UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez werty » niedziela 27 września 2009, 12:09

a myślicie jeszcze nad jakimś spotkaniem?? może przed oddaniem podań ?
werty

?

Postprzez maler6 » niedziela 27 września 2009, 14:52

moze ktos napisac o co chodzi najlepiej na priv badz na gg:6160268
maler6

Postprzez oluhela » niedziela 27 września 2009, 15:03

wysłałam wam maila. Jezeli do kogoś nie dotrze to proszę o kontakt na priv. (wiem ze przynajmniej do jednej osoby wpisałam zły adres mailowy) Oczywiście z imieniem i nazwiskiem :)
oluhela

Postprzez prawko89 » poniedziałek 28 września 2009, 16:13

maler6 trzeba było pofatygować się na spotkanie. Szefowo, a kiedy wyślesz nam wzór podania, jakie trzeba złożyć?
prawko89

Ratunku!!

Postprzez gokusienka » poniedziałek 28 września 2009, 23:00

Właśnie postanowiłam porządnie się wziąć za skończenie swojego kursu...zadzwoniłam rano do p.Jurka z nadzieją że po 4miesiącach od zdania wewnętrznej teorii rozpocznę wreszcie jazdy i okazało się iż dla 4kółek już nie pracuje...teraz weszłam na google żeby dowiedzieć się co jest nie tak z tą szkołą i znalazłam to forum. W jakiś sposób pocieszyła mnie informacja że nie tylko ja zostałam zrobiona w balona przez ośrodek ale nie pocieszyła mnie informacja że nie mam szans na odzyskanie swoich pieniędzy i prawdopodobnie będę musiała opłacić nowy kurs i zacząć od początku.

Jeżeli jeszcze nie zamknęliście sprawy pozwu do sądu to ja się pod tym podpiszę obiema rękoma z wielką radością "odwdzięczę" się tym ludziom.

Powiedzcie tylko jak mogę pomóc!!!

Mój e-mail gokusienka@wp.pl
gokusienka

Równiez jestem poszkodowany

Postprzez fox24 » wtorek 29 września 2009, 22:31

Witam,
W kwietniu 2009 wpłaciłem 1050 zł za kurs w Czterech Kółkach, niestety właściciele firmy nie dali mi mozliwości ukończenia kursu, wszystko skończyło się na 2 godzinach jazdy. W sierpniu zgłosiłem sie na komendę na Ul. Żytnią nie byłem w tej sprawie jedyny. Po kilku tygodniach otrzymałem pismo z Prokuratury Rejonowej , która nie widzi podstaw do wszczęcia dochodzenia, uzasadniając uwaga: właściciele nie mieli zamiaru nikogo oszukać, a nie wywiązanie sie z umowy tłumaczyli zeznając że niestety problemy rodzinne jakie ich dotknęły spowodowały wyrejestrowanie firmy. W związku z wiarygodnymi zeznanami Pana Roberta i Pani Sylwi urzędy ścigania nie widzą podstaw do podjecuia dalszych działań. Na poczatku września złozyłem zażalenie do Prokuratyry Okregowej podważając uzasadnienie Prokuratury Rejonowej. Czekam na odpowiedź.
Chetnie przyłączę sie do złożenia pozwu.

Poszkodowany
fox24

Postprzez gokusienka » środa 30 września 2009, 00:11

Nie no to już przechodzi wszelkie możliwe granice bezczelności tych ludzi!!! Doskonale wiedzieli że w końcu się zbuntujemy i ktoś pójdzie na policję!!! Brawo dla wspaniałego polskiego sądownictwa które przyklaskuje oszustom!!! Z takimi bajdami to oni powinni bajki pisać!! Problemy rodzinne??!! A kogo to obchodzi?? Rozwiązując firmę powinni uprzedzić kursantów i zwrócić nam chociaż część tych pieniędzy!!! Z takim podejściem sądów to sobie możemy pomarzyć o tym ze w tym kraju będzie kiedyś lepiej!!!
gokusienka

Postprzez ideofobia » środa 30 września 2009, 10:41

mam pytanie: skoro kolega?koleżanka fox24 złożyła/a pozew do prokuratury, to czy składanie kolejnego wniosku do prokuratury wogóle ma sens??
ideofobia

Postprzez fox24 » środa 30 września 2009, 13:16

po otrzymaniu takiej odpowiedzi z prokuratury Rejonowej nie bardzo wiedziałem co robić, ale skoro jest jeszcze mozliwośc złożenia zażalenia to to uczyniłem, na komendzie powiedziano mi:" że założenie sprawy cywilnej to koszt min 500 zł, dobrze byłoby zebrać poszkodowanych i współnie załozyć sprawę , sprawa będzie ciągnąć się latami i to my poszkodowani mamy udowodnić, że zostaliśmy oszukani".
Nie robić nic to tak jak przyznanie sie do błędu bez wyciągnięcia wniosków, Pan Robert z pewnością ma się dobrze , śmieje się z nas i może on lub jego najbliższa rodzina niedługo otworzy nastepną firmę aby po dwóch trzech latach znaleźć frajerów takich jak my.
fox24

Postprzez Maćka » środa 30 września 2009, 14:43

Czyli że co? Mogę sobie założyć firmę, oferować jakieś usługi, pobierać z góry opłaty, po paru miesiącach rozwiązać firmę "bo mam problemy rodzinne" i wszyscy mogą mi nafikać? Fajne mamy to prawo...
Obrazek
Maćka

Postprzez fox24 » środa 30 września 2009, 16:59

z wszelkich znaków na ziemi wynika że jesto prawdopodobne a wręcz mozliwe takie tłumaczenie się jest nowszą wersja pomrocznosci jasnej
fox24

Postprzez werty » środa 30 września 2009, 20:40

Ponawiam pytanie

a myślicie jeszcze nad jakimś spotkaniem?? może przed oddaniem podań ?
werty

Postprzez oluhela » czwartek 01 października 2009, 18:41

czy ktoś już był w prokuraturze???
moim zdaniem trzeba złożyć wniosek. pierwszy na stronie (wzór 1)
http://pokrzywdzeni.gov.pl/?lang=1&art=399&kat=73
Jutro jeszcze tam postaram sie zadzwonić i spytam czy można listownie, czy lepiej osobiście.

Jeżeli chcecie to prześlijcie mi wszystkie wypełnione wnioski i ewentualnie wyślemy w jednym liście.
Podaje inny mail ze względu "ochrony danych osobowych" :)
human-nature@o2.pl
oluhela

Pomóżcie mi wypełnić!!!

Postprzez gokusienka » piątek 02 października 2009, 00:02

Ja mogę ten wniosek wypełnić tylko nie wiem jak nazwać przestępstwo, oszustwo czy kradzież??? Co mam wpisać jako miejsce na pieczątce jest ulica złota 70/36 prawdopodobnie ich adres????Czy mam wpisać adres biura w warszawie??? Jak mam dołączyć załącznik??? Mam dowód wpłaty ale nie posiadam skanera ma ktoś, żeby był chociaż jeden. Ze stanem faktycznym problemu nie mam wzięli pieniądze i ich wcięło telefony są wyłączone więc kontaktu zero...cóż...

Tak na marginesie to mnie się bardzo podoba wniosek 16 tylko że to chyba jest tak że najpierw sąd musi orzec że jesteśmy pokrzywdzeni i wtedy w świetle prawa możemy składać wniosek o odszkodowanie...ahhh kocham ten kraj ta biurokracja...czemu mam wrażenie, że nie mamy szans na odzyskanie tych pieniędzy???
gokusienka

Postprzez athlon » piątek 02 października 2009, 00:56

niedotrzymanie warunków umowy?
athlon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka