Czy odwolac sie od wyniku egzaminu?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy odwolac sie od wyniku egzaminu?

Postprzez wladca » środa 30 września 2009, 20:41

Jestem swiezo po egzaminie na Okeciu w WORD-dzie w Wawie.

I juz wam opisuje moj problem:

Czekalem z wyjazdu z drogi podporzadkowanej skrecajac w lewo
i czekam czekam z 8 minut
i caly czas jada ,tzw. korek na drodze glownej(luk z lewej strony do gory z mojego polozenia),w prawo droga podporzadkowana(jednokierunkowa)
no to widze,ze po lewej stronie(z glownej) zrobilo sie pusto
i widze ,ze z naprzeciwka(z glownej) ok.50m odemnie sa pasy,przez ktore zaczyna przechodzic pieszy,od strony lewej,czyli ten ktora najbardziej mnie w tej chwili obchodzi.
No to ja od razu ruszam,
wjezdzam na glowna i z 50m za mna ten koles co puszczal pieszego dopiero co ruszyl a ten po hamulach
i mowi,ze wymuszenie
w 51 minucie egzaminu!
nie moze tak byc
zeby nie mozna wjechac na droge glowna z podprzadkowanej,gdy na glownej koles puszcza pieszego z takiej odleglosci i dopiero co ruszyl! To chyba nie f16,co by od razu do mnie dolecial!
Mam racje?
jutro ide do mojego instruktora o rade
jezeli zgodzi sie ze mna no to pisze odwolanie

A Wy co na ten temat sadzicie?Co robic?

Oczywiscie wynik negatywny napisany proza,ktory dazy do tego,ze to tzw. wymuszenie.

P.S: Jezeli mozecie dajcie swoja opinie na ten temat i podajcie mi link na wzor odwolania lub czegos w tym stylu.

Pozdrawiam!
wladca

Postprzez ziemniaczek » środa 30 września 2009, 21:55

Odwołuj się, nic nie tracisz a możesz zyskać ! ja bym się odwołał.
ziemniaczek

Postprzez wladca » środa 30 września 2009, 22:59

ziemniaczek napisał(a):Odwołuj się, nic nie tracisz a możesz zyskać ! ja bym się odwołał.

Czy ktos kiedykolwiek wygral z "nimi" ?

Jak tak to,gdy sie nawet wygra sprawe to jest szansa dostanie prawo jazdy,czy po prostu tylko zwracaja kase za egzamin?
wladca

Postprzez 50km/h » środa 30 września 2009, 23:28

W Krakowie podobno w zeszłym roku było 50 odwołań dotyczących negatywnego wyniku egzaminu. Przyznano rację jakoś 50% osób. Dostali kolejny termin egzaminu gratis :lol:
50km/h

Postprzez Maćka » czwartek 01 października 2009, 09:48

wladca napisał(a):
ziemniaczek napisał(a):Odwołuj się, nic nie tracisz a możesz zyskać ! ja bym się odwołał.

Czy ktos kiedykolwiek wygral z "nimi" ?

Jak tak to,gdy sie nawet wygra sprawe to jest szansa dostanie prawo jazdy,czy po prostu tylko zwracaja kase za egzamin?

Jeżeli egzamin zostaje niesłusznie oblany przez egzaminatora wówczas jest wyznaczany nowy termin egzaminu na koszt WORDu.
Obrazek
Maćka

Postprzez kamilka257 » poniedziałek 05 października 2009, 17:33

apropos szybkości i odległości to kiedyś miałam trochę podobną sytuację - droga bez wyznaczonego pierwszenstwa, mam samochody po prawej. patrzę - są co najmniej 200 m ode mnie, nagle na prawy pas (ja byłam na lewym do lewoskrętu) wjeżdża większy troszkę van i przysłaniał mi drogę z prawej, a ja jednocześnie jak on wjeżdżał (van) to ja ruszałam, a pan mi zahamował, bo stwierdził, że nie wiem, czy coś nie nadjedzie z prawej (tylko z prawej mogły jechac samochody). No racja, nie kłócę się - mam ograniczoną widoczność, ale 0,5 sekundy temu autka były nie mniej niż 200 m ode mnie... Nawet prom kosmiczny nie ma takiego przyspieszenia
kamilka257

Powrót do Egzamin na prawo jazdy