Problem z LPG

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Problem z LPG

Postprzez karol3107 » niedziela 11 października 2009, 17:42

Witam. Mam Opla Astre F 1,6 a w nim instalację gazową, no i mam z nią problemy. A mianowicie, czasami wszystko jest OK, a niekiedy na gazie silnik nieosiągnie większych obrotów, jak 3k. Gdy wciskam pedał gazu obroty zamiast zwiększać, to zmienszają się (trzeba powoli wciskać gaz) i silnik przy wyższych obrotach dostaje silniejszych drgań. Dodam jeszcze, że podczas tych objawów silnik jest osłabiony, np. dziś na 2 biegu niemógł się rozpędzić pod górkę.
karol3107

Postprzez tiromaniak » niedziela 11 października 2009, 17:56

chyba musisz wyczyścić silniczek krokowy i przepustnicę.
To jak narkotyk, widzisz tylko znaki i drogę. Reszta świata nie istnieje i sensem życia staje się nieustanna wędrówka.
tiromaniak

Postprzez athlon » niedziela 11 października 2009, 19:49

wymień filtr gazu, i jak przedmówca - podobne objawy daje silniczek krokowy jak jest zapchany. A jak nie pomoże, to wizyta u gazownika ;]
athlon

Postprzez Borys_q » niedziela 11 października 2009, 20:29

Regulacja może nowy reduktor.

Czy masz takie cos, że gaśnie nie możesz odpalić a po piętnastu minutach jak nowy?? Jeśli tak to pęknięte odmy.

Czy mruga engine check??

Jak tak to do elektroników, czasem wywalony imobiliser może ogłupiać komputer, efekt zbliżony brak mocy i niestabilna praca i częste gaśnięcie.

Wszystko to przerabiałem na szczęście mam to już za sobą.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez tiromaniak » niedziela 11 października 2009, 20:36

Regulacja może nowy reduktor.

Właśnie też o tym pomyślałem i to też może być problem, np. z podgrzewaniem.
To jak narkotyk, widzisz tylko znaki i drogę. Reszta świata nie istnieje i sensem życia staje się nieustanna wędrówka.
tiromaniak

Powrót do Luźna gadka