Specyficzny problem- proszę o pomoc, porady

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez annubis17 » piątek 25 września 2009, 13:43

Maćka napisał(a):
November Rain napisał(a):Można złożyć przed 18stymi urodzinami i dostaje się dowód na 5 lat.

A tak, tymczasowy dowód, ale po kiego diabła osobie która za 2,5 miesiąca będzie pełnoletnia taki dowód?
Na kurs owszem, mógł się zapisać później, ale sądził że potrwa on dłużej.

Nie ma czegoś takiego jak tymczasowy dowód
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez Maćka » piątek 25 września 2009, 17:27

cman napisał(a):
Maćka napisał(a):A tak, tymczasowy dowód, ale po kiego diabła osobie która za 2,5 miesiąca będzie pełnoletnia taki dowód?

A co za różnica? Te 5 lat? I tak trzeba będzie zmieniać dowód przynajmniej kilka razy w życiu. Ja złożyłem wniosek o dowód jakieś 3 tygodnie przed urodzinami, właśnie po to, żeby będąc pełnoletnim od razu mieć dowód.

A kiedy to było?? Jak ja kończyłam 18 lat (a z Twoich postów wnioskuję że trochę młodsza jestem) to nie można było złożyć wniosku o normalny dowód osobisty nawet jeden dzień przed ukończeniem tej osiemnastki :roll:

A co za różnica? Pewnie, że kiedyś będzie trzeba go wymienić z tym, że niektórzy pilnują swoich dokumentów i wymieniają je dokładnie wtedy kiedy kończy się ich ważność.
Obrazek
Maćka

Postprzez cman » piątek 25 września 2009, 17:51

No 3 tygodnie przed, więc właśnie dostałem na 5 lat, a nie na 10. Czyli dostałem ten "nienormalny" dowód osobisty.
cman

Postprzez Maćka » piątek 25 września 2009, 18:10

Chyba że tam :) No ale kolega nie pytał w jaki sposób załatwić szybko dowód ;)
Obrazek
Maćka

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy