Co myslicie o TVN TURBO? Oglądacie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez luklic » sobota 28 lutego 2009, 01:33

dwyane napisał(a):Najlepsze było Top Gear

Teraz leci na jakimś kanale BBC, o ile się nie mylę można go mieć w podstawowym pakiecie Cyfrowego Polsatu ;]
Ja tego nie mam, ale widziałem ostatnio jeden odcinek.

Między innymi było o tym jak się ścigali :D no i było Bugatti Veyron VS. jakiś zdechły samolot ;] Niestety nie widziałem do końca, Bugattim jechał ten główny prowadzący (ten najwyższy), a tamtych dwóch leciało jakimś samolotem, jak go zobaczyli na lotnisku to się przeżegnali i poprosili o przegląd :D i stracili około pół godziny na to, bo się bali wsiąść :D

Nie wiem czy to już odcinek z nowej serii, ale prędzej go nie widziałem ;] Ogólnie ciekawy program i bardzo żałuję, że nie mogę go sobie na spokojnie oglądać w domu.
luklic

Postprzez Robik » środa 18 marca 2009, 12:25

W tygodniu w "Uwaga! Pirat" zaintrygowała mnie kobieta, która wkurzyła się, że jest filmowana, bo jest osobą publiczną. Przyznając, że jest osobą publiczną, tylko pogorszyła swoją sytuację, bo w takim razie telewizja mogła w ogóle nie maskować jej twarzy i głosu a że to zrobiono, to tylko dobra wola TVN. Poza tym gdyby siedziała cicho, ludzie by przeszli obojętnie koło kolejnej bohaterki programu a teraz można dociekać, kto to jest :D
Robik

Postprzez adam_0103 » środa 18 marca 2009, 12:34

Robik napisał(a):W tygodniu w "Uwaga! Pirat" zaintrygowała mnie kobieta, która wkurzyła się, że jest filmowana, bo jest osobą publiczną. Przyznając, że jest osobą publiczną, tylko pogorszyła swoją sytuację, bo w takim razie telewizja mogła w ogóle nie maskować jej twarzy i głosu a że to zrobiono, to tylko dobra wola TVN.

2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych,

Domyślam się, że ta kobieta nie wykonywała swojej pracy, dzięki której jest właśnie tą osobą publiczną? :wink:
adam_0103

Postprzez Robik » piątek 20 marca 2009, 14:37

Hm, zacytowałeś chyba fragment art. 81 Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Rzeczywiście wynika z niej możliwość rozpowszechniania wizerunku osoby powszechnie znanej tylko w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych. Ale wydaje mi się, przyjmuje się, że to prawo do rozpowszechniania wizerunku jest szersze. Być może wynika to z orzecznictwa sądowego, choć trzeba przyznać, że po pierwsze wyroki sądowe nie są formalnie źródłem prawa a poza tym nawet jakby byłby, to muszą się opierać na prawie obowiązującym. Może w grę wchodzą inne ustawy niż wymieniona.
Sam już nie wiem.
Robik

Postprzez Khay » piątek 20 marca 2009, 18:18

Odnośnie nowej serii "Uwaga Pirat" to mnie osobiście rozbawił policjant, który usiłował odpowiedzieć na pytanie gościa, który pędził bodajże 70-tką na Wisłostradzie: "Kto tu jeździ przepisowo"

Jeśli zdaniem policjanta wielu kierowców jedzie tam 50-tką, to ja chętnie bym takie dziwo zobaczył. Zdarzyło mi się raz jechać tam 60-tką... Startowałem jako jeden pierwszy na światłach, na następnych nie widziałem przed sobą dosłownie nikogo! Nawet najbardziej przepisowi kierowcy nie zdają sobie chyba nawet sprawy, że tam nie ma żadnych podwyższeń prędkości, więc obowiązuje 50-tka. Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na tą drogę... Jeśli na czymś takim jest taki sam limit jak na wąskich uliczkach osiedlowych, biegnących równolegle do parkingów, gdzie co chwilę są światła czy pasy to... Cóż, wnioski każdy wyciągnie sam. :D

Ale generalnie spodobało mi się to, że program wydłużyli. Wcześniej zawsze miałem niedosyt. :>

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez Robik » niedziela 30 sierpnia 2009, 00:29

Myślałem, że w wakacje leciały tylko powtórki "Uwaga! Pirat", ale dziś na Onecie natrafiłem na fragment programu, którego sobie nie przypominam(a przegapiłem w ubiegłym roku "szkolnym" chyba tylko 1 odcinek):
http://moto.onet.pl/5415246,32,4,filmy.html?node=32

Czy w takim razie już nowe odcinki lecą?
Robik

Postprzez cman » niedziela 30 sierpnia 2009, 08:57

Nie, to też już było, ale to było jakoś jeszcze wcześniej.
cman

Postprzez knurowica » niedziela 30 sierpnia 2009, 10:16

Tvn turbo fajna stacja :D . Lubie sobie tam czasem ogladac choc ostatnio zaniedbalem ogladanie tego kanalu. Nie wiem czy jeszcze jest ale kiedys lecial taki fajny program "legendy prl-u". Az mi sie lezka w oku krecila widzac jakie kiedys fajne samochody jezdzily :cry2:
knurowica

Postprzez Nadzienie » niedziela 30 sierpnia 2009, 10:48

Ciągle jest emitowany program "legendy prl-u". :)
Nadzienie

Postprzez ja:D » poniedziałek 31 sierpnia 2009, 15:59

oglądam czasem w celach edukacyjnych, mimo że jestem kobietą a to podobno męska stacja :D
29.04.2009 1 i ostatnie podejście :D
Skoro to mi się udało, to uda się wszystko :)
ja:D

Postprzez Grzegorz199991 » poniedziałek 31 sierpnia 2009, 18:35

Bardzo fajna stacja szczególnie podoba mi się program z cyklu:
"Uwaga Pirat" niektóre komentarze na CB-radiu (w policyjnym nieoznakowanym radiowozie" :wink: , i tłumaczenia kierowców. :D
Pozdrawiam :) .
Pasjonat kolei żelaznych ;)) i miłośnik prowadzenia autka;)).
20.08.2009 (Za pierwszym podejściem zdane!):)
od 2.09.2009 szczęśliwy posiadacz kategorii B:).
Grzegorz199991

Postprzez Arekk » poniedziałek 31 sierpnia 2009, 20:50

Ja oglądam TVN Turbo od niedawna ale mi się te stacje dobrze ogląda
Najbardziej lubię
„ uwaga pirat „ ( za dość ciekawe tłumaczenia kierowców naginających przepisy )
„ wypadek przypadek „ ( mogę się dowiedziec jak łatwo można spowodować wypadek )
Arekk

Postprzez *Raimo* » wtorek 01 września 2009, 11:25

Ogladam głownie "uwaga pirat", "jazde polska" i "raport" a czasem tez "motorwizje" i "zakup kontrolowany". Brakuje mi "top gear" to byl zdecydowanie najlepszy program stacji TVN TURBO.
*Raimo*

Postprzez mk61 » wtorek 01 września 2009, 13:27

Top Gear można oglądać na Youtube, jeśli się dobrze poszuka. ;) Są nawet najnowsze odcinki (po polsku, lub z polskimi napisami). ;)
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez absolutny » wtorek 01 września 2009, 13:36

Top Gear można pobrać z torrentów lub jak kolega powiedział oglądać na youtube. Niestety ostatnia seria była... średnia :( Na BBC Knowledge leci chyba sezon z 2008r.

A co do Turbo, jazda polska mnie trochę denerwuje :roll: Ten prof. Tłok itp. Na początku istnienia był to lepszy program. Ogólnie to jak większość Uwaga pirat, zakup kontrolowany, motorwizja, moto-on itd. Kamera STOP czy jakoś tak było dobre :lol:
absolutny

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka