Zatrzymanie przed przejazdem kolejnowym (Rybnik)

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

pytani

Postprzez sunloverz1 » środa 29 lipca 2009, 21:52

witam mam pytanie czy slusznie oblal mnie egzaminator tam na przejezdzie kolejowym gdzie jest znak stop zatrzymalem sie ale do lini mialem jakies 0,5 m bo na poczatku jej nie widzialem a slabo ja widac w sloncu co o tym myslicie
sunloverz1

Re: pytani

Postprzez magnolcia » środa 29 lipca 2009, 22:26

sunloverz1 napisał(a):witam mam pytanie czy slusznie oblal mnie egzaminator tam na przejezdzie kolejowym gdzie jest znak stop zatrzymalem sie ale do lini mialem jakies 0,5 m bo na poczatku jej nie widzialem a slabo ja widac w sloncu co o tym myslicie
NO MOŻE I SŁUSZNIE BO LINIA W ZASADZIE JEST DOSYĆ WIDOCZNIE ALE ZA NIMI TO NIGDY NIE NADĄŻYSZ. PEWNIE CHCIAŁ SIĘ DO CZEGOŚ PRZYCZEPIĆ. POZDRAWIAM
magnolcia

Postprzez dzwoneczek » środa 29 lipca 2009, 22:50

sunloverz1, zatrzymanie było przed torami czy za? Bo ten znak stoi dość niefortunnie - jadąc pierwszy raz miałam wrażenie, że mam się zatrzymać przed torami. Powinno to być uznane za błąd, ale jeśli nie stworzyłeś zagrożenia i nie zatrzymałeś się na linii STOP ani za nią, to egzamin raczej nie powinien być przerwany. Popełniłeś jeszcze jakieś błędy na tym egzaminie?
dzwoneczek

Postprzez scorpio44 » sobota 01 sierpnia 2009, 12:56

Czy można by poprosić o jakiś poglądowy rysunek?
scorpio44

Postprzez wezyr007 » niedziela 16 sierpnia 2009, 19:19

Rysunek - mniej wiecej to tak wygląda z tym znakiem i torami

Są to dwa rysunki przedstawiające tą samą sytuacje
Obrazek

Obrazek
wezyr007

Postprzez scorpio44 » niedziela 16 sierpnia 2009, 20:05

Wezyr007 ==> masz pewność, że to ta właśnie sytuacja (jesteś z Rybnika)? Jak tak, to odeślę do wątku, który w piątek założyłeś. ;)
scorpio44

Postprzez wilkuzzz » niedziela 16 sierpnia 2009, 20:50

To jest przejazd kolejowy w Boguszowicach? Przynajmniej tak wygląda ale tyle razy tamtędy jeżdżę i jakoś tej lini zatrzymania nie zauważyłem w ogóle jakieś dziwne miejsce na linię zatrzymania xd o ile dobrze pamiętam tam parę metrów dalej jest skrzyżowanie z drogą z pierwszeństwem i ta linia zatrzymania i na pewno 2 znak stop jej dotyczy chyba że ktoś go "pożyczył", a tak bardziej humorystycznie niemożna wykluczyć też zabawy jakiegoś domorosłego żartownisia który namalował na drodze linie zatrzymania xD

Jest też 2 podobne miejsce ale to już chyba nie Rybnik ale tam też za torami jest skrzyżowanie
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez wezyr007 » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 21:31

scorpio44 napisał(a):Wezyr007 ==> masz pewność, że to ta właśnie sytuacja (jesteś z Rybnika)? Jak tak, to odeślę do wątku, który w piątek założyłeś. ;)

Tak jestem z Rybnika :)

To jest przejazd kolejowy w Boguszowicach? Przynajmniej tak wygląda ale tyle razy tamtędy jeżdżę i jakoś tej lini zatrzymania nie zauważyłem w ogóle jakieś dziwne miejsce na linię zatrzymania xd o ile dobrze pamiętam tam parę metrów dalej jest skrzyżowanie z drogą z pierwszeństwem i ta linia zatrzymania i na pewno 2 znak stop jej dotyczy chyba że ktoś go "pożyczył", a tak bardziej humorystycznie niemożna wykluczyć też zabawy jakiegoś domorosłego żartownisia który namalował na drodze linie zatrzymania xD

A jeżeli chodzi ci o to miejsce to jest to koło elektrowni - koło tych chłodni (dużych kominów).

Jeżdzę tam eLką i własnie instruktor powiedział mi że mam sie tylko zatrzymać przed linią zatrzymania
wezyr007

Postprzez wilkuzzz » poniedziałek 17 sierpnia 2009, 22:45

To jest totalny bezsens xD Linia zatrzymania za torami a przed torami znak .... nie kminie tego , jak będe mieć wolną sobotę to podjadę tam to zobaczyć
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez scorpio44 » wtorek 18 sierpnia 2009, 13:02

wezyr007 napisał(a):
scorpio44 napisał(a):Wezyr007 ==> masz pewność, że to ta właśnie sytuacja (jesteś z Rybnika)? Jak tak, to odeślę do wątku, który w piątek założyłeś. ;)

Tak jestem z Rybnika :)

W takim razie dyskutujemy tutaj:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=20010
scorpio44

Powrót do Sytuacje na drodze