Błąd w dokumencie. Ważne!!!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Błąd w dokumencie. Ważne!!!

Postprzez jamer » niedziela 21 lutego 2010, 16:27

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

W lipcu zdałem egzamin na prawo jazdy. Udało mi się za pierwszym razem :) Jednak mniejsza z tym. W sierpniu odebrałem upragniony dokument i od tamtej pory jestem jego szczęśliwym posiadaczem. Jednak po pewnym czasie zauważyłem na dokumencie pewien błąd. Otóż urodziłem się w MIĘDZYRZECU PODLASKIM. Na dokumencie widnieje napis MĘDZYRZEC PODLASKI. Wkradła się więc tam "literówka". Do tej pory nie miałem kontroli drogowej i żadnych nieprzyjemności związanych z tym faktem.

Czy jednak jest to błąd który może przynieśc jakieś przykre konsekwencje? Czy muszę się zgłosić z tym do urzędu gminy? I sprawa kolejna. Jeśli zaszłaby koniecznośc wymiany prawa jazdy, czy stary dokument mam oddać dopiero przy odbiorze nowego, czy też jestem go pozbawiony z miejsca i przez pewien czas nie moge prowadzić samochodu (co jest mi nie na reke, bowiem musze dojezdzac do szkoly i do domu)???

Licze na Wasza pomoc. Z góry dzieki!

Pozdrawiam :)
jamer

Postprzez Borys_q » niedziela 21 lutego 2010, 19:16

Co do wymiany to stare zdajesz odbierając nowe.

A czy musisz koniecznie je wymienić to pomyśl trochę a się domyślisz.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Spoxter » niedziela 21 lutego 2010, 23:28

Najnormalniej w świecie zgłaszasz błąd w PJ. Zabierają ci stary dają ci nowy dokument i po sprawie. Tylko jeśli to nie jest z twojej winy to nie mam pojęcia jak to jest z kosztami... Czy na ich czy o zgrozo na twój :roll:
Obrazek
Spoxter

Powrót do Luźna gadka