Prawidłowy przebieg kursu

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Liliana » poniedziałek 09 sierpnia 2010, 17:50

No nie, aż tak ślepa nie jestem. Widziałam, że w czasie jazdy Mąż, zmienia biegi.

Tak jak napisałam. Dokończę wykupione godziny. Później poszukam, choćby kilku godzin, ale u kogoś innego. Choćby tak z ciekawości i dla porównania. Przynajmniej będę mogła porównać.
Liliana

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 sierpnia 2010, 18:05

W ogóle uważam że dobrze wybrałam sobie szkołę. Instruktor często też powtarzał, że ograniczanie i tamowanie ruchu też nie jest poprawne. A kursanci często mają problemy z redukcją biegów (przynajmniej u nas w szkole) więc aby to wyćwiczyć dobrze nie można katurlać sie cały czas 30km/h na dwójce bo to żadne jeżdżenie ;D

To napisała jedna z forumowiczek w sąsiednim wątku. Jeśli na tych godzinach masz jeździć tak samo jak do tej pory lepiej nie czekać i rzucić to w cholerę juz teraz. A jeśli już koniecznie musisz to wyjeździć bo tak sobie postanowiłaś to chociaż zadawaj jej konkretne pytania, w końcu to ma być nauka nie męka pańska! A póki co męczysz się Ty, boi nie wiesz na czym stoisz, a jeszcze bardziej męczy się silnik, którego naprawdę mi żal.

Widziałam, że w czasie jazdy Mąż, zmienia biegi.

I chyba więcej niż 1-2. Więc dlaczego Ty masz prowadzić auto ograniczająć się tylko do tych dwóch?
piotrekbdg

Postprzez Liliana » poniedziałek 09 sierpnia 2010, 20:22

Cenne rady dajecie. Posłucham się ich. Żałuję, że wcześniej tego forum nie znalazłam.
Liliana

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców