przeslanie dokumentow do innego wojewodztwa?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

przeslanie dokumentow do innego wojewodztwa?

Postprzez malakas » piątek 16 października 2009, 13:04

Witam

zamieszczam swoje pytanie tu bo nie wiedzialem ktory dzial bedzie odpowiedni.
Mam pytanie, pare lat temu robilem kurs na prawko oblalem dwa razy po czym nie zdawalem juz wiecej, jako ze chce wznowic robienie prawka przeslalem dokumenty z wydzialu komunikacji (z aktualnymi badaniami) do WORD w Lublinie gdzie zdawalem pare lat temu egzaminy itd. w osrodku szkolenia kierowcow powiedziano mi ze zeby sie zapisac na jazdy musze im przedstawic zaswiadczenie z WORD ze przystepowalem do egzaminu juz kiedys i mam ukonczony kurs, wszystko ok tylko niedawno przeprowadzilem się do Gdyni i teraz chcialbym zapisac sie na jazdy i potem zdawac egzamin w pomorskim osrodku ruchu drogowego w gdyni.Moje pytanie brzmi jak to jest czy bedac tu w gdyni moge przeslac dokumenty moje z lubelskiego do pomorskiego osrodka ruchu drogowego? czy musze jechac do lublina po zaswiadczenie z tamtejszego WORD?
malakas

Postprzez Duszek » piątek 16 października 2009, 13:40

Oczywiście, że możesz przesłać swoje dokumenty do innego WORDu.

Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale np. w Bielsku-Białej można to zrobić na trzy sposoby:

1. Pojawić się osobiście z dowodem osobistym w Ośrodku i napisać prośbę o przesłanie dokumentów.

2. Może to zrobić za nas pełnomocnik (musi mieć przy sobie swój dowód osobisty i pełnomocnictwo wraz z opłatą skarbową).
3. Można przesłać prośbę faksem. Należy wtedy podać wszystkie swoje dane (imię, nazwisko, PESEL, adres, numer telefonu kontaktowego) i dokładny adres Ośrodka do którego mają zostać przesłane nasze dokumenty. Po przesłaniu faksu warto zadzwonić do sekretariatu i zapytać czy jest czytelny.

Wydaje mi się, że zaświadczenie o egzaminach (hmmm.. czy to konieczne? :?: ) mogą Ci wystawić w Gdyni. Najlepiej przedzwoń, ale skoro Ośrodki Szkolenia Kierowców w Twoim regionie tego wymagają to widocznie WORD w Gdyni praktykuje wystawianie tego rodzaju zaświadczeń.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Luźna gadka