Zjazd z Estakady w Gdyni

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Zjazd z Estakady w Gdyni

Postprzez Nezetus » wtorek 18 sierpnia 2009, 11:38

Czy mógłby ktoś mi narysować, jak wyglądają poszczególne pasy przy skręcaniu w lewo przy zjeździe z Estakady - przy przejeździe pod wiaduktem. Chodzi mi o strzałki na poszczególnych pasach, bo na egzaminie będę musial trzymać się prawej strony, a nie wiem dokladnie czy mam zjechać na przedostatni pas po prawej stronie, czy na ostatni.
Nezetus

Postprzez markson » środa 19 sierpnia 2009, 21:33

zależy czy będziesz zawracał czy skręcał w lewo, jak chcesz mieć prawo jazdy to naucz się czytać znaki, dosć już kretynów mamy na drodze
markson

Postprzez jessroncen » środa 19 sierpnia 2009, 22:34

jedź sobie w to miejsce i zrób rekonesans, ja na egzaminie w Łodzi jechałem na pamięć bo doskonale nauczyłem się tras w trakcie kursu, przed egzaminem jeździłem jeszcze rowerem ucząc się co, gdzie i jak
jessroncen

Postprzez bahnhof » środa 19 sierpnia 2009, 23:31

A jaki ma sens jazda na pamięć? Roboty na drodze, jakaś tymczasowa zmiana organizacji ruchu i już klapa. Zjazd z estakady jest naprawdę już mega prosty, znaki poziome wszystko pięknie opisują, nie widzę tam żadnego problemu...
bahnhof

Powrót do Sytuacje na drodze