mk61 napisał(a):vonBraun napisał(a):Szukam tu odpowiedzi na pytanie 'Czy odnosicie wrażenie, że przepisy pozwalające na skrócenie egzaminów są wykorzystywane'?
Tak, odnoszę wrażenie. Czy dzięki tej odpowiedzi, Twoje życie stało się łatwiejsze? Jeśli tak, to cieszę się bardzo, że pomogłem.
Jeśli odnosisz wrażenie, że czas egzaminów się skraca, to jest to IMHO pozytywne zjawisko, ponieważ egzaminatorzy nie będą już mieli motywacji aby skracać egzaminy za nieistotne dla bezpieczeństwa ruchu błędy i tym samym czasie 'wyrobią' tyle samo egzaminów, co wiąże się z oceną ich efektywności. W tym sensie mnie pocieszyłeś - może trochę to w końcu znormalnieje.
mk61 napisał(a):vonBraun napisał(a):Skoro jednak poruszyłeś temat nieprawidłowości przy egzaminowaniu, to spróbuj prostego eksperymentu:
hasło w google "matury łapówki" 13 500 odnośników".
Hasło w google "prawo jazdy łapówki" 39 400 odnośników.
Czy egzaminów maturalnych jest mniej czy więcej niż egzaminów na prawko?
Ja wiem, że Google to bardzo fajna wyszukiwarka, ale czy wynik z Google oznacza ilość wręczonych (prób wręczenia) łapówek?
Oznacza, że informacje o nieprawdłowościach przy egzaminach na prawko są w mediach częstsze niż przy innych.
Przypisałeś mi DOSZUKIWANIE sie teorii spiskowych - pokazałem, że 'spisków' takich nie trzeba specjalnie sie DOSZUKIWAĆ. Nie wiem czy umiem wyjaśnić Ci to prościej :-(((
mk61 napisał(a):vonBraun napisał(a):Ja się nie 'doszukuję', te jak piszsz spiski jakoś 'same mnie znajdują' - nawet gdy po prostu przeglądam internet w poszukiwaniu informacji.
/.../ Narzekanie na forum nic nie da, a uwierz, że wielu tu takich było, jak Ty.
Nie zauważyłem w tym co piszę jakiś szczególnych narzekań (zwłaszcza niesprowokowanych), natomiast w tym co piszesz pojawiają się jakieś nuty bezradności - IMHO uzasadnionej.
pozdrawiam
vonBraun