Wynik pozytywny a egzamin nie zdany

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wynik pozytywny a egzamin nie zdany

Postprzez buska » czwartek 17 grudnia 2009, 13:15

Chciałam zapytać czy jest cos takiego ze mimo tego ze egzaminator po przejechaniu tych 35 minut określa wynika jako pozytywny można go jednak nie zaliczyć

Słyszałam ze wyniki pozytywnych egzaminów są jeszcze raz sprawdzanie na tym co zarejestrowała kamera i jeśli coś się nie spodoba tej komisji to mogą cofnąć ten wynik i uznać jako negatywny

Mój kolega zdawał i na arkuszu miał zaznaczone tylko przygotowanie się do jazy, ruszanie, górkę, parkowanie i zawracanie po za tym nic innego

Po 2 tygodniach udał się do Mord-u zapytać czemu jeszcze nie wysłali wniosku do WK na co oni mu powiedzieli że według arkusza wykonał za mało zadań egzaminacyjnych, a do tego zrobił kilka błędów, których podczas egzaminu egzaminator nie zarejestrował ale zrobiła to kamera i egzamin musi zostać powtórzony(na ich koszt)

Pytam dlatego ze tez mam na arkuszy zaznaczone tylko te pozycje co wyżej wymieniłam i tez popełniłam parę błędów(zgasło mi auto, raz mi silnik zawył przy zmianie biegu), ale egzaminator się nie odezwał potem powiedział mi ze wynik pozytywny,
egzamin zdawałam w poniedziałek jednak na razie na statucie kierowcy nie mam nic liczę ze to opóźnienia pocztowe przed świętami a nie to ze będę musiała zdawać jeszcze raz
buska

Postprzez wiciu2 » czwartek 17 grudnia 2009, 14:18

Trochę dziwne.
No, ale jeśli tak twierdzisz, że egzaminator dał Tobie arkusz przebiegu egzaminu i nie jest wypełniony do końca tylko zadania na placu manewrowym. Hmmm trudno się wypowiadać. Odnośnie przeglądania nagrań z egzaminu. Owszem jest osoba, która prowadzi nadzór nad egzaminami i przegląda nagrania z egzaminu. Ale zapewniam Cię, że nie ma fizycznej możliwości aby przeglądnęła wszystkie nagrania. Fizycznie nie możliwe. Natomiast jeśli nadzór dopatrzy się, że egzaminator naruszył zasady egzaminowania to oczywiście mogą unieważnić egzamin i egzamin będzie powtórzony na koszt WORD.
Dziwne, że twój kolega zakończył egzamin w czasie 35 min i nie wykonał wszystkich możliwych zadań egzaminacyjnych.
Czas egzaminu wynosi min.40 minut a egzaminator może go skrócić po upływie 25 min. pod warunkiem, że został zrealizowany program egzaminacyjny i wynik jest pozytywny. Nie wszystkie zadania egzaminacyjne można wykonać w każdym mieście. Bo np. nie ma skrzyżowań wielopoziomowych, bo za daleko jest przejazd kolejowy, bo nie ma komunikacji tramwajowej itp.
wiciu2

Postprzez Radosna » czwartek 17 grudnia 2009, 14:28

ja mam na arkuszu jestnie piecątkę: zrealizowano program egzaminacyjny z wynikiem pozytywnym. Żaden pntkt w tabeli nie jest zaznaczony :)
12.05.09 - początek kursu/10.06.09 - 1 jazda/10.08.09 - 1 podejście: teoria +, plac +, miasto -/3.09.09 - 2 podejście: plac +, miasto +/10.09.09 - przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne :)/16.09.2009 - prawo jazdy do odbioru w Urzędzie :D
Radosna

Postprzez piotrekbdg » czwartek 17 grudnia 2009, 16:38

buska, ale pojedyncze zgaśniecie silnika błędem nie jest, o zawyciu już nie wspominając.
piotrekbdg

Postprzez buska » czwartek 17 grudnia 2009, 17:28

piotrekbdg napisał(a):buska, ale pojedyncze zgaśniecie silnika błędem nie jest, o zawyciu już nie wspominając.

wiem ze nie jest błedem ale za pierwszym razem kiedy zdawałam egzamin trafiłam na dość wrednego egzaminatora i kiedy auto mi zawyło przy zmianie biegów to mi zaznaczył w arkuszu negatywnie "sposób używania mechanizmów sterowania pojazdem" jeszcze do tego na mnie sie wydarł czy chce mu rozwalić skrzynie biegów taka jazdą
wtedy jednak ulał mnie na 2-ciągłej której tak narawde nie ma bo farba zeszła
buska

Postprzez Regista » czwartek 17 grudnia 2009, 17:49

wiciu2 napisał(a):Czas egzaminu wynosi min.40 minut a egzaminator może go skrócić po upływie 25 min. pod warunkiem, że został zrealizowany program egzaminacyjny

A skąd Ci się wzięło to 40 minut? Poza tym jak to, z kosmosu wzięte, 40 minut może być minimum skoro może być i 25? Troszkę to nielogiczne, nieprawdaż?
Regista

Postprzez cman » czwartek 17 grudnia 2009, 18:08

Nie z kosmosu tylko z rozporządzenia. wiciu2 napisał wyraźnie, że standardowym czasem minimalnym jest 40 minut, a pod pewnymi warunkami może on zostać skrócony do minimum 25 minut.
cman

Postprzez AdamGl » czwartek 17 grudnia 2009, 18:23

A który poniedziałek? ja zdawałem w zeszły poniedziałek (7.12) a status zmienił się dopiero wczoraj czyli po tygodniu i 2 dniach. Jeżeli zdawałaś w ten poniedziałem to bym się narazie jeszcze tym nieprzejmował
AdamGl

Postprzez piotrekbdg » czwartek 17 grudnia 2009, 19:39

wiem ze nie jest błedem ale za pierwszym razem kiedy zdawałam egzamin trafiłam na dość wrednego egzaminatora i kiedy auto mi zawyło przy zmianie biegów to mi zaznaczył w arkuszu negatywnie "sposób używania mechanizmów sterowania pojazdem" jeszcze do tego na mnie sie wydarł czy chce mu rozwalić skrzynie biegów taka jazdą
wtedy jednak ulał mnie na 2-ciągłej której tak narawde nie ma bo farba zeszła

Jeżeli dla faceta zawycie silnika jest błędem to chyba powinien zmienić zawód i to najlepiej na taki gdzie nie ma zbytnio kontaktu z ludźmi. Sugeruje ogród zoologiczny.
piotrekbdg

Powrót do Egzamin na prawo jazdy