niezle tarapaty

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

niezle tarapaty

Postprzez mercone » niedziela 18 października 2009, 15:47

Witam, mam taki problem a w zasadzie mam nadzieję że to nie jest problem. z góry proszę o wyrozumiałość a więc tak:
Byłem na ognisku 3 piwka i powrót na rowerku do domu, złapali mnie "przyjaciele każdego kierowcy" czego następstwem był zakaz wyrabiania prawa jazdy na 2 lata. Za niecały miesiąc kończy mi się zakaz. Już zapisałem się na prawo jazdy wyrobiłem teorie i zdałem egzamin teoretyczny wewnętrzny. Mogę już iść na jazdy (prawnie nie) ale chcę doczekać aż całkowicie zniknie mi zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych.

Pytania brzmią:

1. Czy muszę gdzieś iść aby dostać jakieś zaświadczenie o zakończeniu kary? czy muszę załatwiać jakieś formalności przed jazdami?

2. Czy egzaminator będzie wiedział że miałem taki zakaz?
mercone

Postprzez zwariowanaxD » niedziela 18 października 2009, 19:15

moim zdaniem, o całej sprawie musisz pogadać z instruktorem, u którego robisz prawko; on powinien cię pokierować co masz w tej sprawie zrobić
co do drugiego pyt to wydaje mi się że egzaminator nie będzie cię pytał o ten zakaz bo pewnie nic nie będzie na ten temat wiedział, ale nie jestem pewna; pogadaj ze swoim instruktorem a wszystkie wątpliwości rozwiejesz
zwariowanaxD

Postprzez Borys_q » niedziela 18 października 2009, 21:24

Sadze że egzaminator nie bedzie wiedział że miałeś orzeczony zakaż prowadzenia pojazdów. Wiedział by jak byś zdawał egz po zabraniu prawka za alkochol.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez vila_ » niedziela 25 października 2009, 12:50

W jaki sposób by wiedział, ze prawko zostało zabrane za alkohol?? Egzaminator przeciez nie ma takich danych..

Jedyne co moze domyslać sie egzaminator, to po godzinie egzaminu - czy jest to Twoje pierwsze podejcie czy n-te..
vila_

Powrót do Egzamin na prawo jazdy