Egzamin!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin!

Postprzez paulinka111 » środa 23 września 2009, 21:04

czee :D ma do was pytanie.. a mianowicie, czy istnieje mozliwosc korekty na luku???
i powiedzcie jak sobie radzicie z wyjazdem z bramy tej pod gorke??? mnie ona przeraza, raz tam wlasnie nie zdalam! poradzcie cos :)
paulinka111

Postprzez MiraclePl » środa 23 września 2009, 21:33

Jeżeli będziesz widziała, że łuk idzie Ci źle ( za wcześniej skręciłaś itp. ) to zatrzymujesz auto, egzaminator powinien wtedy podjechać autem na początek łuku - druga szansa.

Co do górki to rady juz nie mam, Sama musisz wyczuć kiedy puścić ręczny. Ja zwyczajnie dodaje gazu jakbym startował z 1-ki i puszczam ręczny dodając gazu (i powoli puszczając sprzęglo)

Pozdrawiam
Obrazek
MiraclePl

Postprzez Margo » środa 23 września 2009, 21:48

O takich rzeczach powinien Cię poinformować instruktor ale mniejsza z tym. Jeżeli najedziesz na linię to też możesz wykonać łuk jeszcze raz ale jeżeli przejedziesz linię to już nie.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez Bolcia » środa 23 września 2009, 23:30

ja na górce daje troche gazu, puszczam lekko sprzegło, przód mi sie troche podnosi do góry i puszczam ręczny
Bolcia

Postprzez JMC » czwartek 24 września 2009, 17:30

Dokładnie tak jak piszą poprzednicy :D
Podjeżdżamy na wzniesienie (górke) i egzaminator mówi nam że jest to nasze drugie zdanie egzaminacyjne a więc zaciągamy ręczny, oczywiście jedynka cały czas wbita i teraz równocześnie odpuszczamy delikatnie sprzęgło (tak jak byśmy ruszali) i dodamy gazu, tu nic że trochę zawyje przecież chodzi o to żeby nam nie zgasł i żebyśmy ruszyli i gdy poczujesz że tył samochodu opada opuszczasz hamulec ręczny i wyjeżdżasz z placyku :D Chyba jasno to wyjaśniłem :P
Jak ktoś ma pytania to pisać śmiało :)
JMC

Postprzez anulkaa91 » środa 07 października 2009, 19:17

heh. W Tbg jak się wyjeżdza też jest lekka górka;P ja dziś z niej ruszyłam z piskiem opon ... a egzaminator;P : Ok .. ale jeździsz jak rajdowiec :P sympatyczny gość,
I oczywiście zdane. za pierwszym ;)
wooow! Kierowiec jestem :D:D
zdane za pierwszym w TBG :P
anulkaa91

Postprzez Driver'ka » środa 07 października 2009, 20:23

Jak Ci zgaśnie auto na łuku też możesz wykonać łuk po raz drugi.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy