Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczace mojego prawa jazdy.Mieszkalem we Wloszech siedem lat . Kategorie B uzyskalem w kraju a kategorie A i C we Wloszech tam tez zrobilem swiadectwo kwalifikacji na przewòz rzeczy.(nasz odpowiednik kursu na przewòz rzeczy).
Co nie daje mi spokoju?
Wròcilem juz na stale do kraju,szukam pracy na kierowce i prace taka znalazlem lecz nie moge jej wykonywac gdyz w wydziale komunikacji powiedzieli "polski pracodawca polskie prawo jazdy" i zaczeli sie czepiac do moich dokumentòw.W sensie ,ze musze isc robic kurs na przewòz rzeczy.... ja ten kurs mam zrobiony i mam wkladke ktòra to potwierdza.Jezeli bym przyjechal z wloch samochodem ciezarowym zarejstrowanym tam to mòglbym sie poruszac po polskich drogach na tym prawku ale juz samochodem ciezarowym zarejstrowanum tu nie???? Wszystkie moje dokumenty mam przetlumaczone przez tlumacza przysieglego (prawo jazdy A,B,C + to swiadectwo na przewòz rzeczy)
Czyz nie jestesmy w Unii???
Jak mam sie zachowac? Czy moge z tymi dokumentami siasc za kieronica samochodu ciezarowego i zaczac pracowac....???
Dziekuje z gòry za wszystkie odpowiedz.
Pozdrawiam Wszystkich