przez dwyane » sobota 24 października 2009, 09:55
Wg. mnie powinni podnieść wiek uzyskiwania uprawnień do 22
:lol: :lol: :lol:
Sam mam 20 lat, prawko prawie od 2 lat, jeżdżę sporo i nie jak jakiś debil. Czasami lubię wcisnąć mocniej, ale wtedy jeśli mogę, warunki na drodze pozwalają. Nie zawsze przestrzegam przepisów, bo w PL się tego nie da robić. Nie będę jechał na 2 pasmowej drodze o 2 pasach ruchu 50 kmh tak jak znak nakazuje, jeśli tam spokojnie można 80-90 i to jest faktycznie spokojnie. W pobliżu mojego miasta jest pewien odcinek drogi, prosta, nie wiem ile ma metrów ale sporo, mogę swoim autem wyprzedzić tam np 2 tiry, i odziwo na całym odcinku tej drogi jest podwójna ciągła :lol:
W polsce powinno się zmienić oznaczenia dróg, bo to mnie najbardziej wkurza. Te oznakowania były chyba wymyślone z 15-10 lat temu, a wtedy samochody różniły się trochę od tych co jeżdżą teraz. To że wtedy poldek albo maluch np na odcinku prostej którą opisywałem nie zdołał wyprzedzić auta to nie znaczy że dzisiejsze auto tego nie zrobi.
Najpierw: Opel Omega B MV6 3.0 V6 99r. Potem: BMW E38 740i 4.4 V8 01r. Teraz: Opel Omega B FL 3.2 V6 Executive 03r oraz: BMW E39 530d Touring M-pakiet 3.0 R6 03r. W planach: BMW E61 535d M-pakiet 3.0 R6 oraz: BMW E65 745d 4.5 V8