Nowe forum

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Nowe forum

Postprzez scorpio44 » niedziela 24 października 2010, 13:42

Właśnie się zorientowałem, że forowa wyszukiwarka (search.php) nie działa, jak należy - nie wyszukuje wszystkich postów, a przynajmniej na pewno wtedy, kiedy wyszukuje się po nazwie użytkownika. Często po poszczególnych słowach kluczowych wyszukiwałem np. konkretne swoje stare posty, a teraz nie mogę. Przykład pierwszy z brzegu: wpisuję, żeby znalazł mi posty scorpia44 ze słowem "kierunkowskaz" i na całym forum znajduje mi rzekomo... dwa posty.
Cmanowe opracowanie dotyczące rond (viewtopic.php?p=165609#p165609) np. wyszukiwałem zawsze po słowie "zadowolony". :D :D :D Co swego czasu ubawiło DEX-ia. :) Teraz też nie da rady. :D

Oprócz tego miałem jeszcze dwie uwagi, które zgłosiłem (widzę, że jedna z tych spraw była już tu poruszona):
Amos napisał(a):No i przydałoby się, żeby w profilu użytkownika zamiast AOL IM było Gadu Gadu. Przecież AOL już nie istnieje...

No właśnie. Na starym forum można było bezpośrednio z profilu "wywołać" daną osobę na GG. Teraz nie da rady.
Druga sprawa to taka, że w starych postach (pisanych na starym forum) nie widać emotek.
scorpio44

Postprzez scorpio44 » sobota 30 lipca 2011, 20:57

Właśnie się dopiero zorientowałem, że na tym nowym forum nie pokazują się odnośniki do e-maila danego użytkownika. Ja przykładowo mam ustawioną możliwość wysyłania do mnie maili (tak to się teraz w opcjach nazywa), a jednak odnośnika w profilu brak.
scorpio44

Postprzez ella » sobota 30 lipca 2011, 21:55

Rzeczywiście nie ma odnośnika w profilu na wpisanie adresu. Na starym forum adres wyświetlał się automatycznie ale też go się chyba wpisywało tylko w formularzu przy rejestracji tak jak teraz i drugi raz go się chyba nigdzie nie wpisywało.
Jego brak zauważyłam od początku ale jakoś brak adresu mi nie przeszkadzał więc nawet nie pytałam dlaczego tak jest ::) Wystarczy mi PW
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » sobota 30 lipca 2011, 22:27

ella napisał(a):Na starym forum adres wyświetlał się automatycznie ale też go się chyba wpisywało tylko w formularzu przy rejestracji tak jak teraz i drugi raz go się chyba nigdzie nie wpisywało.

Przede wszystkim na starym forum w edycji profilu był jeden formularz do wpisywania/ustawiania wszystkich możliwych opcji (nie tak jak teraz, że jest to podzielone na nie wiadomo ile kategorii). Tam można było wpisać/zmienić adres e-mail, a potem w opcji wybrać, czy ma być dla innych widoczny czy ukryty. Tutaj teraz jest podobna funkcja do ustawienia (czy użytkownicy mają mieć możliwość wysyłania mi maili, TAK/NIE), tylko że nawet po ustawieniu tego na TAK ani adres, ani jakikolwiek odnośnik itp. się nie pojawia.
scorpio44

Postprzez dylek » sobota 30 lipca 2011, 22:48

scorpio44 - w szczegółach rejestracji masz miejsce na podanie adresu e-mail
Teoretycznie jak zaznaczysz , że użytkownicy mają możliwość wysyłania do ciebie e-maili, to wg mnie twój adres e-mail powinien im się pokazać jak klikną w twój profil...
Ja tak to widzę, ale nie wiem, czy faktycznie tak to działa :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez scorpio44 » sobota 30 lipca 2011, 23:15

No tak to właśnie powinno działać, a nie działa! :D Z ciekawości przejrzałem sobie jeszcze listę użytkowników forum i przy ani jednym osobniku nie pokazuje się e-mail.
scorpio44

Postprzez ella » środa 03 sierpnia 2011, 23:39

Administrator ma się temu przyjrzeć bo chyba też tego nie zauważył :)
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka