Witam wszystkich. Otóż niedawno zdałem prawo jazdy i w zwiazku z tym mam pare pytań a jak mówi przysłowie "Kto pytania nie błądzi" ;). Otóż:
1. 17 listopada miała być rozpatrywana przez sejm ustawa że młody kierowca po popełnieniu 3 wykroczeń traci prawo jazdy. Uprawnienia mam od 13 listopada i tu pierwsze pytanie czy mnie to obejmuje ??
2. Dostałem prawo jazdy terminowe na 36 lat wiem to duzoo czasu, a kolega będący z mojego rocznika ma bezterminowe tylko, że zdał miesiąć przede mną. Chciałbym sie dowiedzieć czy to wina nowych przepisów czy może czegoś innego ?. Jeśli chodzi o lekarza nie mam rzadnych przeciwskazan do kierowania.
3. "Listek Klonowy" jak z tym jest to jest obowiązek, kto chce czy moze ta ustawa weszłą w życie tylko mnie akurat nie dotyczy.
4. I ostatnie pytanie ;) Przeczytałem artykuł "stary jakiś", że młody kierowca poza miastem nie może jechać więcej jak 80km/h to prawda czy to były tylko plany do wejścia.
Z gory przepraszam za ewentualne błędy i za ilość pytań. Wychodze na męczy dupe ale wole zapytać osób posiadajacych wiedze na ten temat ;) Pozdrawiam Crouger