja?
zenonek

Postprzez kasia_85 » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 16:26

zenonek napisał(a):@athlon No pewnie kokosy zbijali, tylko jeszcze oplacic skladke na ZUS i skladke zdrowotna, podatek dochodowy, naprawy samochodow. Jak kupujesz chleb za 5 gr. to tez masz pretensje ze jest nie dobry?
@lith no nie wiem czy sala wykladowa i siedziba w centrum warszawy to tania lokalizacja?

WOW a gdzie można kupić chleb za 5 gr?? :P
Słabe porównanie :D bo po pierwsze 5 gr za produkt który kosztuje ok 2 zł jest zaniżeniem kwoty o jakieś 97,5 %:) a my mówimy o "promocji" dzięki której kursanci mieli oszczędzić jakieś 10 %. Zresztą każdy liczył się z gorszymi warunkami. Sala w centrum Warszawy?? Wow to chyba mnie coś omineło:P bo zajęc w centrum raczej nie miałam.
Nie wiem jakie masz pojęcie o ekonomii, żeby pisać takie głupoty. Jest wiele obejść prawnych podatków i wszelkich składek (oczywiście nie wszystkich). Poza tym firma też zatrudniała podwykonawców. Wiesz aby jakiej osobowości prawnej była firma i na jakich warunkach funkcjonowała? (zapisy w KSH). Nie wiem czy się orientujesz ale są różne strategie marketingowe na rynku, ktore dobrze funkcjonują. Oczywiście możesz w niskie ceny nie wierzyć. Dlatego kiedy następnym razem zobaczysz promocje w markecie NIE KUPUJ BO NAPEWNO MARKET UPADNIE!!!!!!!!!!
Zresztą nie wiem po co się wtrącasz. To nasza sprawa i nasz problem.
Zostaliśmy oszukani przez firmę, i tyle. Nie obchodzi mnie wcale jaka jest Twoja opinia na ten temat, myślę że każda osoba z tego formum ma podobne zdanie.
kasia_85

Postprzez athlon » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 17:27

@athlon No pewnie kokosy zbijali, tylko jeszcze oplacic skladke na ZUS i skladke zdrowotna, podatek dochodowy, naprawy samochodow. Jak kupujesz chleb za 5 gr. to tez masz pretensje ze jest nie dobry?

A moze mają hektar przeliczeniowy ziemi i zamiast 900zł ZUS i prawie 300 chorobowego i FP płacili raz kwartalnie składke KRUS 300zł????

Ale co w tym wypadku ma cena do przywłaszczenia pieniędzy??? A może chcieli zrobić sobie reklame na mieście i robili kursy po kosztach????? moze to była długoterminowa strategia reklamowa???

P.S.

A jak w sklepie budowlanym masz do wyboru 3 cegły które wyglądają identycznie, mają identyczne właściwości fizyczne i chemiczne i mają taki sam skład i kosztują odpowiednio 1,05zł, 1,20zł, 2zł, to którą cegłę wybierzesz????
athlon

Postprzez zenonek » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 22:09

athlon napisał(a):A jak w sklepie budowlanym masz do wyboru 3 cegły które wyglądają identycznie, mają identyczne właściwości fizyczne i chemiczne i mają taki sam skład i kosztują odpowiednio 1,05zł, 1,20zł, 2zł, to którą cegłę wybierzesz????

Watpie by mialy identyczny sklad chemiczny, ale jako ze na ceglach sie nie znam to sie popytam fachowca co te cegly pomoze mi w chalupe zamienic ktore poleca.

A wszytskie twoje argumenty o cieciu kosztow polegajace na omijaniu prawa nie do konca legalnie. Swiadcza tylko o braku twojej wyobrazni.
Myslisz facetmoze oszukuje panstwo i taniej mu wychodzi daje nie legalne klauzule ale one przeciez nie wazne. I stad wnioskujesz ale mne na pewno nie oszuka.
zenonek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka