Opole Renault Clio III, nie dało się zdjąć nogi ze sprzegła

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez madzka » poniedziałek 15 lutego 2010, 18:58

czyli nie byłam odosobniona w swoim problemie;).
Ciekawe tylko, czy założycielowi tematu przydatne okazały się nasze spostrzeżenia... :>? póki co brak oznak życia ;)
madzka

Postprzez Turbo.Auto » wtorek 16 lutego 2010, 11:39

To pewnie stres egzaminacyjny i nic więcej. No chyba,że rzeczywiście sprzegło było cały czas wciśnięte-wtedy jest do wymiany,ale bardzo wątpie. Jeżeli autor tematu czasem tu zagląda to niech powie która wersja jest prawdziwa.
Turbo.Auto

Postprzez jaw16 » czwartek 18 lutego 2010, 15:06

dokładnie to samo co roqs, dzisiaj mam egzamin i zobaczymy
jaw16

Postprzez 'Kibic' » czwartek 18 lutego 2010, 17:54

Ja powiem że też miałem coś podobny problem na pierwszy egzaminie na rękawie. Wiadomo troche sie stersowałem gdy czekałem. gdy wyczytali poszedlem do auta, stres tez był ,głownie wlasnie obawialem sie rękawa. Ale nie było tak źle. Najgorsze było gdy zacząlem robićten rękaw. Noga dosłownie skakała mi na sprzęgle ze stresu :D jeszcze do przodu nie było tak źle, ale jak juz robiłem cofanie to juz wogole , myslalem ze zaraz nie wytrzymam, tak mi noga latała samoczynnie ze nie moglem tego opanowac, przez to nie mialem czucia spzregła i w pewnym momencie sie zatrzymalem a jechalem dobrze, egzamiantor kazał mi robić drugi raz, wtedy to juz wogole noga jak na trampolinie :D ale jakos dałem rade zrobić ten rękaw a potem to już stresu zero.

Dlatego pewnie dla autorki tego tematu to pewnie sters jest glowna przyczyna. Choć moze sie myle. A jeżeli to przez to ze naciskasz sprzegło za daleko to trzeba to poprawić, noga na wycieraczce :) Lecz pameitaj zeby nie trzymac jej tak czały czas, opartej leciutko o sprzęlo, bo o to tez czesto sie doczepiają.
'Kibic'

Postprzez jaw16 » czwartek 18 lutego 2010, 22:00

Tu nic nie ma wspólnego ze stresem, ta kładka plastikowa istnieje, hehe dziś sprawdzałem na egzaminie i sprawa wygląda następująco, nie wolno w clio mieć stopy lekko powyżej sprzęgła, ponieważ później przy cofaniu na łuku noga wam nie zejdzie i będziecie mieć spotęgowany stres i będą problemy
jaw16

Postprzez madzka » piątek 19 lutego 2010, 00:00

jaw16 napisał(a):... hehe dziś sprawdzałem na egzaminie i sprawa wygląda następująco, nie wolno w clio mieć stopy lekko powyżej sprzęgła(...)

Tak z ciekawości zapytam ;), bo nie rozumiem jednej rzeczy: zauważyłeś to dopiero na egzaminie? Hmmm... uczyłeś się na samochodzie innej marki i na innym masz egzamin?
madzka

Postprzez jaw16 » piątek 19 lutego 2010, 14:31

jestem z Gliwic i jeździłem cały czas na grande punto, i nie chciało mi się brać dodatkowych godz. w opolu, więc dopiero na egzaminie
jaw16

Postprzez Bolcia » niedziela 21 lutego 2010, 17:55

jaw16 napisał(a): Zresztą odkąd jeździłem sporą ilością aut, to nigdy nie miałem podobnej przygody, przecież jeśli to byla wycieraczka to nie ma prawa wchodzić w taką ingerencje z pedałami funkcyjnymi samochodu.

Otóż jak najbardziej ma.
Ja w trakcie kursu nic takiego nie mialam, na egzaminie też nie.
Ale moja pierwsza czy druga jazda samochodem, chcę ruszyć, wciskam sprzęgło, gaz i tu nagle... aaaa, noga zdjęta ze sprzęgła a sprzęgło dalej wciśnięte. SAMOCHODÓW MI SIĘ USZKODZIŁ!!!! Nagle patrzę... wycieraczka pojechała za blisko do przodu, trzeba poprawić i działa.

Wszystko zależy od operowania nogami. Jednym się przesuwa, innym nie. i pewnie od samej wycieraczki tez to trochę zależy:)
Bolcia

Postprzez jaw16 » niedziela 21 lutego 2010, 21:28

Rozmawiałem o tym z egzaminatorem pod koniec egzaminu, i sam mi powiedział że dużo osób się na to skarży, ale nic z tego sobie nie robią ponieważ, nikt im niczego nie udowodni a kierowca powinien radzić sobie w takich sytuacjach. hehe ogólnie egzaminator równy gość :)
jaw16

Postprzez mk61 » niedziela 21 lutego 2010, 21:43

Jeśli chodzi o nowsze auta, to zalecam zwrócić uwagę na wystające kołki, które są właśnie po to, aby wycieraczka nie uciekała do przodu.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez jaw16 » niedziela 21 lutego 2010, 22:01

jeśli chodzi o wycieraczkę to raczej we wszystkich nowych nie znajdziemy takiego zabezpieczenia, nie jest to zależne od nowości ponieważ mój ojciec ma bmw x1, które ma ''blokadę'' na wycieraczkę a mama posiada kie sportage (2009) i nie ma tego zabezpieczenia. Nie mówiąc o moim starym francuzie
jaw16

Postprzez mk61 » niedziela 21 lutego 2010, 22:07

A ja właśnie w nowym francuzie mam.

No, 2 letnim.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez jaw16 » niedziela 21 lutego 2010, 23:17

ja mam 6 letniego franca i nie ma
jaw16

Postprzez lith » niedziela 21 lutego 2010, 23:40

też sie nie spotkałem z tymi bolcami :)
lith

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy