G. Punto problem z uk. kierowniczym(kiera chodzi za lekko!!)

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

G. Punto problem z uk. kierowniczym(kiera chodzi za lekko!!)

Postprzez instruktorBC » środa 20 października 2010, 20:45

Witam problem tego typu. Komputer pokazuje "skontrolować układ kierowniczy". Na co dzień mam dwa punta jedno służbowe jedno prywatne. Punto służbowe ma 10000 km przebiegu jeżdżę nim odkąd zjechało z taśmy w nim kierownica chodzi normalnie. W prywatnym któe ma 160000 tyś km przebiegu wyświetla się właśnie taki błąd i kierownica w nim chodzi za lekko moim zdaniem. chodzi lżej niż w nowym puncie na city. Co może być problemem jak to rozwiązać. proszę o wypowiedź jak ktoś miał podobny problem
instruktorBC

Re: G. Punto problem z uk. kierowniczym(kiera chodzi za lekk

Postprzez Barabasz » środa 20 października 2010, 23:50

jeżdżę grande punto ponad 2 lata, od nowości jako eLka
ma przejechane ponad 120 000 km
i rozszyfrowałem nazwę FIAT
F= feller
I= in
A= alles
T= tailless
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą predkością..."
Vittorio de Sica
Barabasz

Postprzez instruktorBC » czwartek 21 października 2010, 06:35

kucze no ja rozumiem :) Mój kolega mawia nigdy nie kupuj pojazdów na "F" fordów fiatów i francuzów..... :) ale proszę o pomoc jak ktoś wie coś na ten temat... pilna sprawa, bo nie chcę by mi sie fura posypała :(
instruktorBC

Postprzez Jarons » czwartek 21 października 2010, 11:46

instruktorBC napisał(a):Mój kolega mawia nigdy nie kupuj pojazdów na "F" fordów fiatów i francuzów..... :)

Jak ja lubię stereotypy. Pewnie kolega nie miał żadnego pojazdu na "F". Miałem Forda, Fiata i Renault i w żadnym nie miałem nigdy awarii, które tak wypisują "znawcy" piszący o autach na "F".

Wracając do tematu, to poszukaj na forach fiata, może coś się poluzowało.
Jarons

Postprzez annubis17 » czwartek 21 października 2010, 15:38

instruktorBC napisał(a):kucze no ja rozumiem :) Mój kolega mawia nigdy nie kupuj pojazdów na "F" fordów fiatów i francuzów..... :) ale proszę o pomoc jak ktoś wie coś na ten temat... pilna sprawa, bo nie chcę by mi sie fura posypała :(

A mój mówił zeby nie słuchał takich jak ty. Według stereotypów ludzi mądrych inaczej polska powinna być na etapie zbieracko-łowieckim.
Napisz na specjalistycznych forach fiata, bo to nie jest forum dla takich specjalistycznych pytań. Tutaj są ludzie od nauki jazdy, a nie mechanicy.
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez BOReK » piątek 22 października 2010, 16:50

1. Oni też sobie jaja robią, jak z każdego nonsensownego stereotypu.
2. Zostałeś całkiem słusznie odesłany na forum wyspecjalizowane w marce.
3. Podobno do zostania instruktorem potrzebna jest matura, ale rozumiem, że jej poziom jest od lat straszliwie niski.
BOReK

Postprzez instruktorBC » piątek 22 października 2010, 21:12

BOReK napisał(a):1. Oni też sobie jaja robią, jak z każdego nonsensownego stereotypu.
2. Zostałeś całkiem słusznie odesłany na forum wyspecjalizowane w marce.
3. Podobno do zostania instruktorem potrzebna jest matura, ale rozumiem, że jej poziom jest od lat straszliwie niski.

No widzisz kolego nie jesteś taki najlepszy w tym wymądrzaniu się. Skoro już zwracasz uwagę na szczegóły to poczytaj Sobie jednak dokładnie rozporządzenie odnośnie szkolenia i egzaminowania oraz może zajrzyj do "ustawy prawo o ruchu drogowym" tam jedank się dowiesz że matura nie jest potrzebna by być instruktorem... Rozmyślając teraz nad Twoim poziomem inteligencji przypuszczam, że jeszcze napiszesz coś w tym temacie bo sam Ciebie naprowadziłem, że instruktorem może być ktoś o jeszcze niższym poziomie wykształcenia niż błędnie ci się wydawało. Zachęcam do lektury :) ciekawa... pozdrawiam forumowiczów
instruktorBC

Postprzez BOReK » sobota 23 października 2010, 13:52

Faktycznie, potrzeba minimum wykształcenia średniego, a matura nie jest jego niezbędnym elementem. O ile jednak do nauczania jazdy nie potrzebna jest znajomość interpunkcji, o tyle przydaje się kultura. Przydaje się ona również na forum, tak samo już jak interpunkcja.
BOReK

Postprzez instruktorBC » sobota 23 października 2010, 18:51

BOReK napisał(a):Faktycznie, potrzeba minimum wykształcenia średniego, a matura nie jest jego niezbędnym elementem. O ile jednak do nauczania jazdy nie potrzebna jest znajomość interpunkcji, o tyle przydaje się kultura. Przydaje się ona również na forum, tak samo już jak interpunkcja.

Więc następnym razem pomyśl zanim zaczniesz kogoś obrażać....
instruktorBC

Powrót do Porady techniczne