Jazda Po Alkoholu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jazda Po Alkoholu

Postprzez malkazar89 » sobota 17 października 2009, 15:11

Witam :)
Może się orientujecie w takiej sprawie...
Co grozi mi za jazdę pod wpływem Alko.
Na alkomacie miałem 0.57mg. Auto odprowadził kolega, nie była wzywana laweta. jaką karę może dać mi sąd... ?
Z góry dzięki za odpowiedzi :)
malkazar89

Postprzez piotrekbdg » sobota 17 października 2009, 15:16

Najgorszą karę dała Ci już Bozia: brak rozumu.
piotrekbdg

Jazda Po Alkoholu

Postprzez malkazar89 » sobota 17 października 2009, 15:25

Tak zgodzę się z tym... wiem że będę miał nauczkę... tylko chciałbym się dowiedzieć co mi za to grozi... ?
malkazar89

Postprzez cman » sobota 17 października 2009, 15:54

Do 2 lat pozbawienia wolności, grzywna do 720 tys. zł i zatrzymanie prawa jazdy od 1 roku do 10 lat.
cman

Postprzez F-X » niedziela 18 października 2009, 19:05

Nauczkę to byś miał jakbyś się zabił. Dobrze, że przypadkowym osobom nic się nie stało.

Oby sąd potraktował cię w najsurowszy z możliwych sposobów.

Brawo dla POLICJI! Szkoda, że mimo to po polskich ulicach wciąż jeździ cała masa bezmyślnych sukinkotów prowadzących po alko.
WORD ŁÓDŹ ul. Smutna:
09.10.2009 - egzamin teoretyczny (+)
13.10.2009 - egzamin praktyczny: placyk (+); jazda w mieście (-)
21.10.2009 - egzamin praktyczny: placyk (+); jazda w mieście (+)
Obrazek
F-X

Postprzez Maćka » poniedziałek 19 października 2009, 08:45

F-X napisał(a):Nauczkę to byś miał jakbyś się zabił. Dobrze, że przypadkowym osobom nic się nie stało.

Oby sąd potraktował cię w najsurowszy z możliwych sposobów.

Brawo dla POLICJI! Szkoda, że mimo to po polskich ulicach wciąż jeździ cała masa bezmyślnych sukinkotów prowadzących po alko.

Oj przesadziłeś kolego, nieco kultury by Ci nie zaszkodziło, na własnych forach za takie odzywki do innych banuję delikwentów...

Malkazarze, świetnie że zdajesz sobie sprawę z własnego błędu, oby na jednorazowym ukaraniu się skończyło.
Co do kary to juz bardzo indywidualna sprawa sędziego, wszyscy mają zakres taki i taki a sędzia wg. swojego sumienia i widzi mi się ocenia stopień szkodliwości czynu.
Obrazek
Maćka

Postprzez BOReK » poniedziałek 19 października 2009, 10:05

Brak konieczności wezwania lawety daje ci tyle, że nie musisz za nią płacić, a Cman podał chyba pełen zakres, jaki możesz dostać w wyroku. ;)
BOReK

Postprzez DooM » poniedziałek 19 października 2009, 18:53

cman napisał(a):Do 2 lat pozbawienia wolności, grzywna do 720 tys. zł i zatrzymanie prawa jazdy od 1 roku do 10 lat.

haha , śmieszny ten kraj . Coraz więcej zakazów i nakazów i kar . Co wy gadacie za głupoty . Jaki brak rozumu ? ?? To według was połowa amerykanów , francuzów itd nie może prowadzić samochodów bo wypiła 2 piwa ? To jest kompletnie śmieszne . Bawią mnie te wasze powoływania na statystyki że po 2 piwach organizm reaguje o 1/n sekundy wolniej . Pół sekundy ma ogromne znaczenie :)

Poprostu urodziłeś się w zlym kraju i możesz zostać karany jak bandyta który okradł kogoś , albo napadł bo tyle to dostają czasami mordercy - 2 lata odsiadki .

Idąc takim tokiem myślenia jak przedmówcy to w zeszlych wiekach rycerz , kupiec , czy ktoś tam jeszcze musiałby zapłacić mandat za to że poruszał po 2 piwach na koniu . No bo przecięż rozpędzony koń jak wjedzie w dorożkę to też może zabić. :) Rofl .
DooM

Postprzez DEXiu » poniedziałek 19 października 2009, 19:50

DooM ==> Powoływanie się na "zagranicę", gdzie jest zupełnie inna mentalność, kultura i drogi, jest dość średnim argumentem. Polak nie potrzebuje nawet alkoholu, żeby wyczyniać idiotyzmy na drodze, od których włos na głowie by się zjeżył "francuzowi po dwóch piwach" :roll:
DEXiu

Postprzez skov » poniedziałek 19 października 2009, 20:02

żyjemy w kraju w którym co dłuższy "łykend" zatrzymuje się kilka tysięcy nietrzeźwych kierowców a następnym kilku tysiącom udaje się uniknąć kontroli.
skov

Postprzez Maćka » poniedziałek 19 października 2009, 20:10

DooM uspokajasz swoje sumienie? Jedno dwa piwa a z czasem zacznie się myślenie "jak dwa nie zaszkodziły to i 5 będzie w porządeczku" aż pewnego dnia delikwent zabija kogoś na drodze, taka nasza narodowa mentalność.
Każdy czuje się bezkarnie do czasu dużych problemów, do czasu okaleczenia/zabicia kogoś, tyle że potem za pieniądze komuś się tego zdrowia czy życia nie kupi.
Obrazek
Maćka

Powrót do Luźna gadka