Prawko term. wcześniejsze staranie się o bezterminowe

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko term. wcześniejsze staranie się o bezterminowe

Postprzez Ajka_86 » środa 13 października 2010, 22:29

Witam :)
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z terminowym prawkiem w sytuacji gdy obecnie dostałam je na okres 5 lat ( w sumie niesłusznie,bo tylko okulista na kursie stwierdził,że da mi terminowe,a u innych usłyszałam, że bez problemu mogę mieć bezterminowe..no ale cóż, już przepadło). Za 2 lata będę musiała na pewno prawo jazdy wymienić w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, jak wiadomo pewne koszty to za sobą niesie. Z związku z tym moje pytanie, czy przy okazji wymiany prawa jazdy przez to,że zmieniam adres, możliwa jest też ponowna kontrola lekarska na której mogłabym wreszcie dostać prawko bezterminowe? Czy też muszę za kolejne 3 lata wymieniać dokument ze względu na to,że kończy się jego ważność?...no i rzecz jasna, znów płacić ;-)

Pozdrawiam :)
Do 3 razy sztuka ;-) - Rybnik
17.11.2010 plac(+), miasto (-)
21.01.2011 plac (+), miasto (-)
23.03.2011 plac (+), miasto(+)
Ajka_86

Re: Prawko term. wcześniejsze staranie się o bezterminowe

Postprzez ella » środa 13 października 2010, 23:17

Z związku z tym moje pytanie, czy przy okazji wymiany prawa jazdy przez to,że zmieniam adres, możliwa jest też ponowna kontrola lekarska na której mogłabym wreszcie dostać prawko bezterminowe?

Jak dostaniesz nowe zaświadczenie lekarskie to możesz je dać jak będziesz wymieniała prawko.
ella
Moderator

Postprzez Ajka_86 » czwartek 14 października 2010, 11:30

Dziękuję za odpowiedź :)
Do 3 razy sztuka ;-) - Rybnik
17.11.2010 plac(+), miasto (-)
21.01.2011 plac (+), miasto (-)
23.03.2011 plac (+), miasto(+)
Ajka_86

Postprzez bobpl » wtorek 19 października 2010, 21:17

takim offtopem - ja jestem zwolennikiem albo prawek terminowych 4all, albo chociazby badan kontrolnych osób w okularkach / soczewkach / dziadków itd.
potem taki okularnik dostaje bezterminowe, wydaje mu sie ze widzi, a naprawde ma o 1-2 dioptrie mniej niz ma na okularach -> a potem zdziwko, ze ktos mnie potrącił :P
(a to przyklad z zycia, 3 dni temu na przejsciu mnie starszy dziadek w okularach jak lornetki nie zauwazyl - sie okazalo ze prawko bezterminowe, a slepy jak kret..)
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez sankila » wtorek 19 października 2010, 23:07

To ja się podepnę - jeżeli ograniczenie mam od lekarza ogólnego,na podstawie "przyznania się do winy", to przy zmianie pj muszę przedstawić opinię stosownego specjalisty, wystarczy ogólny, czy całość badań, z okulistą włącznie?
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Powrót do Luźna gadka