Pytanie w sprawie podania na egzamin Prawa Jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie w sprawie podania na egzamin Prawa Jazdy

Postprzez anonimejko » piątek 28 maja 2010, 14:31

Hej, mam takie pytanie. Zacznijmy tak, żeby niczego nie poplątać
Jestem z Podkarpacia, ale od pół roku mieszkam w Poznaniu, ale nie przemeldowałem się
24 Maja zdałem egzamin teoretyczny i praktyczny ( FUKS :) hehe )
Ale uzupełniając 2 tyg wcześniej wniosek o egzamin miałem troche kłopotów ( nigdy nie lubiałem wypełniać podobnych rzeczy) i był jeden taki podpunkt :
a) " chce żeby mi wysłano .... ( nie wiem co właśnie)
b). " odbiore osobiście ...." ( nie pamietam co)
Zaznaczyłem ze osobiscie, ale kurde wlasnie co, boje sie ze to moga byc te papiery ktore WORD wysyla sam po zdanym egzaminie, ale mam nadzieje ze chodzilo juz o sam dokument prawa jazdy. Czy ktos jest mi w stanie pomoc, bo mnie to nie pokoi i boje sie ze moge czekać dlugo na Prawko
Pozdrawiam wszystkich
anonimejko

Postprzez mk61 » piątek 28 maja 2010, 14:41

A teraz weź głęboki oddech i napisz wszystko jeszcze raz, tylko wyraźniej. Bo nie wiadomo w czym masz problem.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez anonimejko » piątek 28 maja 2010, 14:49

HYYYYYYYY ( bardzo głęboki)
Chodzi o to, że 2 tyg przed egzaminem na prawo jazdy wypełniałem wniosek podania na egzamin prawa jazdy i baba ustaliła mi date 24 maj.
I wtym wniosku był taki punkt, bodajże F pytający się czy Chce odebrać osobiście czy mają wysłać pocztą, TYLKO ja nie pamiętam co, czy sam dokument czyli prawo jazdy, czy dokumenty, które oni tam mają gdy kursant zda egzamin praktyczny, bo ja zaznaczyłem, że odbiore osobiście, a jeśli chodziło o te dokumenty żeby zanieść do WK ( wydziału komunikacyjnego) to kurde dupa, będe musiał znowu jechać do poznania po te papiery a potem znowu na podkarpacie żeby złożyc, a już zapłaciłem.... Ale mam nadzieję że chodziło o Dokument czyli Prawo Jazdy!
znowu namieszałem
anonimejko

Postprzez mk61 » piątek 28 maja 2010, 14:55

Papiery, które składasz w WORD przed egzaminem już Ciebie nie dotyczą. To jest wniosek o wydanie PJ i WORD po pozytywnym egzaminie je uzupełnia i wysyła do WK Twojego miejsca zameldowania. W Twojej kwestii pozostaje już tylko dowiedzieć się, czy musisz przelać pieniądze za dokument (84,50zł) na konto WK jak najszybciej, aby oni wysłali dokumenty do PWPW, czy czekasz spokojnie, aż plastik przyjedzie do WK i płacisz przy jego odbiorze.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Egzamin na prawo jazdy