Dylemat

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » poniedziałek 07 grudnia 2009, 20:21

Calvados napisał(a):ależ jest błedem w innym razie mogłbyś cały dzien jezdzic.

A jeżeli nawet byłoby błędem, to przeszkadza w jeżdżeniu cały dzień?

I drugie pytanie, zdający miał skręcić w lewo, pojechał prosto (nie skręcił w lewo) - czy wykonał zadanie egzaminacyjne?
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 20:31

Nie jazda mi nie przeszkadza ale to JEST BŁĘDEM

Podchodzisz do kursu teoretycznego na prawo jazdy nie zaznaczasz wogole jednego zadania masz dobrze czy zle ?
Calvados

Postprzez cman » poniedziałek 07 grudnia 2009, 20:49

Calvados napisał(a):Nie jazda mi nie przeszkadza...

Ja nie pytam o to, czy Tobie przeszkadza, tylko czy w ogóle w czymś przeszkadza. No bo piszesz, że gdyby nie było błędem, to można by jeździć cały dzień, więc ja pytam, dlaczego nie można by było, zakładając, że to jest błąd?

Calvados napisał(a):...ale to JEST BŁĘDEM

Ja też potrafię KRZYCZEĆ, ale co z tego wynika?

Calvados napisał(a):Podchodzisz do kursu teoretycznego na prawo jazdy nie zaznaczasz wogole jednego zadania masz dobrze czy zle ?

Źle. Wynika to rzecz jasna z rozporządzenia:

Rozporządzenie napisał(a):§ 4. 4. Każde pytanie zawarte w teście posiada jedną, dwie lub trzy odpowiedzi prawidłowe, przy czym jeżeli osoba nie wybrała dla określonego pytania wszystkich liter, oznaczających odpowiedzi prawidłowe, lub wybrała odpowiedź nieprawidłową, to należy uznać, że popełniła jeden błąd.

A ja nadal czekam na odpowiedź na swoje pytanie...
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 20:56

Ja moge sie tylko wypowiadac - wg mnie
bo nie wiem jak jest wg Ciebie i reszty społeczeństwa.

Z tego co widze nie ma wykrzyknika na koncu (z tego co wiem to on wyraza krzyk w piśmie). Wieksze łatwiej zauważyc
I drugie pytanie, zdający miał skręcić w lewo, pojechał prosto (nie skręcił w lewo) - czy wykonał zadanie egzaminacyjne?

nie on nie wykonał zadania egzaminacyjnego ani zle ani dobrze lecz nie wykonał i dostaje N

Zapoznajac sie juz z czescia Twoich postów boje sie ze niedługo powiesz ze nie to tak naprawde nie nie tylko tak rozumiecie ?
Calvados

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:01

nie on nie wykonał zadania egzaminacyjnego ani zle ani dobrze lecz nie wykonał i dostaje N

Negatywa dostajesz jak wykonasz zadanie źle, zajmiesz zły pas, nie włączysz kierunku, najedziesz na ciągłą. Tu rozpatrujemy przypadek niewykonania polecenia a nie błędne wykonanie zadania. Podaj więc przepis który mówi że niewykonanie polecenia egzaminacyjnego jest błędem.
piotrekbdg

Postprzez cman » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:07

Calvados napisał(a):Z tego co widze nie ma wykrzyknika na koncu (z tego co wiem to on wyraza krzyk w piśmie). Wieksze łatwiej zauważyc

Regulamin napisał(a):12. Na forum obowiązuje poprawna pisownia. Używamy polskich znaków, interpunkcji, a także nie piszemy WIELKIMI LITERAMI, gdyż jest to uznawane za krzyk.

Dla łatwiejszego zauważenia jest podkreślenie i/lub pogrubienie - to tak na przyszłość.

Calvados napisał(a):nie on nie wykonał zadania egzaminacyjnego ani zle ani dobrze lecz nie wykonał i dostaje N

Nie wykonał i dlatego dostaje N - a na podstawie jakiego przepisu ma prawo dostać to N?

Calvados napisał(a):Zapoznajac sie juz z czescia Twoich postów boje sie ze niedługo powiesz ze nie to tak naprawde nie nie tylko tak rozumiecie ?

Nie. Uwierz mi, że jeżeli czytając moje wypowiedzi, sięgniesz do źródła, czyli do aktów prawnych, dogłębnie przeczytasz i zrozumiesz poruszane kwestie, to zauważysz, że wszystko co piszę, piszę na jakiejś podstawie, nie piszę od rzeczy i nie rzucam słów na wiatr.
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:12

A to przepraszam ... nie znałam tego pkt regulaminu forum..

no chłopcy tak na logiczne myslenie ... nie mam ochoty tego szukac /zmeczona jestem/ ale jesli macie nieodparta ochote na zapoznanie sie z tym punktem to sobie poszukajcie.

Wyjaśnij mi wiec jesli egzaminator mi mowi prosze w prawo ja prosto on znowu prosze w prawo a ja prosto to co ??
Jeśli wyjasnisz mi to w sposob prawny i bedzie to wg do przyjecia zrobie tak na egzaminie panstwowym i zdam relacje.
Calvados

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:14

A sama sobie nie możesz poszukać? Bozia rączek nie dała?
piotrekbdg

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:16

Piotrus jeszcze wczesniej zamiesciłam punkty które były zadaniami egzaminacyjnymi i o ktorych mowimy ...
8.5.1Zmiana kierunku jazdy w lewo
8.1.2Zmiana kierunku jazdy w prawo
8.1.3Zawracanie na skrzyzowaniu

jade jade ... prosze zmienic kierunek jazdy na prawy ... a ja prosto
zadanie wykonane dobrze - zmieniłam pas ruchu na prawy
zadanie wykonane zle - nie zmieniłam pasa ruchu na prawy
Calvados

Postprzez cman » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:23

Calvados napisał(a):no chłopcy tak na logiczne myslenie ... nie mam ochoty tego szukac /zmeczona jestem/ ale jesli macie nieodparta ochote na zapoznanie sie z tym punktem to sobie poszukajcie.

Wiesz, ja ten (i nie tylko ten) punkt dobrze znam, więc nie muszę się z nim zapoznawać. Zresztą, sama go wcześniej zacytowałaś, więc czego tu szukać. No ale dobra:

Rozporządzenie napisał(a):§ 12. 1. Osoba egzaminowana uzyskuje:
(...)
2) negatywny wynik egzaminu praktycznego, jeżeli:
a) dwukrotnie nieprawidłowo wykonała to samo zadanie egzaminacyjne

Sama wcześniej napisałaś, że skoro nie wykonała, to nie wykonała, ani dobrze, ani źle. A w/w punkt mówi tylko o nieprawidłowym wykonaniu.

I teraz czekam na Twój ruch, pokaż mi przepis, który potwierdza Twoją teorię, czyli że: niewykonanie zadania = nieprawidłowe wykonanie zadania. I ja już za Ciebie na pewno takiego przepisu nie znajdę (z oczywistych względów).
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:38

poszukac - tez na forum (poprzednie strony..)

jade jade ... prosze zmienic kierunek jazdy na prawy ... a ja prosto
zadanie wykonane dobrze - zmieniłam pas ruchu na prawy
zadanie wykonane zle - nie zmieniłam pasa ruchu na prawy

teraz tego sie trzymam , zmieniłam zdanie ... nie jestem pewna , 100 sposobow interpretacji lecz ten wydaje sie najbardziej logiczny

§ 12. 1. Osoba egzaminowana uzyskuje:
(...)
2) negatywny wynik egzaminu praktycznego, jeżeli:
a) dwukrotnie nieprawidłowo wykonała to samo zadanie egzaminacyjne

czyli wg tego moge ciagle nie wykonywac zadan i nie jest to jako bład ?

teraz che zapoznac sie z Twoją (osobistą) teoria na ten temat bez przytoczania przepisów

bo to ze moge cały dzien jezdzic nie trzyma sie kupy
Calvados

Postprzez krzysiek20 » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:49

Calvados napisał(a):poszukac - tez na forum (poprzednie strony..)
czyli wg tego moge ciagle nie wykonywac zadan i nie jest to jako bład ?

Tak, sam na egzaminie pare razy nie wykonalem polecenia (z gapiostwa) i w zadnym wypadku nie zostalo to przyjete jako blad.

Bo widzisz:
niewykonanie polecenia nie zawsze jest bledem. Jesli chodzi o zmiane kierunku jazdy, to jezeli wykonasz ja poprawnie, ale niezgodnie z zamyslem egzaminatora, nie powinno byc to bledem.
Obrazek
krzysiek20

Postprzez Calvados » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:52

ok czyli jazda cały dzien moze byc realna ?
Calvados

Postprzez krzysiek20 » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:53

Jesli nie popelnisz bledu - owszem.
Obrazek
krzysiek20

Postprzez cman » poniedziałek 07 grudnia 2009, 21:59

Calvados napisał(a):ok czyli jazda cały dzien moze byc realna ?

Więc ponowię tutaj znowu pytanie, na które tak uparcie nie chciałaś odpowiedzieć. Załóżmy, że niewykonanie polecenia jest błędem - czy wtedy jazda cały dzień mimo wszystko nie jest realna? Jeżeli nie, to dlaczego?

PS Do Twojego pytania o moje pozaprzepisowe spojrzenie wrócę, kiedy dokończymy to powyższe.
cman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy