Chcesz widzieć nowe odcinki "Nauka Jazdy" w TVN ?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Chcesz nowe odcinki "Nauka Jazdy" w TVN ?

Tak
50
77%
Nie
10
15%
Nie mam zdania
5
8%

Liczba głosów : 65

Postprzez faithy2 » niedziela 31 stycznia 2010, 22:15

Ja bym pooglądała, przynajmniej byłoby się z czego pośmiać :) ale zauważyłam,że jeden z tych ''instruktorów' gra w serialu na dwójce, więc nie wiem czy by brał udział w kręceniu następnych tych odcinków :)
1.12.09-teoria -zdane-0 błędów
1.12.09-praktyka-oblane-wymuszenie pierwszeństwa
22.12.09-praktyka-zdane!!!:-D
faithy2

Postprzez wezyr007 » poniedziałek 01 lutego 2010, 21:11

Ma ktoś może wszystkie odcinki nauki jazdy z miłą chęcią bym ściągnął sobie. Bo szukałem już w necie ale pełnych odcinków nigdzie nie znalazłem :/
Moze ktoś z was wie gdzie można je zdobyć ?
A jeśli macie gdzieś na dysku to udostępnijcie :) Proszę gdzieś w necie.
12.02.2009 - rozpoczęcie kursu prawa jazdy
20.08.2009 - teoria (+) praktyka (-)
15.09.2009 - praktyka (+)
28.09.2009 - Prawko/Plastik w kieszeni :D
wezyr007

Postprzez incadessence30 » poniedziałek 01 lutego 2010, 22:55

Oj taaaak..:) baaardzo lubiłam te odcinki oglądać..:)
EGZAMIN KAT.B-zdane za 1 podejściem..:) 08.01.2010r
Testy + Plac + Miasto +
Prawo Jazdy w kieszeni..:):):)
incadessence30

Postprzez agatka 2001 » poniedziałek 01 lutego 2010, 23:31

ks-rider napisał:
Niby czego mogli dowiedziec sie z niego kursanci ? Sytuacje z zycia wziete ? Pytanie tylko z jakiej planety ?

Przeczytaj uważnie co napisałam odpowiedź na pierwsze pytanie tam jest. Co do kolejnych to miej trochę poczucia humoru. A niektóre z tych sytuacji naprawdę można zaobserwować na drodze. Niestety w obecnych czasach. Owszem część z nich może być wyreżyserowana, ale czego się nie robi by mieć większą oglądalność. Serial nie ma charakteru typowo edukacyjnego, ale wnioski każdy może wyciągnąć sam. Przyrównałabym go do satyry i chyba każdy wie jakie jest jej zadanie.
agatka 2001

Postprzez piotrekbdg » wtorek 02 lutego 2010, 00:15

Co możemy zaobserwować na drodze? Ze ktoś objeżdża rondo z lewej strony? Poczucie humoru to jedno, ale mówienie że ten serial ma jakąś wartość edukacyjną to nieporozumienie.

Btw, oglądanie cudzych żenujących wpadek jest równoznaczne z poczuciem humoru? Może po prostu rózni ludzie mają różne poczucie smaku i nie każdego bawią proste jak ołowek TVNowskie produkcje.
piotrekbdg

Postprzez wezyr007 » wtorek 02 lutego 2010, 18:28

Mi sie program bardzo podoba śmieszne sytuacje fajnie i milo się go ogląda.Co do waszych wypowiedzi nie każdemu musi sie podobać ten program każdy ma swoj gust i swoje zdanie. Co do samego programu uważam że jest on w humorystyczny sposób prowadzony przez instruktorów ale pomimo tego że serial jest śmieszny można wyciągnac pewnie wnioski i zastanowić sie nad tym jak uniknac popełnianych błędów przez kursantów pokazanych w tym serialu. Moim zdaniem TVN powinien nakręcić nowe odcinki tego fajnego programu :).
Pewnie nie jeden który aktualnie zdaje na kurs prawa jazdy oglądał by go regularnie :)
wezyr007

Postprzez piotrekbdg » wtorek 02 lutego 2010, 18:34

można wyciągnac pewnie wnioski i zastanowić sie nad tym jak uniknac popełnianych błędów przez kursantów pokazanych w tym serialu

Od początku zwolennicy serialu powtarzają te same ogólniki, a ja ciągle się pytam i nie mogę się dowiedzieć: jakie wnioski?
piotrekbdg

Postprzez wezyr007 » wtorek 02 lutego 2010, 18:56

Wnioski np takie jak:
przy wjezdzie na rodznie ładnie jedziemy odwrotnie do wskazówek zegara.
Gdy skręcamy należy sygnalizować ten manewr kierunkowskazem.

Kiedyś w tym programie doszło do wypadku a z tego można wywnioskować że aby prowadzić samochód należy zawsze jeździć ostrożnie i mieć oczy dookoła głowy.

Początkujący "przyszły" kierowca który jeszcze nigdy nie jeździł samochodem może teoretycznie nauczyć się jak ruszać samochodem (operując pedałami) w tym serialu mówią komentarze np. "Asia więcej gazu" itp.
Pomimo tego że program nie ma charakteru edukacyjnego moim zdaniem można trochę informacji z niego wyciągnąć, które przydadzą sie przyszłemu kierowcy w prowadzeniu samochodu.
wezyr007

Postprzez piotrekbdg » wtorek 02 lutego 2010, 19:15

przy wjezdzie na rodznie ładnie jedziemy odwrotnie do wskazówek zegara.

I do tego potrzebujesz serialu skladającego się z kilkunastu odcinków?

Kiedyś w tym programie doszło do wypadku a z tego można wywnioskować że aby prowadzić samochód należy zawsze jeździć ostrożnie i mieć oczy dookoła głowy.

Kiedyś ktoś w tym programie skręcił w prawo, z tego można wywnioskować, że w samochodzie niezbędna jest kierownica...

Początkujący "przyszły" kierowca który jeszcze nigdy nie jeździł samochodem może teoretycznie nauczyć się jak ruszać samochodem (operując pedałami) w tym serialu mówią komentarze np. "Asia więcej gazu" itp.

Wcześniej mógł sądzić, że aby ruszyć auto trzeba je spuścić z górki.
piotrekbdg

Postprzez wezyr007 » wtorek 02 lutego 2010, 20:37

Wcześniej mógł sądzić, że aby ruszyć auto trzeba je spuścić z górki.

No tak bo ty myślisz że wszyscy wiedzą co należy zrobić żeby auto ruszyło z miejsca.
Ja od niedawna mam prawko jazdy a z tego co pamietam to na zajęciach TEORETYCZNYCH nikt nie powiedział po której stronie są pedały gazu , hamulca i sprzęgła a dodatkowo nikt tez nie powiedział jak należy ruszać samochodem.

Dopiero gdy miałem pierwszą jazdę z instruktorem dowiedziałem się jakie czynności należy wykonać aby auto płynnie ruszyło.
A ten program w pewnych "momentach" może nas nakierować w pewien sposób lub przygotować nas do pierwszej jazdy samochodem.

Wydaje mi się że nasze "sprzeciwy" nie podlegają pod ten temat dlatego nie będę się kłócił.

Tak czy tak serial bardzo mi sie spodobał i mam nadzieje ze albo nagrajacoś podobnego albo wyjdzie kolejna "seria" tego programu

Pozdrawiam.
wezyr007

Postprzez sjakubowski » wtorek 02 lutego 2010, 20:45

Ja jestem ciekawy czy Ci "Instruktorzy" faktycznie są instruktorami... Wybaczcie, ale to głównie oni nie panowali nad sytuacją w samochodzie i nad tym co działo się przed pojazdem. Jak można dopuścić aby wjechać za B-2, czy B-1... Jak można dopuścić aby "zawrócić na rondzie" przed rondem... Oni tylko łapali sięza głowę i krzyczeli "Jazus maria" i "Siwy dym...".
Dla mnie, mimo całej sympatii dla nich, to właśnie oni powodowali zagrożenie w ruchu drogowym a nie kursanci...

Pozdrawiam!
sjakubowski

Postprzez piotrekbdg » wtorek 02 lutego 2010, 20:50

No tak bo ty myślisz że wszyscy wiedzą co należy zrobić żeby auto ruszyło z miejsca.

Nie twierdze, uważam tylko, że ten program też im tego nie wyjaśniał. Ani odrobinę...
piotrekbdg

Postprzez MakRojal » wtorek 02 lutego 2010, 20:52

Widziałem w tym programie, że samochodami nauki jazdy były Seaty Ibiza. Czy takie samochody były też na egzaminach państwowych w ślaskich WORD ?
MakRojal

Postprzez mk61 » środa 03 lutego 2010, 00:39

sjakubowski napisał(a):Ja jestem ciekawy czy Ci "Instruktorzy" faktycznie są instruktorami...

Tak, są. To znaczy, nie wiem, czy pan Grzegorz jeszcze wykonuje ten zawód (przecież teraz robi szoł w TV), ale pani Małgorzata ma OSK na Śląsku "Babska Szkoła Jazdy", czy jakoś tak.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez athlon » środa 03 lutego 2010, 01:00

wezyr007 napisał(a):No tak bo ty myślisz że wszyscy wiedzą co należy zrobić żeby auto ruszyło z miejsca.
Ja od niedawna mam prawko jazdy a z tego co pamietam to na zajęciach TEORETYCZNYCH nikt nie powiedział po której stronie są pedały gazu , hamulca i sprzęgła a dodatkowo nikt tez nie powiedział jak należy ruszać samochodem.

I dlatego potrzebujesz dodatkowo specjalnych odcinków w TV na coś, czego dokładne wytłumaczenie zajmie 3 minuty.

ponadto średnio rozgarnięty 5cio latek powie ci gdzie jest pedał gazu. hamulca i sprzęgła i do czego służy kierownica, a średnio rozgarniety 10cio latek z powodzeniem ci płynnie ruszy. Już nie wspomne ile dzieciaków w wieku przed pierwszą komunią jeździ ciągnikami na wsi.
athlon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka