Cześć , nazywam się Darek i mam kilka pytań odnośnie tego jak zostać instruktorem nauki jazdy ( kat. B ) , a mianowicie :
1) Wyczytałem na stronie WORD , że aby przystąpić do kursu należy posiadać prawo jazdy od minimum 3 lat , ale dowiedziałem się również , że taki kurs trwa ok . 4 - 6 miesięcy to czy w takim razie mogę zacząć kurs np. 4 miesiące przed tym okresem od kiedy posiadam prawo jazdy ?
2) Czy po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu oraz po wpisaniu do ewidencji instruktorów mogę wykładać tylko teorie czy mogę również uczyć samej jazdy ( w samochodzie ) ?
3) Jak ogólnie wyglądają zajęcia na takim kursie ( najbardziej interesują mnie te które sa w praktyce , to wygląda tak że ja udaje instruktora i uczę wykładowce czy jak ? )
4) Ten kurs trwa ok 4 miesięcy , to czy zajęcia są jakoś prowadzone od poniedziałku do piątku w jakiś określonych godzinach czy jest inaczej ? instnieje forma zaoczna jak na studiach ?
5) Napiszcie coś jeszcze od siebie tak ogólnie : czy kurs był trudny , czy łatwo poszło wam z egzaminem , jak długo szukaliście pracy i jakie zarobki są oferowane itp .
Z góry Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam