Jaki może być wyrok za spuszczenie powietrza ??

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ziutek101 » wtorek 25 maja 2010, 14:50

No i rozprawa odbyła się, i z tego co usłyszałem jakie motywacje kierowały tymi ludźmi chodzi mi o wypowiedź "bo miałem bliżej i uważam że tak wolno" i chyba w moim obywatelskim obowiązku jest uświadomienie temu panu pewnych kwestii, niestety ci państwo nieświadomie i pod przysięgą przyznali się do przestępstwa lub wykroczenia skarbowego, parkowania w miejscu niedozwolonym. Co myślicie o 23 mandatach za złe parkowanie i pozostawiając tym 1 wolny punkt i następnym razem pomyśli zanim zaparkuje
:lol:
ziutek101

Postprzez athlon » wtorek 25 maja 2010, 18:27

a ty dostales jaką kare?
athlon

Postprzez ziutek101 » środa 26 maja 2010, 20:53

31 następna rozprawa ale poinformuje,
ziutek101

Postprzez athlon » środa 26 maja 2010, 23:06

3mamy kciuki za sprawiedliwy (dotkliwy) wyrok ;]
athlon

Postprzez ziutek101 » czwartek 27 maja 2010, 13:49

Dzięki za życzenia ale z tego co się dowiedziałem to ta sprawa jest prowadzona tylko i wyłącznie żeby tan gośc sie wkońcu odczepił od policji i prokuratury a oni chyba wiedzieli że sobie poradzę :) kilku z komendy mnie zna :)
ziutek101

Postprzez ziutek101 » niedziela 06 czerwca 2010, 07:25

no i kolejna rozprawa się odbyła i dalej nie ma wyniku ponieważ jeden z policjantów się nie pojawił, I taka błaha sprawa powoli przekształca się w drugą stronę :)) i teraz mam pewnośc że wyrok będzie dla mnie korzystny a szanowny sąsiad pochodzi sobie po sądach ale nie jako oskarżyciel posiłkowy tylko jako oskarżony :) i ciekawe w jakiej wysokości sąd wyznaczy odszkodowanie dla mnie :) w/g prawników może by duże :lol:
ziutek101

Postprzez BOReK » niedziela 06 czerwca 2010, 11:40

Chwila moment, ogarnijmy to jakoś - TY masz dostać odszkodowanie za to, że komus spuściłeś powietrze z kół? Bo się już trochę gubię. Zrób jakieś podsumowanie. ;)
BOReK

Postprzez Lewynsky » wtorek 08 czerwca 2010, 15:05

Skoro odmówiłeś przyjęcia mandatu to sprawa została skierowana do sądu grodzkiego, więc będziesz karany administracyjnie. Po za tym nawet jeżeli będzie to sprawa karna, to prawie każdy adwokat będzie w stanie, doprowadzić do umorzenia postępowania z powodu niewielkiej szkodliwości społecznej czynu.
Wędkarstwo - pasja dla wybranych
Lewynsky

Postprzez P. » wtorek 08 czerwca 2010, 18:40

Lewynsky napisał(a):sprawa została skierowana do sądu grodzkiego, więc będziesz karany administracyjnie.

Administracyjnie? Sądy grodzkie są wydziałami sądów rejonowych. Pozasądowe organy, orzekające w pierwszej instancji (kolegia ds wykroczeń) odeszły w zapomnienie w 2001 roku.

Lewynsky napisał(a):prawie każdy adwokat będzie w stanie, doprowadzić do umorzenia postępowania z powodu niewielkiej szkodliwości społecznej czynu.

Nie byłbym tego taki pewien.
P.

Postprzez SpearHead » czwartek 10 czerwca 2010, 07:33

Najlepiej jak byś załatwił sobie pisemko od Straży Pożarnej że ten samochód utrudniał im przejazd , bo jeżeli auto utrudniło by im przejazd jeżeli było by źle zaparkowane to dowódca podjął by decyzję o ewentualnym staranowaniu pojazdu taki przypadek był kila lat temu na pewnym osiedlu w Kłodzku, jeżeli jednak auto było tylko źle zaparkowanie a w tym czasie nie było potrzeby przejazdu straży czy karetki to jest to zwykły wandalizm ,także zmykaj na straz postaw flache i taniej cie to wyniesie
SpearHead

Postprzez P. » czwartek 10 czerwca 2010, 10:13

Prościej było zadzwonić po Straż Miejską (niech sobie mówią, że jesteś "nawiedzony", ale jeśli wzywasz ich do nieprawidłowo zaparkowanego auta, tarasującego dojazd karetki, muszą przyjąć zgłoszenie). W moim mieście SM działa bardzo sprawnie, jeśli zachodzi potrzeba "oczyszczenia" wjazdu na posesję w centrum miasta, notorycznie zastawianego przez zwolenników darmowego parkowania (15m dalej mają praktycznie pusty, płatny parking).

Ze Strażą Pożarną może być kłopot. Musieliby faktycznie jechać tamtędy na sygnale i też nie wierzę, że za staranowanie auta (bez względu na to gdzie i jak zaparkowanego) nie muszą się szczegółowo tłumaczyć.
P.

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka