Kolizja, poszkodowany nie ujęty w OC

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kolizja, poszkodowany nie ujęty w OC

Postprzez v4nkel » wtorek 28 grudnia 2010, 00:35

Witam!

Miałem stłuczkę, nie wzywaliśmy policji, spisaliśmy oświadczenie.
Mam jednak pewne wątpliwości... Nie jestem właścicielem pojazdu, współużytkownikiem itp. Nie jestem uwzględniony w polisie, mam 20 lat.

Wszystko jest na moją matkę.

Czy zostanią mi (tzn. matce) wypłacone pieniądze z ubezpieczenia czy mogą być jakieś problemy, ponieważ to ja jestem osobą poszkodowaną a nie oficjalny właściciel? (Przy wpisanych współużytkownikach są wyższe składki za ubezpieczenie.)

Ja tym samochodem nie jeżdżę często, wziąłem okazyjnie.
v4nkel

Re: Kolizja, poszkodowany nie ujęty w OC

Postprzez M.S. » wtorek 28 grudnia 2010, 01:45

Niezbyt to jasno opisałeś, ale jeżeli nie jesteś winny kolizji i naprawa będzie z OC sprawcy to Twój wiek nie ma znaczenia
M.S.

Postprzez v4nkel » wtorek 28 grudnia 2010, 02:08

Chodzi o to, że jeżeli samochodem jeździ ktoś poza właścicielem to przy ubezpieczaniu należy to zgłosić, jeżeli ten współużytkownik ma mniej niż 25 lat to płaci się jeszcze większe składki. Nie zostałem dopisany jako ten młody użytkownik.

Natomiast sprawa jest jasna, nie z mojej winy.

Dzięki. Chyba, że ktoś jeszcze ma coś do dodania...
v4nkel

Postprzez qwer0 » wtorek 28 grudnia 2010, 16:45

hodzi o to, że jeżeli samochodem jeździ ktoś poza właścicielem to przy ubezpieczaniu należy to zgłosić, jeżeli ten współużytkownik ma mniej niż 25 lat to płaci się jeszcze większe składki. Nie zostałem dopisany jako ten młody użytkownik.

To zalezy od TU, w moim nic takiego nie musze zglaszac.
Natomiast sprawa jest jasna, nie z mojej winy.

Jesli to nie z Twojej winy, to ta jak kolega wyzej pisal, OC Twojego samochodu nie ma tutaj nic do rzeczy.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Luźna gadka