Jak odzyskac dokumenty o ukonczeniu kursu na prawo jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak odzyskac dokumenty o ukonczeniu kursu na prawo jazdy

Postprzez pielemienie » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 21:13

Kurs na prawo jazdy zostal ukonczony w 2007r.Papiery zostaly zlozone do WORD i zostala wyznaczona data egzaminu.Niestety ,osoba zainteresowana nie mogla przystapic (z powodow osobistych) do egzaminu.Po jakims czasie papiery zostaly zabrane z WORD.W obecnej chwili, papiery zostaly zgubione.Moje pytanie jest nastepujace:w jaki sposob mozna uzyskac papiery stwierdzajoace o ukonczeniu kursu?
Zaznaczam ze,prowadzacy kurs powiedzial ze niestety nie moze wystawic duplikatu,poniewaz papiery przetrzymuje tylko przez poltora roku.
pielemienie

Postprzez AbuseArt » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 21:31

Mam złą wiadomość - nie uda się uzyskać duplikatu zaświadczenia o ukończeniu kursu.
AbuseArt

Postprzez ella » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 22:06

Papiery zostaly zlozone do WORD (...)Po jakims czasie papiery zostaly zabrane z WORD.(...)W obecnej chwili, papiery zostaly zgubione

WORD nie wydaje nikomu złożonych już dokumentów. Sam po roku wysyła je do WK. Jeżeli oni je zgubili to teraz niech się nartwią oni i załatwią Tobie duplikat. Jeśli zgubił je WK to tak samo.

Zaznaczam ze,prowadzacy kurs powiedzial ze niestety nie moze wystawic duplikatu,poniewaz papiery przetrzymuje tylko przez poltora roku.

A potem pewnie wyrzucają do kosza :D
Wysyłają je do starostwa i tam sobie spokojnie leżą.
ella
Moderator

Postprzez pielemienie » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 22:44

Nie wiem dokladnie skad byly zabrane te papiery ,ale wiem ze ta osoba je zabrala, bo chciala egzamin robic w innym miescie.
Ale wnioskuje z Twojej odpowiedzi ,ze szkola nauki jazdy przekazuje pozniej papiery do Starostwa.Czyli jedne dokumenty sa dla kursanta a drugie dla Starostwa.
Czy dobrze to zrozumialam ??
pielemienie

Postprzez ella » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 23:09

,ale wiem ze ta osoba je zabrala, bo chciala egzamin robic w innym miescie.

To wcisnęła ci kit.
W przypadku zmianyWORD to oni sami przesyłają dokumenty do innego WORD. Do ręki dokumentów się już nigdy nie dostaje.

Czyli jedne dokumenty sa dla kursanta a drugie dla Starostwa.

Ty dostajesz zaświadczenie a cała reszta dokumentacji idzie do
starostwa.

Radzę jednak udać się do WK bo na 100% one spokojnie tam sobie leżą.
ella
Moderator

Postprzez malwicha » wtorek 27 kwietnia 2010, 12:41

jeszcze kilka miesięcy temu miałam ten druk w swoich rękach...
Ostatnio zmieniony wtorek 27 kwietnia 2010, 12:52 przez malwicha, łącznie zmieniany 1 raz
malwicha

Postprzez Borys_q » wtorek 27 kwietnia 2010, 12:52

Tak się zdaża miałem kursantkę która dostała do reki papiery z WK Chojnicach, i osobiście je składała do PORD Gdańsk
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Powrót do Luźna gadka