problem z rejestracją auta

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

problem z rejestracją auta

Postprzez e_motif » sobota 14 listopada 2009, 16:52

Witam wszystkich.
Mam nei mały orzech do zgryzienia. Mam nadzieje, ze ktoś z doświadczonych kierowców mi pomoże.

Chcemy kupić auto z dziewczyną. ja ledwo co zdałem prawko i mam 24 lata (jestem z Wrocławia), moja dziewczyna ma 26 lat, ma prawko już rok czasu, jest z okolic Koszalina jak i jej ojciec, który tam mieszka. My mieszkamy we Wrocławiu. Jej ojciec ma 50 % zniżek na OC i byśmy chcieli wykorzystać jego zniżki do opłaty za OC. jak byłoby to możliwe to chcielibyśmy aby auto było na numerach wrocławskich. Jak to wszystko zrobić aby koszt OC był jak najniższy, a jej ojciec nie musiał by pzejeżdżać całej Polski żeby coś załatwić, czy podpisać, no i na odwrót?

p.s.
nie wiem czy to ma znaczenie, ale moja dziewczyna nie jest zameldowana we Wrocławiu...
e_motif

Postprzez mk61 » sobota 14 listopada 2009, 18:31

Auto rejestruje się w miejscu stałego zamieszkania właściciela. Jeśli auto ma być na ojca, to musi na niego być podpisana umowa kupna-sprzedaży. Na tej umowie muszą też być dane współwłaściciela, czyli Twoje, lub dziewczyny. Jak zrobić, żeby koszt był najniższy? Właśnie tak, dopisać się jako współwłaściciela i zadzwonić do agentów ubezpieczeniowych, żeby wyliczyli najlepsze opcje.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez PabloSBT » sobota 14 listopada 2009, 19:47

jeśli zarejestrujesz na ojca i siebie jako współwłaściciela to będziesz płacił zwyżke chyba bo ja tak chciałem zrobić to mi powiedzieli coś koło 1500zł za ubezpieczenie a na samego mojego tate 728zł z NNW
tak jak mówi mk61 jak chcesz zarejestrować na ojca dziewczyny to trzeba zarejestrować w koszalinie bo tam jest jej ojciec zameldowany :)
PabloSBT

Powrót do Luźna gadka