Egzamin wewnetrzy pytanie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin wewnetrzy pytanie.

Postprzez jafka » środa 08 grudnia 2010, 21:34

Witam serdecznie forumowiczów! :)
Mam pytanie dotyczące egzaminu wewnętrznego, w czwartek zaliczam owy test i mam taki dylemat czy lepiej tych pytań uczyć się na pamięć ? Czy uczyć się na pamięć i brać je na logike? No w sumie na logikę to też na pewno :P
Ale jak wy robiliście przed testem wewnętrznym ? I czy pytania które dostałem do domu na płycie różnią się od tych na egzaminie wewnętrznym ? Czy są to takie same pytanka ?
Chyba wszystko, wszystkim który postarają się mi pomóc dziękuję z góry.
jafka

Re: Egzamin wewnetrzy pytanie.

Postprzez qwer0 » środa 08 grudnia 2010, 22:13

Nie mamy pojecia jaka plyte z jakimi pytaniami dostales do domu, wiec nie mozemy Ci powiedziec czy beda takie same.
Na pamiec nauczyc sie przepisow, to egzamin bedzie zaliczony.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez jafka » czwartek 09 grudnia 2010, 00:58

Płytkę która mam w domu to Euro Test 2010.

[usunięto]
Ogólnie chodzi mi o to czy na teście wewnętrznym są takie same pytania czy różnią się kolejnooscia odpowiedzi ze sa pozamieniane czy tez np. pytania sa inaczej sformuowane czy coś w tym stylu ;)
jafka

Postprzez BOReK » czwartek 09 grudnia 2010, 01:13

No effing idea, srsly. Wkuj i zrozum przepisy, jest ich mniej niż tych durnych pytań.
BOReK

Postprzez vorio » czwartek 09 grudnia 2010, 09:21

moim zdaniem nie wystarczy znajomosc teorii aby zaliczyc te pytania. Wiele pytan jest zformułowanych w bardzo niejasny sposob, dodatkowo jest to test wielokrotnego wyboru. Jedyna mozliwoscia zaliczenia tego na pewniaka, jest przestudiowanie wszystkich pytan. Przykladem moze byc pytanie:

Kiedy uzywamy swiatel (mijania, dziennych) na drodze:
-zawsze
-w tunelu
-jakas glupia odpowiedz

Jezeli ktos zaznaczy odp. zawsze to chyba logiczne, ze wjezdzajac do tunelu nie bedzie ich zgaszal. Prawidlowa odpowiedza w tym przypadku jest 'zawsze' i 'w tunelu'. Takich kwiatkow jest sporo, czesto trzeba sie zastanawiac co ukladajacy to pyatnie mial na mysli. Tak wiec radzilbym jednak przestudiowac kazde pytanie z osobna.

pozdrawiam
vorio

Postprzez qwer0 » czwartek 09 grudnia 2010, 11:29

Fakt, kwiatki sie trafiaja.
Zauwaz jednak, ze na egzaminie mamy 20pytan z prawie 500 i w tym mozemy machnac 2 byki. Ze wzgledu na to, ze pytania sa losowane z poszczegolnych kategorii, w najgorszym wypadku gdy trafisz na te kwiatki, to znajac przepisy i tak zaliczysz egzamin, bo prawidlowo odpowiesz na 18 pytan.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Borys68 » czwartek 09 grudnia 2010, 11:34

Ahoj!
Na pamięć trzeba nauczyć się:
- dozwolonych prędkości, długość drogi hamowania
- odpowiedzi z pierwszej pomocy
- "co nam za chwile pokaże policjant"

Reszta wynika z przepisów. Choć przyznaję, że rozwiązywanie testów jest niezłą formą nauki przepisów ...
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez BOReK » czwartek 09 grudnia 2010, 12:38

Przede wszystkim to są pytania wielokrotnego wyboru. W przykładowym pytaniu metodologia jest następująca:

Kiedy używamy świateł mijania?
- zawsze - w myśl obecnych przepisów tak jest? Jest, więc zaznaczamy,
- w tunelu - jak wyżej, więc zaznaczamy,
- jakaś głupia odpowiedź - jeśli pasuje do przepisów, to zaznaczamy.

Co w tym jest niejasnego?
BOReK

Postprzez jafka » czwartek 09 grudnia 2010, 15:44

No o tym tunelu słyszałem, mówił instruktor że to jest błąd z ich strony, nie zauważyli tego po prostu.
Ale dzięki za wszystkie rady :)
Pozdrawiam! :)
jafka

Postprzez lith » piątek 10 grudnia 2010, 04:04

No z tym tunelem to rzeczywiście jedno z durniejszych pytań. Tego typu jest niestety kilka. Jeżeli są udostępnione to oczywiście warto je przerobić :) Ale przepisy w wolnym czasie jak najbardziej :)
lith

Postprzez annlew92 » niedziela 02 stycznia 2011, 23:18

Ja podczas kursu i wykładów robiłam testy - wszystkie 500 pytań - po kilka razy każde i potem niejako robiłam to już automatycznie, bo znałam już wszystkie odpowiedzi;))
annlew92

Postprzez el_ryba » poniedziałek 03 stycznia 2011, 17:50

annlew92 napisał(a):Ja podczas kursu i wykładów robiłam testy - wszystkie 500 pytań - po kilka razy każde i potem niejako robiłam to już automatycznie, bo znałam już wszystkie odpowiedzi;))

Dokładnie, trzeba przerobić wszystkie pytania kilkanaście razy, najlepiej systematycznie przez tydzień robić sobie po 2-3 razy dziennie wszystkie pytania i nie będzie kłopotu. Zawsze tak się starałem uczyć, i nie było z teoretycznym problemu. 2-3 minuty i po egzaminie. Nigdy nie wracałem do pytania już zaznaczonego - więcej można namieszać niż poprawić.
B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Postprzez AceCold » poniedziałek 03 stycznia 2011, 22:47

Na tej plytce masz dwa moduły?(tak to sie chyba nazywa :P ) Nauka i egzamin. Osobiscie polecam wejsc na "Nauka" i przerobic wszystkie pytania.

Ja tez mialem ta plytke Euro Test 2010 no i pytania na egzaminie byly takie same. Jak juz ktos wyzej napisal, niektore pytania sa naprawde durne i juz to lepiej wkuc ale np. skrzyzowania czy cos to juz trzeba brac na logike, bo ja na pewno nie wyobrazam sobie wyryc na blache 20 kilka pytan ze skrzyzowaniami :lol:
Obrazek
AceCold

Powrót do Luźna gadka