Jaka jest prawna kara za porysowanie samochodu?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez athlon » sobota 19 grudnia 2009, 13:17

mk61 no to napisz pod napisem brudas: "ale ja jutro będe czysty, a ty nadal będziesz debilem piszącym paluchem po cudzych autach"

przynajmniej śmieszne będzie :P
athlon

Postprzez BOReK » sobota 19 grudnia 2009, 13:23

Na widok brudnego samochodu człowiek spodziewa się równie zapyziałego kierowcy, ale cóż - odpychającym być to czasem dobra rzecz, nie?

W Sydney, jak słyszałem, kierowca brudnego pojazdu może zarobić mandat. Ale tam ogólnie dbają o czystość, więc nie ma w tym nic dziwnego, a miasto zasłużenie cieszy się dużą popularnością.

A w zimie to jaki problem umyć samochód? Niech napada śniegu czapka, podczas odśnieżania zgarnie się z wodą cały syf i już się pojazd świeci. Problem w tym, że po przebyciu kilku kilometrów "odśnieżonymi" (khe) ulicami cały ten urok znika. ;)
BOReK

Postprzez athlon » sobota 19 grudnia 2009, 13:56

No tez własnie mialem ci borek zadac pytanie ale juz na nie odpowiedziales. No a pytanie mialo brzemiec: gdzie auto się brudzi? Stojąc w garażu czy jeżdżąc po drodze? No skoro się brudzi na drodze od wielkich dziur w których jest woda i inny syfilizm, oraz brudzi się od jezdni która od 20stu lat nie widziala myjki do asfaltu, to niech moze najpierw miasto zajmie się wyczyszczeniem ulic, a dopiero później karaniem brudnych aut :P

A swoją droga już kiedyś był pomysł jednej posłanki zeby karac kierowców za brudne auta. Tylko posłanka nic nie mówiła o wprowadzeniu dofinansowania dla kierowców zarabiających najmniej. (skoro pensja posła 10000zł 4 wjazdy na myjnie w miesiącu 80zł czyli 0,8% pensji, to dla kogoś kto zarabia 1000zł miesięcznie myjnia powinna być w cenie 8zł za 4 wjazdy, tak zeby było sprawiedliwie społecznie)
athlon

Postprzez mk61 » sobota 19 grudnia 2009, 14:48

athlon napisał(a):mk61 no to napisz pod napisem brudas: "ale ja jutro będe czysty, a ty nadal będziesz debilem piszącym paluchem po cudzych autach"

przynajmniej śmieszne będzie :P

Czasami spotykam też twórczość anonimów. :) Kiedyś na busie pewnej firmy kurierskiej ktoś "namalował" jadący pociąg, na dodatek obrazek był "trójwymiarowy", jeśli można tak to określić.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez LOBUZ88 » sobota 19 grudnia 2009, 15:14

ostatnio kolega na aucie napisał mi "umyj mnie" , jak zauważyłem to dopisałem "jutro umyje" bo taki miałem zamiar..ale na zamiarze sie skończyło..napis juz sie zabrudził :lol2:
Teoria : 28.03.2007 +
Praktyka : 13.04.2007 +
Odbiór : 27.04.2007 :)
LOBUZ88

Postprzez d » sobota 19 grudnia 2009, 15:22

athlon napisał(a):A swoją droga już kiedyś był pomysł jednej posłanki zeby karac kierowców za brudne auta. Tylko posłanka nic nie mówiła o wprowadzeniu dofinansowania dla kierowców zarabiających najmniej. (skoro pensja posła 10000zł 4 wjazdy na myjnie w miesiącu 80zł czyli 0,8% pensji, to dla kogoś kto zarabia 1000zł miesięcznie myjnia powinna być w cenie 8zł za 4 wjazdy, tak zeby było sprawiedliwie społecznie)

Jak zarabiasz 1000 zł miesięcznie to możesz auto sprzedać albo oddać na złom. Na badania diagnostyczne też podatnicy mają ci się zrzucać? Na OC? No i pewnie w sklepach ci zarabiający 1000 zł powinni płacić 10% ceny... a myślałem że komuna minęła.
d

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka