Okulary, a badania.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Okulary, a badania.

Postprzez Frogger » niedziela 20 grudnia 2009, 01:13

No, więc, sytuacja wygląda następująco:

Kurs prawa jazdy zacząłem jakieś trzy lata temu. Wszystko było ok, badania lekarskie, itp, itd. Podchodziłem do 3 egzaminów praktycznych, które niestety oblałem. Postanowiłem sobie odpuścić (co było moim błędem) na jakiś czas i załatwić inne sprawy. Teraz, po 3 latach postanowiłem po raz kolejny przystąpić do egzaminu. I tutaj powstaje pytanie... Czy jeśli te 3 lata temu moje badania wskazywały na to, że nie potrzebuje okularów do prowadzenia samochodu, to czy egzaminator ma prawo odmówić przebiegu egzaminu? ( od jakiegoś roku jestem zmuszony nosić okulary... )
Frogger

Postprzez Margo » niedziela 20 grudnia 2009, 01:27

A badania miałeś bezterminowe?
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez alez-fajnie » niedziela 20 grudnia 2009, 10:45

Tu chodzi nie tylko o Ciebie, ale też o innych uczestników ruchu drogowego. Nie wiem, co to za wada wzroku, ale jeśli zaledwie trzy lata po badaniach bezterminowych pojawiła się konieczność noszenia okularów, to być może ta wada będzie postępować i pojawi się konieczność robienia badań co jakiś czas. Najlepiej idź do lekarza i dowiedz się, co on o tym sądzi, bo to on posiada (lub powinien posiadać :D) fachową wiedzę medyczną, która pozwoli mu w rzetelny sposób to ocenić i zadecydować.
alez-fajnie

Postprzez PaPatka » niedziela 20 grudnia 2009, 12:10

od jakiegoś roku jestem zmuszony nosić okulary... )

może szkła? :)
PaPatka

Postprzez Frogger » niedziela 20 grudnia 2009, 23:18

Margo napisał(a):A badania miałeś bezterminowe?

Tak.
Frogger

Postprzez Katie » niedziela 17 stycznia 2010, 23:45

Miałam bezterminowe (noszę okulary), zdając kilka lat temu, teraz mimo to musiałam je powtórzyć, ale tylko dlatego, że od tamtej pory zmienił się druk orzeczenia lekarskiego :roll:
Katie

Powrót do Egzamin na prawo jazdy