MANDAT

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

MANDAT

Postprzez Misq » wtorek 25 maja 2010, 17:28

Witam, tydzień temu dostałem mandat od Drogówki w Gdyni.
Niestety miałem dość ciężki tydzień i gdzieś zgubiłem karteczki z danymi do przelewu oraz pokwitowanie mandatu.
Dziś upływa mija termin opłaty.Pieniądze mam ale nie wiem gdzie przelać pieniądze oraz jakie dane podać aby mogli zidentyfikować, że to dokładnie o ten mandat chodzi.Ewentualnie co mi grozi jeśli nie zapłace go dziś ( tzn. w terminie. ) ??
23.02.2010 - Zdany egzamin na prawo jazdy ( Teoria + Praktyka ) Za 1 Podejściem.
02.03.2010 - Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
05.03.2010 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Misq

Postprzez mk61 » wtorek 25 maja 2010, 17:37

Nic nie grozi. Po około dwóch latach przyjdzie do Ciebie do domu delegacja z urzędu, podliczą wszystkie mandaty i doliczą sobie jakieś 16-18zł za fatygę, jak było w moim przypadku.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez athlon » wtorek 25 maja 2010, 18:25

albo sie przedawni, albo będą chcieli ci zciągnąć ze zwrotu z podatku. NIE PŁAĆ DARMOZJADOM!!! nic ci nie zrobią ;] a po 3ch latach sie przedawni i juz ci nic nie bedą mogli zrobić, nawet ze zwrotu z podatku zciągnąć ;]
athlon

Postprzez Misq » wtorek 25 maja 2010, 20:30

Dodam tyle, że nie mam własnych dochodów i nie rozliczam się ze skarbówką ... Co prawda mam konto w banku na które są wpływy od rodziców ale nie jest ono nigdzie zgłoszone ...
23.02.2010 - Zdany egzamin na prawo jazdy ( Teoria + Praktyka ) Za 1 Podejściem.
02.03.2010 - Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
05.03.2010 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Misq

Postprzez athlon » wtorek 25 maja 2010, 23:10

czyli jestes uczniem/studentem/bezrobotnym bez dochodów :P w takim wypadku mogą ci skoczyć na .... bo nie mają jak z ciebie zciągnąc tej kasy :P w miedzyczasie moze przyjsc pan o smutnej minie zwany komornikiem ale poniewaz nic nie masz to ci nic nie zrobi, a po 3ch latach mandat sie przedawnia i juz z tym fantem nie mogą oni nic zrobic. Tak czy siak nie płać, a tą kase lepiej przepić :]
athlon

Postprzez knurowica » środa 26 maja 2010, 13:34

Ostatnio tez bylem w podobnej sytuacji bo nie zaplacilem dwoch mandatow o lacznej wartosci 100 zl. Jednak po ok. 8 miesiacach dostalem list polecony z urzedu skarrbowego a wlasciwie od komornika, w ktorym bylo napisane cos takiego: "zawiadomienie o zajeciu prawa majatkowego stanowiacego wierzytelnosc z rachunku bankowego u dluznika zajetej wierzytelnosci bedacego bankiem" i tam bylo dalej napisane abym bezzwlocznie zaplacil za te mandaty. I ja w akcie desperacji postanowilem od razu zaplacic za to po tygodniu. Teraz chcialbym wiedziec czy jesli bym nie zaplacil to dalej zycie sie normalnie toczylo czy przyjechali by mojego domu jacys ludzie chcacy sciagnac ten dlug?
knurowica

Postprzez erravi » środa 26 maja 2010, 13:44

Jeśli obiło się o komornika to pewnie zająłby Ci konto, ściągnął z niego kwotę z mandatu+koszta swojej ciężkiej pracy i może jeszcze odsetki.
erravi

Powrót do Luźna gadka