Czy to jest błąd?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy to jest błąd?

Postprzez Wojtek00 » wtorek 16 listopada 2010, 17:14

Witam,

Dzisiaj zdawałem egzamin w Wordzie w Dąbrowie Górniczej (udało się za 1 podejściem).
Przed egzaminem teoretycznym na komputerach wyświetlane są dane osobowe zdającego, otóż mój problem polega na tym, że w rubryce miejsce zamieszkania pisało: 8m. zamiast 8 (mieszkam w domu jednorodzinnym i dlatego pytam czy jest to błąd? )
Wojtek00

Re: Czy to jest błąd?

Postprzez Cyberix » wtorek 16 listopada 2010, 17:49

Trzeba było zapytać faceta z Word od razu jak wyświetliły się dane i kazał je zweryfikować. A nie teraz zadawać pytanie na forum.
Cyberix

Postprzez dobrze » wtorek 16 listopada 2010, 17:55

dobra dobra. ale kolega przyszedl przede wszystkim na egzamin i jak mniemam zdac
i tym sie przede wszystkim zajmowal stresowal i takie mial zadanie
a nie weryfikowac dane.
dobrze

Postprzez Wojtek00 » wtorek 16 listopada 2010, 18:06

no właśnie, dopiero w domu jak było po wszystkim, przypomniało mi się to cholerne "m."
Według Was jest to błąd? Co teraz zrobić? Telefon do Word-u załatwi sprawę?
Wojtek00

Postprzez dobrze » wtorek 16 listopada 2010, 18:21

no wydaje mi sie ze najlepiej rozwiazuje sie problemy wlasnie u zrodla
ale zycie... wiemy jak jest :)
ja bym zadzwonil i sie nie p*erdolil
pozdro!
dobrze

Postprzez Cyberix » wtorek 16 listopada 2010, 18:22

Weź zadzwoń do word i zapytaj, albo jak masz blisko to podjedź i zapytaj na informacji. Zarówno przez telefon jak i przy okienku nikt cie nie pogryzie ani nie pobije. Po co snuć dywagacje na forum skoro można to wyjaśnić w kilka minut?

Aha, ewentualny błąd mógł powstać w 2 miejscach:
- błąd na formularzu (i nie wiem czy wtedy po raz kolejny nie będziesz musiał zapłacić za wydanie prawa jazdy)
- błąd podczas wprowadzania danych (wtedy pewno za darmo wydrukują nowe prawko)

Zatem telefon do łapki i dzwoń do Word.
Cyberix

Postprzez Wojtek00 » wtorek 16 listopada 2010, 20:18

Jestem dupek, że nie zrobiłem tego podczas egzaminu... no ale trudno. Wydaję mi się że już nic z tego nie będzie... albo wyrobią dokument prawidłowo albo będę musiał jeździć na takim jaki dostanę.
Wojtek00

Postprzez mk61 » wtorek 16 listopada 2010, 22:02

To jeźdź (jak to cman nakazuje). Jeśli będziesz miał ten błąd, to może przy pierwszej kontroli policji nauczysz się szanować dokumenty.

Prawo Jazdy to nie papier toaletowy, żeby mówić "nie ma żółtego, to wezmę zielony". Jeśli dane w dokumencie się nie zgadzają, to sobie narobisz problemów i może wtedy zaczniesz myśleć.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez qwer0 » wtorek 16 listopada 2010, 22:24

Chodzi tylko o jedna literke za duzo? Olej to!

Jeśli dane w dokumencie się nie zgadzają, to sobie narobisz problemów i może wtedy zaczniesz myśleć.

Jakich problemow??
Pomijajac fakt, ze nikt nawet na to nie zwroci uwagi...
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mk61 » wtorek 16 listopada 2010, 23:34

Gdyby być służbistą:
Art. 275. § 1. Kto posługuje się dokumentem stwierdzającym tożsamość innej osoby albo jej prawa majątkowe lub dokument taki kradnie lub go przywłaszcza,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Bo chyba nie powiesz mi, że Jan Kowalski z ulicy Kolorowej 4 to ten sam, co Jan Kowalski z ulicy Kolorowej 4D?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez qwer0 » środa 17 listopada 2010, 11:13

Bo chyba nie powiesz mi, że Jan Kowalski z ulicy Kolorowej 4 to ten sam, co Jan Kowalski z ulicy Kolorowej 4D?

Tylko co ma adres zameldowania do tozsamosci?
Zmienic miejsce zameldowania moge w kazdej chwili. Tak samo jak pod jednym adresem moze mieszkac 2 roznych Janow Kowalskich.

Tozsamosc mozna stwierdzic po Imionach, nazwisku, nr PESEL (a w nim zawarta plec i data urodzenia), imiona rodzicow dla jeszcze wiekszej pewnosci, gdyby sie okazalo, ze ktos sie jebl i 2 osoby maja ten sam nr pesel.
Tozsamosc Ci sie nie zgadza? Adres moze nieaktualny, czy nawet nie jest prawdziwy, ale czlowiek ten sam.
Tak, wiem o obowiazku zgloszenia zmiany danych w ciagu 30 dni, ale jak tego nie zrobie, to co sie stanie? Nic.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Wojtek00 » środa 17 listopada 2010, 14:49

Ale poprzez m. oznacza się numer mieszkania np. blok 6 m.49 , w moim przypadku jest ta literka zbędna
Wojtek00

Postprzez qwer0 » środa 17 listopada 2010, 17:42

Ale poprzez m. oznacza się numer mieszkania np. blok 6 m.49 , w moim przypadku jest ta literka zbędna

No wiec po co ten temat?

Przy odbiorze prawka i tak zostaniesz poproszony o zweryfikowanie poprawnosci danych. Spucuj sie wtedy, ze jest blad (o ile bedzie). Prawka nie dostaniesz, poczekasz na nie dluzej, bedzie sie musialo nowe zrobic, z poprawnymi danymi.
qwer0

Powrót do Luźna gadka