dodatkowe pedały

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez phot » wtorek 04 maja 2010, 09:47

Rowniez mialem linkowa przygode z linka sprzegla.. Ile osob tyle opinii.. Ja np kiedys bedac mlodym instruktrem dostalem po paluchach bedac przyzwyczajony ze pedaly stoja w miejscu;) Ja tam wole chyba linki - gazu w elce nie mam i nigdy nie mialem - moze i by sie kiedys przydal (?) ale nie bylo by miejsca na nogi...
Pozdrawiam!
phot

Postprzez Borys_q » wtorek 04 maja 2010, 12:11

Ja mam gaz ale przydaje mi sie tylko po to żeby jak se go odpale co by się nagrzał żeby go na gaz przełączyć w oczekiwaniu na kursanta:)

Co do sprzęgła zalez gdzie się szkoli, jak ktoś ma możliwość pojezdzić dużo po wiochach z kursantem co by się nauczył to sam hamulec starczy, moja szkoła mieści się w centrum gdańska i niestety pierwsze 10 godziń się pomaga często sprzęgłem bo w godzinach szczytu to by nas zjedli :)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ks-rider » wtorek 04 maja 2010, 13:55

oskbelfer napisał(a):a po kiego diabła montujesz gaz ? wiele osób mówi że wystarcza sam hamulec, trochę jeździłem na samym hamulcu i wcale niejest to takie głupie, chociaż wolę mieć również sprzęgło :) ale gaz - uważam że jest zbędny :)

Widocznie jest mi potrzebny.

adalberthus napisał(a):Hamulec spawany, a sprzęgła wcale. Jeżdżę tak już z 20 lat. I wystarcza.

mozna i tak.
ks-rider

Postprzez oskbelfer » wtorek 04 maja 2010, 20:20

to jeszcze napisz do czego ci jest potrzebny ten gaz :) ??

bo ja uważam tak :) hamulec do zatrzymania w razie potrzeby

sprżegło - aby układ przeniesienia napędu w czasie pierwszych 2 godzin nie cierpiał i ewentualnie przy nagłym hamowaniu, natomiast gaz ?? podpowiedz :) może faktycznie warto :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szerszon » wtorek 04 maja 2010, 20:28

Przydałby się ,aby zwiać ze skrzyżowania w razie potrzeby,a kursant boi się odpowiednio depnąć.
szerszon

Postprzez ks-rider » wtorek 04 maja 2010, 22:37

oskbelfer napisał(a):to jeszcze napisz do czego ci jest potrzebny ten gaz :) ??
natomiast gaz ?? podpowiedz :) może faktycznie warto :)

jak zaczniesz szkolic na autostradzie ( wjazdy ), to sam na to wpadniesz :mrgreen: poza tym nie trawie jak mi sie kursant slimaczy.

:wink:
ks-rider

Postprzez oskbelfer » środa 05 maja 2010, 20:40

no to już wiem :) i dalej dodatkowemu pedałowi gazu mówię nie :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów