Nowe forum

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Nowe forum

Postprzez ella » czwartek 09 września 2010, 16:42

Problemy techniczne
W dniu dzisiejszym wystąpiły problemy techniczne z bazą danych forum .
Niestety zostaliśmy zmuszeni do przywrócenia kopi zapasowej .

Forum w tym momencie działa już poprawnie jednakże wszelkie wątki i tematy z ostatnich dni zostały
utracone.
Za wszelkie niedogodności Przepraszamy.
Administratorzy

Z powodu utraconych postów z kilku ostatnich dni :( zaczynany testować nowe opcje forum od nowa.
Proszę o podrzucanie informacji dotyczących zmian.
ella
Moderator

Re: Nowe forum

Postprzez disaster » czwartek 09 września 2010, 18:04

Piękny popis niekompetencji.
Najpierw wyłączyć forum na prawie dwa tygodnie w zasadzie bez żadnej informacji, a teraz to.

Czy ktoś odpowiedzialny za to pandemonium mógłby skonkretyzować co się stało z bazą, że się wszystko sypnęło?
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez mk61 » czwartek 09 września 2010, 22:56

Ja nadal have a dream, że linki umieszczone w postach będą otwierać się w nowych okienkach.

A poza tym, na cholerę mi "świeczka" przy przyciskach dotyczących kodowania, pogrubienia tekstu itp.?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez qwer0 » piątek 10 września 2010, 08:33

Ja nadal have a dream, że linki umieszczone w postach będą otwierać się w nowych okienkach.

A mnie sie wydaje, ze to zalezy od ustawien przegladarki. Np w firefoxie masz troche ustawien, a jak zassiesz do tego Tab Mix + to mozesz poustawiac doslownie wszystko, lacznie z wielkoscia okienka w jakim ma sie otworzyc.
Ja np mam ustawione, ze jak klikne LPM to w nowym oknie, a jak nadusze kolkiem, to w nowej karcie.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez tom9 » piątek 10 września 2010, 09:25

Nie ma już możliwości wyboru stylu?
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez mk61 » piątek 10 września 2010, 10:13

Qwer0, ja mam Chrome, bo FF za dużo pamięci mi żarł. Czy z tym również działa ten program?
Poza tym używam laptopa i nie mam kółka, bo nie używam dodatkowej myszki.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez tristan » piątek 10 września 2010, 11:23

mk61 napisał(a):Qwer0, ja mam Chrome, bo FF za dużo pamięci mi żarł. Czy z tym również działa ten program?
Poza tym używam laptopa i nie mam kółka, bo nie używam dodatkowej myszki.

Nie wiem jak w Szpiegome (poczytaj o szpiegowskich właściwościach Chrome), ale w innych znanych mi przeglądarkach działa również Ctrl+Klik zamiast środkowego klawisza. Do tego, w zależności od macadełek w laptopach, środkowy klawisz da się uzyskać albo osobnym przyciskiem albo równoczesnym naciśnięciem obydwu klawiszy albo ustawić jako reakcję na puknięcie w jeden z rogów macadełka.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez lith » piątek 10 września 2010, 15:16

Jeszce od rana nie mogłem się zalogować, w koło wyskakiwał komunikat, że coś się nie udało przenieść przy przenoszeniu forum i, że mam nacisnąć o nowe hasło, które nie przychodziło... na szczęście już załapało.
lith

Postprzez skov » piątek 10 września 2010, 18:50

kiedyś treść była najważniejsza, teraz jakoś trudno się jej przebić przez te kolorowanki i wielką czcionkę.
skov

Postprzez mk61 » piątek 10 września 2010, 19:47

tristan napisał(a):Nie wiem jak w Szpiegome (poczytaj o szpiegowskich właściwościach Chrome),

Nie mam nic do ukrycia. :) Pieniądze mi z konta nie uciekają, ciemnych interesów nie robię, więc niech sobie szpiegują. A jeśli to czytają, to gorące pozdrowienia dla nich.
ale w innych znanych mi przeglądarkach działa również Ctrl+Klik zamiast środkowego klawisza.

Nie wiedziałem o tym, sprawdzę.
Do tego, w zależności od macadełek w laptopach, środkowy klawisz da się uzyskać albo osobnym przyciskiem albo równoczesnym naciśnięciem obydwu klawiszy albo ustawić jako reakcję na puknięcie w jeden z rogów macadełka.

U mnie takich funkcji nie zauważyłem. A jeśli chodzi o ustawienia to to przekracza moje komputerowe ambicje.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez Margo » sobota 11 września 2010, 17:13

Powiedzcie mi czy jest tu taka opcja jak "oznacz wszystkie fora jako przeczytane"?

Aaa i w okienku jak się pisze jest zdecydowanie za duża czcionka 8) chociaż mam ją oznaczoną jako normalną.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez ella » sobota 11 września 2010, 17:44

Margo napisał(a):Powiedzcie mi czy jest tu taka opcja jak "oznacz wszystkie fora jako przeczytane"?

Oznacz działy jako przeczytane
Nad forum po prawej stronie
ella
Moderator

Postprzez lith » poniedziałek 13 września 2010, 18:23

Znowu mnie dzisiaj nie chciało zalogować. Niby ok, że jestem zalogowany i ze wróci mnie do poprzedniej strony... a jak wróciło to byłem wylogowany... i tak wkoło :/
lith

Postprzez Amos » poniedziałek 13 września 2010, 18:29

Jakiś problem jest z automatycznym logowaniem (kratka 'Zapamiętaj mnie' w oknie logowania) na forum.
Wczoraj wszedłem na forum, zalogowałem się (zaznaczywszy 'Zapamiętaj mnie), poczytałem i wyłączyłem przeglądarkę.
A dzisiaj po wejściu na forum okazało się, że cuda się dzieją. Niby byłem zalogowany, a nie byłem. W jednym miejscu pokazywało, że mam się zalogować, w innym widniałem jako zalogowany. Przy próbie logowania przenosiło mnie z powrotem do okna logowania i tak w koło Macieju.
Dopiero usunięcie ciastek i historii pomogło.
Ale na starym silniku nigdy się tak nie działo...
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez lith » poniedziałek 13 września 2010, 18:32

No to u mnie dokładnie to samo pewnie. I też wywalenie ciastek pomogło.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 13 września 2010, 18:55 przez lith, łącznie zmieniany 1 raz
lith

Następna strona

Powrót do Luźna gadka