To zapewne z serii "trzeciej fazy żółtego".
Wiesz mk61, jak czytam takie kwiatki jak ten z postu powyżej to mam wrażenie że w Bravo Girl jest jakaś rubryka o ruchu drogowym bo jeden człowiek takich bzdur by chyba nie wymyślił...
Jeśli chodzi o te zatrzymanie,a przytrzymanie się,nie wiem czy to dobrze wytłumaczę: instruktor powiedział mi że wtedy zachowałam się jak przy znaku ustąp pierwszeństwa czyli przytrzymałam się
Przytrzymać to się możesz poręczy, jak idziesz klatką schodową i światła nie ma.
Ale jedziemy dalej:
tzn nie wykonałam redukcji, zamiast na jedynkę, ja na dwójkę,ale o dziwo ruszyłam:)
Czyli według Ciebie jak ruszę z jedynki to zatrzymałem się, a jak z dwójki czy wyższego biegu to byłem na...przytrzymaniu??
owszem zatrzymałam się i obejrzałam,ale jego zdaniem za krótko i przy obowiązkowym zatrzymaniu powinnam zaciągnąć ręczny i powinno ono być dłuższe niż przy przytrzymaniu się,a ja stałam bardzo krótko,choć zdążyłam się rozejrzeć i nie zaciągnęłam ręcznego w ogóle mój instruktor był bardzo dokładny,ale żeby tam jakiś surowy to nie
To zatrzymałaś się czy przytrzymałaś? :wink:
Od kiedy na Stopie zaciaga się ręczny? Mam rozumieć że na każdym stopie i na każdym czerwonym zaciagałaś ręczny bo inaczej byś tylko przytrzymywała? Jaka jest według Ciebie definicja zatrzymania?